MENÜ

Kartal karıştı

Mali kongrede beklenen oldu ve Yıldırım Demirören'in görevde olduğu 1 Ocak ile 27 Şubat 2012 arasındaki dönem idari ve mali açıdan ibra edilmedi. 1 ay içinde mahkemeye başvurulması durumunda geriye dönük 5 yıllık süreç için soruşturma açılabilir.

Kartal karıştı

Beşiktaş’ta beklenen mali kongre dün gerçekleşti. Akatlar Spor Kompleksi’ndeki kongreye katılım beklenenden daha az oldu. 20 bin üyenin bulunduğu kulüpte, kongreye bin 300 kişinin gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Yıldırım Demirören’in görevde bulunduğu 1 Ocak ile 27 Şubat arasındaki dönemin idari ve mali açıdan ibra edilmemesi kongreye damgasını vurdu. Üyelerin 1 ay içinde mahkemeye başvurması halinde, geriye dönük olarak 5 yıllık dönem için soruşturma açılabilir. Bilindiği gibi Fikret Orman, Demirören’e olan 103 milyon TL’lik borç için, ‘Kulübe bağış yapsın, makbuzunu alsın’ ifadesini kullanmıştı. Bu gelişmeler üzerine gözler Yıldırım Demirören’e çevrilirken, Fikret Orman da mali genel kurulda açıklamalarda bulundu. Hesap sorma ve hesap verme yerinin Beşiktaş Genel Kurulu olduğunu belirterek sözlerine başlayan Orman, şöyle devam etti: “Bugün yönetime geldiğimizin 11. ayı. Seçimde söz verdiğim gibi hiçbir yalan, kayırma ve yanlışın içinde bulunmayacağımızı söylüyorum, aynen devam edeceğiz. Kimseyi örgütlemedik. Kimseye bizim lehimizde konuşun demedik.”

Kimse prim yapamaz

Kulübün içinde bulunduğu ekonomik durumla ilgili de konuşan başkan, güven oluşturmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Herkesin bildiği gibi yayın, stat, reklam gelirleri imzalanmış ve kullanılmış haldeydi. Beşiktaş’ta birlik ve beraberliğin sadece lafta değil Beşiktaş ruhu üzerinde olmasını istedik. Geldiğimizde futbol takımımızla alakalı 60 milyon TL sadece futbolculara borcumuz vardı. Samsunspor’da oynayan Fink’e bile borcumuz vardı. Bobo’nun, Nihat Kahveci’nin, Hakan Arıkan’ın 2 sene önceki borçlarını ödedik. Nihat Kahveci’nin 5 milyon TL alacağı vardı. Faiz ve avukat parası olarak 6.9 milyon TL istedi. Bunun 6.7 milyonunu ödedik. Diğer kalanını da haftaya ödeyeceğiz. Bunu herkes bilsin ki Beşiktaş üzerinden kimse prim yapmasın” diye konuştu.

Beşiktaş’ın hakkını yedirmeyiz Beşiktaş’ın yavaş yavaş düzlüğe çıktığını ifade eden Fikret Orman, futbol takımının gerçeğe aykırı beyan nedeniyle bu sezon Avrupa’ya gidemediğini üzerine basa basa söyledi. Şeffaf bir yönetim olduklarını belirten Orman, “Beşiktaş’ın hakkını kimseye yedirmeyiz. Başkan dedi diye olacak bir şey yok. Bazı konularda arkadaşlarım benden daha yetkilidir” ifadesini kullandı. Yeni projelerden de bahseden Orman, en kısa zaman da pilot takım alacaklarının altını çizerken, 5 branştan oluşacak Beşiktaş Akademisi’ni ve Düzce’de Beşiktaş Spor Köyü yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Kongreden notlar

Borç 551 milyon TL

Dünkü mali kongrede Beşiktaş’ın toplam borcu da açıklandı. Siyah-Beyazlılar’ın sırtındaki borç yükü tam 551 milyon 922 bin 761 Lira. Fikret Orman yönetimi göreve geldiğinde 580 milyon 994 bin 468 Lira olan borç, 11 aylık sürede 29 milyon TL azaldı.

Kart 1903’ geliyor

Kongrede ‘Kart 1903’ projesinden bahseden Fikret Orman, kartı olmayana bilet satmayacaklarını belirtti ve bu kart sayesinde kulübün de gelirlerinin artacağını ifade etti.

Basketbol şubesi özerk olacak


Son günlerde basketbol şubesi için konuşulan konu dün netlik kazandı. Basketbol şubesi özerk olacak ve bu sayede kulüp giderleri de azaltılacak.

Yönetimin dediği oldu!

Kongre divan başkanlığı için Uluç Gürkan ve Şeref Nasır isimleri önerildi. Yönetimin desteklediği Gürkan, oy çokluğu ile kongre başkanlığı yaptı.

Süleyman Seba’dan telgraf

Her kongre döneminde başkan ya da yönetici adayı olarak öne çıkan camianın önde gelen isimleri kongreye katılmadı. Onursal Başkan Süleyman Seba’nın telgrafı ise ayakta alkışlandı.

İnönü tartışması

Kongrede tanıtılan stat projesinde başkan Fikret Orman, stadı kendilerinin yapacağını açıkladı. Bunun üzerine konuşmacılar, “Stadı siz yapıyorsunuz. Neden başkasına (Doğuş Grubu) işletmesini veriyorsunuz. Bunu da kulüp yapsın. Yapamıyorsa biz üyeler olarak talibiz” şeklinde görüşlerini dile getirdiler.

Omaç ortamı gerdi


Fahri olarak İnönü Stadı’nda görev yapan ancak mevcut yönetim tarafından bu görevi elinden alınan Çağrı Göksel Omaç, başkan ve yönetime ağır eleştirilerde bulundu. Bir anda sinirlerin gerildiği salonda Omaç’a en sert çıkışı ise başkanın babası Kadir Orman yaptı. Omaç yerine geçerken Kadir Orman ayağa kalkıp Omaç’ın üstüne yürüyerek tepkisini ortaya koydu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ