MENÜ

Kayağın "altın" kızı madalyaya doymuyor

Kayak Milli Takımı sporcularından Tuğba Daşdemir Kocağa, şu ana kadar 40 uluslarası, 14 Türkiye şampiyonluğu olmak üzere 54 altın, 20 gümüş madalya kazandı

Kayağın "altın" kızı madalyaya doymuyor

Katıldığı uluslararası ve Türkiye şampiyonalarından 54 altın, 20 gümüş madalya kazanarak, büyük başarıya imza atan Kayak Milli Takım sporcusu Tuğba Daşdemir Kocağa, Soçi Olimpiyatları’nda Türkiye’nin bayrağını dalgalandırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Palandöken Dağı’nda düzenlenen "Uluslararası Palandöken Kupası" ile "Uluslararası Sarıkamış Kupası" yarışlarında 5 altın madalya kazanan başarılı Daşdemir, Soçi Olimpiyatları için antrenmanlarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Eylül ayında beden eğitimi öğretmeni Ercan Kocağa ile hayatını birleştiren ve olimpiyatlarda uğur getireceğini düşündüğü için eşinin soyadını kullanacak olan başarılı sporcu, 17 yıldır milli takımda yer alıyor.

İki kez dizinden, bir sefer de gözünden ameliyat olduğu için üç yıl tedaviyle uğraşan Daşdemir, şu ana kadar 40 uluslararası, 14 Türkiye şampiyonluğu olmak üzere 54 altın, 20 gümüş madalya kazandı.

Palandöken Kayak Merkezi’nde yoğun şekilde antrenman yapan başarılı sporcu, Soçi’de yapılacak 2014 Kış Olimpiyatları’nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Daşdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde çalışan babasının küçük yaşlarda kendisini Erciyes’e götürdüğünü ve orada kayak yaptıklarını söyledi.

Kayağı 4 yaşında öğrendiğini anlatan Daşdemir, "Babam bizi kulübe yazdırmış. İl birinciliği yarışları var. Bize söylemeyi unutmuş. Abim de var kulüpte. Yarış günü, kulüpten birisi bize kapıları, yarışta dikkat etmemiz gereken kuralları anlattı. Bu yarışmada ikinci oldum. Hırs yaptım, ertesi günü başka bir yarışta birinci oldum. Kayak hayatım böyle tesadüflerle başladı ve devam ediyor" dedi.

Milli takıma seçilene kadar hiç antrenörü olmadığını anlatan Daşdemir, "Kayağı babam öğretti. Milli takıma girdikten sonra ilk kez antrenörüm oldu. Yaklaşık 17 yıldır milli takımdayım. Üç yılım dizimden ve gözümden olduğum ameliyatla gitti. Onun dışında 14 yıldır Türkiye’de hep birinciyim" diye konuştu.
Uluslararası arenada da çok sayıda derecesinin olduğunun altını çizen Daşdemir, Romanya’da 2008 yılında yapılan şampiyonada ilk altın madalyayı kazandığını ifade etti.

"Olimpiyata hazırlanırken, düğün hazırlığı yaptım"

Geçen yıl Sırbistan’daki yarışlarda da ilk altın madalya alan Türk sporcu olduğunu belirten Daşdemir, "2010 yılında da Vancouver’e gitmiştim ve ilk olimpiyatlara orada katıldım. Bir talihsizlik yaşadım ve ayağım kapıya takıldı, slalomu bitirememiştim. İçimde kaldı hep. Ondan dolayı Soçi Olimpiyatları’nda en iyi dereceyi elde etmek için mücadele edeceğim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Olimpiyatlarda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğini anlatan Daşdemir, "Bir taraftan olimpiyatlara hazırlarken, diğer taraftan düğün hazırlığı yapıyordum. Beden eğitimi öğretmeni olan Ercan ile 29 Eylül’de evlendik. Düğün hazırlıkları derken biraz süre gitti. Olimpiyatlara az kaldı. Eşimin soyadını olimpiyatlarda kullanmak istiyorum ve bunun için de yazışmalar devam ediyor. Uğur getireceğine inanıyorum" dedi.

Eşinin de antrenmanlarda destek olduğunu vurgulayan Daşdemir, "Bazen birlikte kayıyoruz ama eşim benim hızıma yetişemiyor" dedi.
Daşdemir, "Olimpiyatlarda rakiplerimiz çok güçlü. Türkiye’yi, Avusturya, İtalya, Fransa ile kıyaslamak çok zor olur ama ben ülkemi en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

YORUM YAZ