MENÜ

Haydi melekler

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, CEV Cup Finali rövanşında Polonya'nın Fakro takımını ağırlıyor. Hedef önce maçı, sonra 'altın set'i kazanarak Dünya ve Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu Kupası'nın yanına CEV Cup'ı da eklemek.

Haydi melekler

Onlar son yıllarda sadece Türkiye değil, Avrupa ve Dünya voleyboluna da damgalarını vurdular. Önce 2008/09’da CEV Kupası’nda Dörtlü Final oynayıp, üçüncülüğü elde ettiler. Bu, bir anlamda Avrupa için denemeydi. Ardından Avrupa Şampiyonlar Ligi arenasına çıkan Sarı Melekler, bu kupada 3 yıl üst üste Dörtlü Final’de mücadele etme başarısını gösterdi. 2009/10’da Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk finalini kaybedip ikinci olan Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, daha sonra katıldığı Dünya Kulüplerarası Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atıp, şampiyonlukla kucaklaştı. 2010/11 sezonunda ülkemizde düzenlenen Final Four’daki ilk maçında Burhan Felek’te Vakıfbank’a yenilen Sarı Melekler, üçüncülük mücadelesinde İtalyan Scavolini’yi yenerek, müzeye bir de Avrupa üçüncülüğü kupası ekledi. 2011/12 ise Fenerbahçe’nin Avrupa’da tavan yaptığı sezon oldu. Sarı-Lacivertliler, Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de düzenlenen Dörtlü Final’de önce Rus Dinamo Kazan, sonra Fransız Cannes’ı devirerek Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu’na uzandı.

Tek eksik o kaldı

Ve şimdi sıra müzedeki eksik CEV Cup’ı kazanmaya geldi. Final ilk maçında Polonya’da Bank PBS Fakro’ya 3-2 yenilen Fenerbahçe’de hedef öncelikle, Burhan Felek’te saat 19:00’da başlayacak rövanşı kazanıp durumu 1-1’e taşımak, ardından da ‘altın set’i kazanıp, Avrupa’nın en büyük kupası Şampiyonlar Ligi’nden sonra CEV Cup’ı Fenerbahçe Müzesi’ndeki yerine koymak.

‘Eze eze yenerek kupayı alacağız’

Kadın voleybol takımının menaceri Violet Duca, Polonya’nın Bank PBS Fakro takımını eze eze yenerek kupayı kazanacaklarını söyledi. İlk maçı kaybettikleri için oyuncularının rövanşta çok daha hırslı oynayacaklarına inandığını vurgulayan Duca, “İlk maçı kazansak belki rahatlık olacaktı. Şimdi ise maçın başından itibaren hırslı oynayacak ve daha çok asılacaklardır. Kupayı çok isteyen kızlarımız bizi utandırmayacaktır. Finalde 1-0 gerideyiz ama eze eze yenip kupayı kazanacağımıza inanıyorum. Kendi ülkemizde, kendi taraftarımız önünde kupayı kaldıracağız. Taraftarımız için ‘maça bekliyoruz’ dememe
bile gerek yok. Mutlaka geleceklerdir” dedi.

Taraftarlara açık davet

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, kadın voleybolcuların, taraftar desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacı oluduğu kaydedildi. Duyuruda, “Sarı Meleklerimiz, tüm taraftarlarımızı bu önemli maç için Burhan Felek Spor Salonu’na davet ediyor. Taraftarlarımızın maç boyunca destek için her yeri Sarı-Lacivert bayraklar ve atkılarla donatmaları, takımımızın bu zor sınavında onlara desteklerini göstermeleri Sarı Meleklerimiz’in en büyük temennisi” denildi. Bu arada erkek takımının sponsoru Grundig’in, bugünkü maçı izleyecek taraftarlara güzel anlar yaşatacağı bildirildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ