MENÜ

Cansu Bektaş halterde dünya şampiyonu!

Meksika’daki Dünya Gençler Halter Şampiyonası’na Türkiye madalya ve rekorlarla başladı. 45kg’da podyuma çıkan Cansu Bektaş Dünya Şampiyonu olurken, aynı kiloda mücadele eden Gamze Altun da silkmede Avrupa rekoru kırarak altın madalya kazandı.

Cansu Bektaş halterde dünya şampiyonu!

Meksika’daki Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nın ilk gününde Türkiye, 3 altın, 1 gümüş, 1 bronz olmak üzere 5 madalya kazandı. Kadınlar 45kg’da podyuma çıkan Cansu Bektaş ile Gamze Altun gururumuz oldu.

Haberin Devamı

Gençler zirvede bitirdi

2003 doğumlu Cansu Bektaş gençler kategorisindeki son müsabakasını da zirvede tamamlamayı başardı. Milli sporcu koparmada 2. hakkında başarı sağladığı 73kg’yla altın, silkmede 2. hakkındaki 90kg’yla gümüş madalya kazanırken toplamda da 163kg’ya ulaşarak tüm rakiplerini geride bıraktı ve dünya şampiyonu oldu, İstiklal Marşımız’ı okuttu. 12 uluslararası yarışmayı 11 kez podyumda tamamlayan Cansu Bektaş, Dünya ve Avrupa gençler şampiyonluklarının yanı sıra bu yıl büyüklerde de Avrupa’da altın ve büyüklerde dünyada bronz madalya elde etmişti.

Gamze Altun Dünya 3.’sü

Aynı kiloda podyuma çıkan Gamze Altun koparmada (63kg’da kaldı, 10. sırada yer aldı) istediğini performansı sergileyemese de silkmede 91kg’yla Avrupa rekoru kırarak altın madalyaya uzandı. 2003 doğumlu Altun ayrıca toplamda da 154kg’ya ulaşarak Dünya 3.’lüğü elde etti. 45kg’da İspanyol Marta Garcia toplamda 157kg’yla Dünya 2.’si oldu.

Haberin Devamı

Cansu Bektaş halterde dünya şampiyonu

YORUM YAZ