MENÜ

Hugo işi arap saçı

Beşiktaş'ta yönetim, Hugo Almeida'nın kalmasından yana gözüküyor. Ancak en son 3 ay önce yapılan görüşmede taraflar anlaşamamıştı. Onun ayarında bir forveti almak, yönetime daha pahalıya mal olabilir. İngiltere, Almanya ve ABD'den teklifler alan Portekizli ise beklemede...

Hugo işi arap saçı

Süper Lig’de sezonu ikinci sırada bitirip, Şampiyonlar Ligi’ne direkt gitmenin hesaplarını yapan Beşiktaş’ta en merak edilen konulardan biri, sözleşmesi sezon sonunda bitecek Hugo Almeida’nın geleceği... Kulüp, Almeida’yı takımda tutmak, O da kalmak istediğini belirtiyor. Manuel Fernandes’in biletini kesen Başkan Fikret Orman, Portekizli forveti için hep olumlu konuştu ve “Düşüncemiz, bizimle devam etmesi yönünde” dedi. Ancak Almeida son açıklamasında, “Her şey kulübe bağlı” mesajını verdi. Topladığım bilgiler eşliğinde ise durumu şu şekilde özetleyeceğim... Öncelikle Almeida fizik gücü, oyun zekası ve profesyonelliği sebebiyle Türkiye gibi bir ülke için çok iyi bir oyuncu. Belki süperstar değil ama, standart üzeri bir forvet olduğu kesin. Geldiğinden beri, adının geçtiği söylenen Gökhan Töre olayı hariç hiçbir olumsuz olaya karışmadı.

Aradaki fark 500 bin Euro

Ne gece onu barlarda gördünüz, ne rakipleriyle, ne de takım arkadaşlarıyla bir tartışma yaşadığını... Tam anlamıyla ‘Evden işe, işten eve’ giden bir adam. İstanbul gibi bir şehrin, Beşiktaş gibi büyük bir kulübün değerini biliyor ve kalmak istiyor. Kara Kartal’la Devler Ligi’nde oynama şansı, kariyeri için büyük bir fırsat. Kurulu düzenini de bozmamak amacında. Taraflar arasındaki sıkıntı, Almeida’nın şu anda kazandığı para olan yıllık 2.5 milyon Euro. Siyah-Beyazlılar, stat işine de girdikleri için kasadan çıkacak paraya dikkat etmeye çalışıyor. Konuşulan rakamlarda ise aradaki farkın 500 bin Euro civarında olduğu konuşuluyor.

Dünya Kupası’nda oynayacak


İki taraf arasında son görüşmeler, 3 ay önce yapılmış. Muhtemelen ligde kritik haftalara girildiği için yönetim, bu işi beklemeye almış olabilir. Ancak bu arada alternatif isimler de, ayrılma ihtimaline karşı gündeme geliyor. Yönetimin böyle bir B planı var ise bunun çok daha masraflı olacağı kesin. Çünkü elinizde Ömer, Mustafa Pektemek ve Eneramo (Karabük’te kiralık) var, ama sizin 1 numaralı isminiz sözleşmesi bitecek Almeida.. Ve bu yaz 2014 Dünya Kupası’nda forma giyecek deneyimli oyuncu, ligde attığı 12 golle de krallık için yarışıyor. Kaldı ki onun ayarında birini transfer etmek de, bonservis ve oyuncuya verilecek ücreti düşünürsek, daha fazla maddi kayıp anlamına geliyor.

Kulüp bulması zor değil


Almeida’ya, İngiltere, Almanya ve ABD’den 2.5 milyon Euro ile üstü teklifler geldiği söyleniyor. Eğer bu doğruysa, onun Türkiye’de gerçekten kalmak istediği oldukça net! Şu an serbest olan Almeida istese, şimdiye kadar Türkiye dışında bir kulüple kolaylıkla anlaşabilirdi. Ama bu konuda daha ne kadar bekleyeceği soru işareti. Tüm duyumlar ve bilgiler, bu işin sezon sonuna kaldığını gösteriyor. Beşiktaş Yönetimi ve Almeida, maddi konularda orta yolu bulursa, her şey çözülecek. Ancak aski halde, onun Avrupa’da başka bir kulüp bulmasının çok kolay olduğunu düşünüyorum.

M. Çağrı Davran

Haberin Devamı

HUGO ALMEİDA İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ