MENÜ

Kanarya'nın gözü aydın!

Sarı-Lacivertliler'de beklenen istifa geldi. Barcelona karşısında alınan ağır yenilgi sonrası, İtalyan coach Simone Pianigiani görevinden ayrıldı, yerine Ertuğrul Erdoğan getirildi.

Kanarya'nın gözü aydın!

Sezon başında büyük hedeflerle Fenerbahçe Ülker’in başına getirilen ancak takımı bir türlü beklenen seviyeye taşıyamayan İtalyan başantrenör Simone Pianigiani istifa etti.

Barça maçı tetikledi

Yönetim biçimiyle eleştiri oklarını daha sezon başına üzerine çeken ve özellikle de Avrupa Ligi’nde takımın kötü sonuçlar almasına rağmen oyun sistemine hiçbir değişikliğe gitmeyen Pianigiani’nin istifasında hızlandıran Barcelona karşısında alınan ağır yenilgi oldu. Kulüpten yapılan açıklamada; “Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe Ülker’in Başantrenör Simone Pianigiani, şahsi nedenlerle görevinden ayrılmıştır. Avrupa Basketbolu’nun en iyi koçlarından biri olan Pianigiani’ye görev süresi boyunca gösterdiği ciddiyet ve profesyonelliğin yanı sıra Türkiye Kupası zaferi ve lig liderliğimiz için teşekkür eder; kariyerinin bundan sonraki bölümünde ve yaşamında başarılar dileriz” denildi. Sarı- Lacivertliler takımın başına ise, Pianigiani’nin hastalığı süresince Türkiye Kupası finallerinde görev alan ve takımın şampiyonluk almasında büyük rol oynayan yardımcı antrenör Ertuğrul Erdoğan, göreve getirildi.

Ne Yapmıştı?

Fenerbahçe, Pianigiani yönetiminde ligde 18 maçta, 16 galibiyet aldı. Avrupa Ligi normal sezonunda 10 maçtan 4’ünü kazanıp, gruptan zar zor çıkmayı başaran Kanarya, TOP 16’da ise şu ana kadar oynanan 8 maçta sadece 2’sinde zafere uzandı. Türkiye Kupası’nda da İtalyan coach hasta olduğu için takımın başında yer alamamış, Ertuğrul Erdoğan’lı Kanarya, finaldeGalatasaray’ı yenerek şampiyonluğa ulaşmıştı.

Mini yorum

Geç alınmış bir karar

Simone Pianigiani’nin istifası ne kadar doğruysa çok ama çok geç kalınmış bir karar. Final-Four hedefi ile başlanan Avrupa Ligi’nde, kulüp tarihinin en ağır yenilgileri alındı. Pianigiani’yi ve onu takımın başına getirenleri istifaya davet ettiğim Laboral hezimetinin ardından bu karar verilseydi, şimdi Play-Off için bir umut taşıyor olurduk. Son derece başarısız, tamamen hayal kırıklığı ile geçen bir dönem sona erdi Fenerbahçe için. Tanjeviç’in, Örs’ün, Spahija’nın ve Pianigiani’nin arkasında 10 yıla yakın süredir Fenerbahçe’ye hizmet veren Ertuğrul Erdoğan görevde. Onların iyi yanlarını da gördü, hatalı yönlerini de. Kendi de basketbolu çok iyi bilen, zeki, çalışkan, başantrenörlük karakterine sahip bir isim. Ateşten gömlek giydi. Bundan sonra alınabilecek başarısız sonuçlarda faturayı kimse ona kesmesin. Bu kimyası bozuk takımı o kurmadı çünkü. Aslolan onu gelecek sezonda da takımın başında tutmak olmalıdır.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ