MENÜ

ICMG'den Mersin'e övgü

Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi (ICMG) Genel Sekreteri Isidoros Kouvelos, Adana'daki kürek ve kano tesislerinin, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'ndeki tesislerden daha çağdaş, kapsamlı ve kullanışlı olduğunu bildirdi.

ICMG'den Mersin'e övgü

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 17. Akdeniz Oyunları kapsamında gerçekleştirilen kürek yarışmalarını izlemek ve ödül törenlerine katılmak üzere kente gelen ICMG Genel Sekreteri Kouvelos, Akdeniz Oyunları’nın Türkiye’de yapılmasına destek verdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Akdeniz Oyunları’na hazırlığın 6 yıl olmasına karşın Türkiye’nin tüm tesisleri 2 yılda tamamladığını vurgulayan Kouvelos, Türklerin zeki, heyecanlı ve çalışkan olduğunu ifade etti.

Kouvelos, müsabakalar için Mersin ve Adana’da yapılan tesisleri çok beğendiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
"Ancak, organizasyonda bazı aksamalar gözlemledim. Bunun da kısa sürede hazırlık ve uluslar arasımüsabaka sayısının yetersizliğine bağlıyorum. Bu tür sorunların da düzeltileceğine inanıyorum. Özellikle Seyhan Baraj Gölü’ndeki kürek ve kano tesislerine hayran kaldım. Adana’daki kürek ve kano tesisleri, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’ndaki tesislerden daha çağdaş, kapsamlı ve kullanışlı. Bu tesislerin mimarının Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi olduğunu öğrendim. Tesislere girdiğimde hemen Hadi beyle tanıştım. Yarışların ardından yazacağım genel raporda, yurt dışında gördüğü tesisleri Adana’ya uyarlayan ve tesisleri Adana’ya kazandıran Hadi’ye olimpiyat komitesinin teşekkür mektubu göndermesini önereceğim. Kendisi bunu hak ediyor."

Haberin Devamı

Ülkesinin milli takımının da bu tesislerden yararlanmasını ve ikili müsabakalar yapılmasını sağlayacağını aktaran Kouvelos, Adana’da yakın hedefte Avrupa Gençler Şampiyonası, ardından dünya şampiyonasının yapılması için diğer ülkeleri de etkileyeceğini anlattı.

2020 Olimpiyatları
Akdeniz Oyunları’nın açılış töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile olduklarını anımsatan Kouvelos, şöyle devam etti:
"Türklerle her konuda iyi anlaşıyoruz. Özellikle Başbakan Erdoğan’ı beğeniyoruz. Bizim aile Türk dostudur. Aynı coğrafyada yaşıyoruz. Adet ve geleneklerimiz, yemeğimiz, hatta müziğimiz bile birbirine çok yakın. Yunanistan Başbakanlığı yapan babam Miçotakiş döneminde ikili ilişkiler çok iyiydi. Bunun süreklilik kazanması gerekiyor. Avrupa Birliği sürecinde Türkiye’ye her koşulda desteğimiz sürecek. Özellikle Başbakan Erdoğan İstanbul’a Olimpiyat Oyunları alınmasını çok istiyor. O’na da söz verdim, bunu destekleyeceğiz. 2020 için İstanbul’a şanslı görüyorum."

Haberin Devamı

İl Müdürü Hadi de Kouvelos’a Seyhan Baraj Gölü’ndeki "Albano sistim kürek parkuru" hakkında bilgi vererek ekip çalışmasıyla gölün kürek, kano ve diğer su sporlarının merkezi haline getirileceğini dile getirdi.

AA

YORUM YAZ