MENÜ

Kartal'ın listesi

Transfer çalışmalarına başlayan Samet Aybaba, Sırbistan Milli Takımı'nın yıldızlarına göz dikti. Kartal'ın hocası beğendiği 3 isim için rapor verdi. Tecrübeli çalıştırıcı takip ettiği isimleri önem sırasına göre listeledi. Siyah-Beyazlılar'a en yakın oyuncu, Kızılyıldız forması giyen Milivojevic

Kartal'ın listesi

Luka Milivojevic: Maliyeti 3 milyon euro

Sırbistan maçlarını izleyen Samet Aybaba’nın üzerinde en çok durduğu isim 21 yaşındaki Luka Milivojevic. Kızılyıldız forması giyen genç oyuncu, bu sezon ligde 19 mücadelede oynayıp 6 gole imza attı. Kartal’ın hocası, Milivojevic’i 4 kez çıplak gözle izleyip yönetime raporunu sundu. Geçtiğimiz yıl Belgrad’ın bir başka temsilcisi olan FK Rad’dan 708 bin Euro karşılığında Kızılyıldız’a gelen Luka, bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Milli takımda şu ana kadar 1 maçta oynayan genç futbolcu, şu anda Sırbistan Ligi’ndeki en önemli isimlerden birisi olarak gösteriliyor.

Kartal’a en yakın isim

Ön libero, orta saha ve forvet arkasında oynayabilen Milivojevic’in takımıyla 2 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor. 1.86 boyundaki oyuncu, özellikle hava toplarındaki etkinliğiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. 2 milyon Euro’ya yakın bir bonservisi olan Milivojevic’in Kartal’a toplam maliyeti 3 milyon Euro’yu bulacak. Bu isim, maliyeti nedeniyle de Siyah-Beyazlılar’ın listesinde ilk sırayı aldı.

Dusan Tadic: Devler de peşinde

Hollanda’nın Twente takımında forma giyen Tadic, orta sahanın her bölgesinde oynayabiliyor. Defansif ve ofansif anlamda da çok yetenekli. Ancak bu sezon Twente’de hücumda daha çok forma giydi. Hollanda’da geride kalan 27 haftanın tamamında sahada kaldı ve 12 golle takımının en golcü ismi durumunda. Direkt bir forvet olmamasına karşın Twente’nin sisteminin en önemli halkası olarak öne çıkan 24 yaşındaki yıldız, birçok dev takımı da peşine takmış durumda. Bu da transfer konusunda Beşiktaş’ın geri adım atmasına neden olabilir. Sırbistan’ın Vojvodina takımında parlayan Tadic, 2 sezon önce 1 milyon 100 bin Euro karşılığında Groningen’e transfer oldu. Groningen’de 34 lig maçının tamamında sahada kaldı ve 7 gole imza atıp Twente’nin dikkatini çekti.

İstikrar abidesi

Twente de sezon sonunda genç oyuncuyu 7 milyon 700 bin Euro karşılığında kadrosuna dahil etti. Bu sezonki performansı fiyatını daha da arttırdı. Çok istikrarlı. Geride kalan 27 maçta da oynadı. 2 yıl daha sözleşmesi bulunan yıldız futbolcu için Twente 10 milyon Euro’dan kapı açıyor.

Filip Djuricic: Geleceğin yıldızı

Bu sezon Hollanda Ligi’nde kötü günler geçiren Heerenveen’de ayakta kalan 2 isimden birisi. Orta sahanın dinamosu durumunda. Aynı zamanda gol bölgesinde de çok etkili. İki ayağını da çok iyi kullanıyor. 27 lig maçının tamamında forma giydi ve bu periyotta 7 gole imza attı. 3 yıldır Heerenveen forması giyiyor ve sözleşmesi önümüzdeki sezon sonunda bitiyor. Kızılyıldız’ın altyapısında yıldızı parladı ve Olympiakos’un U20 takımına transfer oldu. Yunanistan’da 1 yıl kaldıktan sonra Sırbistan’a geri döndü ve Radnicki’yle anlaştı. 3 sezon önce geldiği Heerenveen’de ise tam anlamıyla yıldızı parladı.

Benfica ilgileniyor

2012 yılında Sırbistan Milli Takımı’na seçilen 21 yaşındaki oyuncu, milli forma altında şu ana kadar 10 maça çıktı ve 2 gol attı. Portekiz’in en önemli ekiplerinden Benfica’nın yıldız futbolcuyla ilgilendiği iddia ediliyor. Portekiz’in önde gelen gazetelerinden ‘A Bola’ya göre, Lizbon ekibi Djuricic için 5 yıllık kontrat imzalaması durumunda 40 milyon Euro’yu gözden çıkardı.


Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ