MENÜ

Haydi hayırlısı

Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki rakibi bugün 13.40'ta başlayacak kura çekiminde belli olacak. Önümüzde 3 zorlu İngiliz takımı, İtalya'dan Lazio ve Rusya'dan da R.Kazan gibi önemli ekipler bulunuyor

Haydi hayırlısı

Avrupa’nın kulüpler bazındaki en önemli ikinci organizasyonu olan Avrupa Ligi’nde, temsilcimiz Fenerbahçe’nin çeyrek finaldeki rakibi bugün çekilecek kura ile belirlenecek. Önce gruplardan lider olarak çıkan, ikinci turda Belarus ekibi BATE Borisov’u, ardından da 3. turda Çek Cumhuriyeti’nden Viktoria Plzen’i mağlup eden Sarı-Lacivertliler, kendisi gibi bu organizasyonda son 8’e kalan takımlarından biriyle eşleşecek. Bu kurada ‘seribaşı’ diye bir şey olmayacak.

İlk maç 4, rövanş 11 Nisan

İsviçre’nin Nyon kentindeki organizasyon, TSİ 13.40’ta başlayacak ve hem NTV Spor hem de Eurosport’tan ekranlara gelecek. Çeyrek finalde ilk heyecan 4 Nisan’da, rövanşları ise hemen bir sonraki hafta, yani 11 Nisan’da oynanacak. Temsilcimizi burada zorlu rakipler bekliyor. En dikkat çeken rakip ise formda olan Tottenham.

BASEL


Teknik direktörlüğünü Fenerbahçe’nin eski oyuncularından Murat Yakın’ın yaptığı Basel, Avrupa Ligi’ne 3 ön eleme oynayarak katıldı ve gruplara kaldıktan sonra da üst tura çıkmayı başardı. Avrupa’da gruplarda evinde hiç maç kaybetmedi, tek yenilgisini deplasmanda Videoton’dan aldı. Takım oyununu iyi ortaya koyan Basel’in golcüsü ise grup maçlarında 5 maçta 3 gol atan Marco Streller.

BENFİCA

Portekiz Ligi’nde en çok şampiyon olan takım konumunda bulunan Benfica, her ne kadar Avrupa kupalarında eski performansını sergileyemese de hâlâ etkili bir ekip. Sezon başında Saviola, Witsel ve Javi Garcia gibi oyuncularını göndermelerine rağmen Bordeaux’yu elediler ve ligde de 1. sıradalar. Kadrolarındaki en skorer isim ise 1.93’lük gol makinası Oscar Cardozo.

CHELSEA

Rus milyarder Abramoviç’in takımı geçen sezon Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmasına rağmen bu sene düşüşte. Roberto Di Matteo’nun yerine geçen Rafa Benitez takıma daha adapte olamamış gibi duruyor ve taraftarlar da ondan pek memnun değil. Geçen sezon Chelsea’ye katılan İspanyol yıldız Juan Mata, vatandaşı Fernando Torres ile birlikte takımın en etkili silahı olarak dikkat çekiyor.

LAZIO


Bir dönem Samsunspor’u çalıştıran ve bu ekiple küme düşen Vladimir Petkovic’in Lazio’su, Avrupa Ligi’nde başarılı sonuçlara imzasını attı. İtalya’da da iyi bir grafik çizen Başkent Roma’nın önemli temsilcilerinden Lazio’nun en etkili silahı olarak orta alandaki Hernanes gösteriliyor. Golcü Klose bir süredir sakat. Ayrıca bu ekipte eski Galatasaraylı Cana da forma giyiyor.

NEWCASTLE


İngiltere Ligi’nde sezona iyi başlayan Newcastle United, ardından düşüşe geçti. Geçen sezon ligi 5. sırada bitirerek Avrupa’nın kapılarını açan Alan Pardew’in öğrencileri, Avrupa Ligi D Grubu’ndan ikinci sırada çıktı. Tipik İngiliz futbolu oynuyorlar ve yan toplar ile kornerlere büyük önem veriyorlar. Takımın en önemli kaybı ise Chelsea’ye giden forvet Demba Ba.

RUBiN KAZAN


Kadrosunda Gökdeniz Karadeniz ve Gökhan Töre gibi başarılı Türk futbolcuları bulunduran Rus temsilcisi son dönemlerde hızlı bir çıkış yakaladı. Son olarak da Yann M’Vila’yı kadrosuna katan Rubin Kazan, 2. turda geçen senenin UEFA Kupası şampiyonu Atletico Madrid’i elemişti. Levante ile İspanya’da berabere kalan Kazan’ın kadrosunda Christian Ansaldi gibi önemli bir defans oyuncusu bulunuyor.

TOTTENHAM


J Grubu’nda topladığı 10 puanla ikinci olarak bir üst tura çıkma şansı elde eden Tottenham, kadrosunda barındırdığı yıldızlarla dikkat çekiyor. Ada ekibi, Jermain Defoe, Emmanuel Adebayor, Gareth Bale gibi oyuncularıyla, Portekizli teknik adam Andre Villas Boas’la başarılı bir görüntü çiziyor. İngiltere Premier Ligi’nde de övgüleri toplayan Londra ekibinin en büyük kozu Bale.

Haberin Devamı
YORUM YAZ