MENÜ

Huzurlarınızda Mamadou Niang

Beşiktaş forması giydiği günden beri performansıyla eleştirilen Senegalli yıldız, dün önce golünü attı, sonra da maç bitmek üzereyken asist yaptı ve İnönü'deki son derbide adını tarihe altın harflerle yazdırdı

Huzurlarınızda Mamadou Niang

Haberin Devamı

Hugo Almedia sakat, Dentinho sakat, Mustafa Pektemek sakat, Batuhan Karadeniz ise Ocak ayında gönderilmiş... Sözün özü; Kara Kartal’ın gol ayakları bir bir kırılmıştı... Samet Aybaba istedi, yönetim işi bitirdi ve Mamadou Niang devre arasında Katar’ın Al Sadd takımından kiralandı. Beşiktaş’taki ilk maçlarında çok tepki aldı, çünkü Fenerbahçe formasıyla Süper Lig’i kasıp kavuran Niang’dan eser yoktu. Siyah-Beyazlı forma altında çıktığı maçlarda ne golü ne de asisti vardı, Beşiktaş camiasından, hakkında çatlak sesler yükseliyor, o ise kendini “Türkiye’den gittiğim günden beri haftada sadece iki kez düzkoşu yapıyordum” diye savunuyordu.. Ve dün gece ‘Mamadou Niang şov’ başladı...

İstedi ve yaptı!

İnönü’deki son derbide rakip, Fenerbahçe’ydi. Yani, Niang’ın Türkiye’deki ilk durağı... Maç öncesi, “Fenerbahçe ağlarını havalandırmak istiyorum” diyen Senegalli, bu hedefine dakika 60’da ulaştı. Emre Özkan’ın ortası, Holosko’nun asistinde Volkan Demirel’in yerinden kımıldamasına dahi izin vermeyen Niang, karşılaşmadaki en ‘hayati’ hareketini ise hakem maçı bitirmek için düdüğünü ağzına götürürken yaptı. Dakikalar 90+3’ü gösterirken Olcay Şahan’ın önüne ‘al da at’ pasını gönderen ve Beşiktaş’ın kazanmasında ‘1 gol, 1 asistlik’ performansla önderlik yapan Niang, böylece İnönü’deki son derbide adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

'Gol atmam değil kazanmamız önemli'

Maçın kahramanı Niang, 90 dakika bitiminde çarpıcı açıklamalar yaptı. Öncelikle, “Beşiktaş forması altında ilk golümü attım, ama bu önemli değil, önemli olan kazanmış olmamız” diyen Senegalli yıldız, sözlerine şöyle devam etti: “Artık saniyeler vardı. Topu önümde buldum ve Olcay’ın hızlı koşu yaptığını gördüm. Son ana kadar bekledim, pasımı verdim. Şanslıyız, güzel bir gol oldu. Henüz yüzde 100 performansla sahada değilim. Herşeyimi sahaya koymak istiyorum, ama halen maç yapmaya ihtiyacım var. Yeni bir takımdayım ve yeni arkadaşlarım var. Alışmak için biraz daha zaman lazım.”

Ödeşme zamanı!


Tarih, 19 Eylül 2010... Kadıköy’de yine bir Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi oynanıyor. O dönem Sarı-Lacivertli formayı giyen Mamadou Niang, Cüneyt Çakır’ın yönettiği ve 1-1 sona eren maçta, Fenerbahçe adına tek golün altına imzasını atıyordu. Fenerbahçe kariyeri boyunca, Beşiktaş ağlarına sadece bir gol bırakabilen Senegalli yıldız; Beşiktaş kariyerine ise hızlı başladı! Niang, Fenerbahçe’ye karşı oynadığı ilk derbide 1 gol ve bir asist yaptı.

YORUM YAZ