MENÜ

Hiç kolay olmayacak

Aslan zoru başardı, Madrid'li Juve'li gruptan ikinci olarak çıktı. Ancak son 16'da Cim Bom'u bekleyen 7 grup lideri göz korkutuyor: Bayern Münih, Barcelona, Dortmund, PSG, Chelsea, Man Utd ve Atletico

Hiç kolay olmayacak

Geçen sezon Manchester United, Braga ve Cluj, bu sezon da Real Madrid, Juventus ve Kopenhag’lı grubunu ikinci sırada bitirip üst üste iki sezon Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalan Galatasaray, yeni rakibini beklemeye başladı. Grup aşamasının tamamlanmasıyla Aslan’ın muhtemel rakipleri belli olurken, Sarı-Kırmızılı ekip, kendi grubu dışında kalan 7 grubun liderlerinden biriyle eşleşecek. Buna göre Galatasaray; Bayern Münih, Barcelona, Borussia Dortmund, Paris Saint Germain, Chelsea, Manchester United veya Atletico Madrid’den biriyle kozlarını paylaşarak çeyrek final vizesi arayacak.

Kura pazartesi günü

Eşleşmelerin belli olacağı kura çekimi, pazartesi günü saat 13.00’te İsviçre’nin Nyon kentinte yapılacak. Galatasaray geçen sezon aynı turda, grubunu lider olarak bitiren Schalke ile karşılaşmış, rakibini eleyerek çeyrek finalde Real Madrid’le oynamıştı.

Bayern Münih (Almanya)


Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu, 2 sezondur final oynuyor ve yine turnuvanın en büyük favorisi. Hiç kimsenin eşleşmek istemediği iki takımdan biri. Özellikle Robben, Götze, Ribery ve Mandzukic’li forvet hattı göz korkutuyor. Guardiola yönetiminde ligde sadece 2 beraberlik, Şampiyonlar Ligi’nde 1 yenilgi aldılar.

Borussia Dortmund (Almanya)


Geçen sezon Bayern Münih’le final oynadılar. O müthiş kadrodan Götze’yi kaybetseler de, Aubameyang gibi bir takviyeyle boşluğu doldurdular. Turnuvanin favorilerinden biri olan Alman devi, gruptan 12 puanla son maçta çıktı.

Barcelona (İspanya)

Messi’nin yokluğunda küçük bir sallantı yaşasa da hem İspanya’da hem de Devler Ligi’nde yoluna dolu dizgin devam ediyor. Bayern Münih’le birlikte kimsenin eşleşmek istemediği ikinci takım. Martino önderliğinde daha da hırslılar ve geçen sezonun intikamını almak ve kupayı kaldırmak istiyorlar.

Atletico Madrid (İspanya)

Temsilcimiz Arda Turan’ın takımı Atletico Madrid, kuşkusuz Dortmund’la beraber Avrupa’nın yükselen yıldızı. Bitmek bilmeyen mücadelesi, presi, hırsı ve Falcao’nun ayrılmasına rağmen Diego Costa gibi bir golcüyle yakaladığı hücum gücü korkutucu. Öyle ki, ligde Real Madrid’i bile geride bıraktılar, zirveye oynuyorlar.

Manchester United (İngiltere)

Ferguson’dan görevi devralan Moyes, Ada’nın en çok eleştirilen hocası. Ligde her hafta yeni bir başarısızlığa imza atan United, buna karşın grubundan lider çıkmayı başardı. Her ne kadar kadrosunda yıldızlar barındırsa da, mevcut görüntüsüyle Galatasaray’a en uygun rakip gibi görünüyor.

Chelsea (İngitere)


Mourinho yönetiminde yeniden Avrupa’da söz sahibi olmak isteyen Chelsea, nispeten kolay görünen grubunu zorla da olsa lider bitirmeyi başardı. Drogba’nın liderliğinde 2012’de geçici hoca Matteo ile Şampiyonlar Ligi’nde kupa kaldıran Maviler, aynı başarıyı yakalamak istese de, Premier Lig’deki performans, bu hayali uzak kılıyor.

Paris Saint Germain (Fransa)

Para baronlarının yaptığı yatırımla alt ligden çıkıp yeniden eski efsane günlerine dönen, hatta daha da ileri giden PSG, kadrosuyla kağıt üstünde bile rakiplerini sindirmeyi başarıyor. Kalede Sirigu, defansta Thiago Silva, orta sahada Pastore ve Lucas, ileri uçta da dünyanın en iyilerinden İbrahimovic’le, bu sezon turnuvaya erken havlu atmayacaklar gibi görünüyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ