MENÜ

Kara Kartal rotadan saptı

Son 8 resmi maçın 7'sini kaybeden Beşiktaş, 9. maçta Banvit'e mağlup oldu, kötü gidişi durduramadı. Fenerbahçe'nin, Tofaş'a yenildiği haftada Banvit liderlik koltuğunu devraldı.

Kara Kartal rotadan saptı

Son yılların en istikrarlı takımlarından olan Banvit, 3 Euroleague takımının bulunduğu ligde Beşiktaş’ı yenip liderlik koltuğuna oturdu: 67-56. Beşiktaş, son 9 resmi maçın tam 8’ini kaybederken 21. haftada 19. galibiyetini alan Bandırma ekibi zirveye darbe yaptı. Beşiktaş, Banvit’in alan savunmasına karşı iki üçlük bulan Christopher’la periyodu 16-10 önde bitirdi. Banvit bu çeyrekte kullandığı 15 şutun tam 11’ini kaçırdı. İkinci çeyreğin hemen başında Markota’nın üçlüğü ile fark 10’a (21-11) çıktıktan sonra, savunmasını oturtan Banvit’te hücumlar da işlemeye başladı. Konuk takım 16-5’lik seriyle rakibini yakaladı, devre de 29-29 sona erdi.

2. kez geri geldi

İkinci yarıya da iyi başlayan Beşiktaş, tam 4.5 dakika sayı yemeyip 37-29 öne geçmesine rağmen maçı koparamadı. Bunda Banvit’in oyun disiplininden asla taviz vermemesinin ve Kartal’ın yaptığı top kayıplarının rolü büyüktü. Nitekim 11-4’le bir geri dönüş daha yapan Banvit, son çeyrekte yaptığı hamleyle öne fırlarken Beşiktaş bu duruma karşılık veremedi. Davis’in 7/9 isabet oranı ile attığı 20 sayı konuk takım için çok değerliydi.

Vidmar’a faul taktik oldu!

Beşiktaş’ın Vidmar’ın serbest atış problemine bir çözüm bulması şart. Bu durum rakipler için bir taktik olmaya başladı. Vidmar’ı gören faul yapıyor. Sloven pivot dün de 7’de 0 attı. Bu kadar kısır geçen maçta bu kötü yüzde yenilginin faktörlerinden biriydi.

Başkan Kılıç’a saldırı


İkinci yarının ortalarına doğru protokol tribünü karıştı. Banvit Başkanı Özkan Kılıç’ın oğlunun da bulunduğu bir grup Banvitli’nin basket sonrası sevinmesi üzerine Beşiktaşlı taraftarlar duruma tepki gösterdi. Bazı Beşiktaşlılar grubun üstüne yürümeye çalışırken, müdahale etmeye çalışan Banvit Başkanı Özkan Kılıç’la aralarında tartışma çıktı. Protokol tribünündekiler Kılıç’ın üzerine yürürken, Beşiktaş Akatlar Spor Salonu Müdürü Halit Taşkın, Kılıç’a fiziki müdahalede bulundu. Araya girenler Taşkın’ı uzun süre yatıştıramazken, devre arası olmasıyla son buldu.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ