MENÜ

Gökten meteor yağmazsa çeyrek finale gideriz: 0-1

UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Victoria Plzen'i 1-0 mağlup ederek rövanş maçı için büyük bir avantaj yakaladı. Fenerbahçe'nin golünü Pierre Webo (81') kaydetti.

Gökten meteor yağmazsa çeyrek finale gideriz: 0-1

81’de Webo, Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Artık görev, Başkan Aziz Yıldırım’ın söylediği gibi; Devlette. Tablo o kadar net ki: 1 hafta sonra Saracoğlu’nda oynanacak rövanşta stadın dışından içeriye yabancı madde yağmazsa, bu Plzen de Kadıköy’den çıkamaz.

Fenerbahçe takımı üzerine düşeni yine yaptı, bu sezon kendi sahasında oynadığı 7 Avrupa Ligi maçını da (Atletico Madrid, Napoli dahil) kazanan Victoria Plzen’i bileğinin hakkıyla devirdi. Maç sanki bizim sahamızda gibiydi. Sürekli rakip alanda gol arayan ekip, Aykut Kocaman’ın öğrencileriydi.

Adım adım çeyrek finale

Fenerbahçe Avrupa Ligi’nin sürpriz takımı Pilzen’i evinde bitirdi. 90 dakikanın tümünde kontrolü elinde bulunduran Sarı-Lacivertliler İstanbul’a çok büyük avantajla dönmesini bildi. Fenerbahçe’nin final paslarında böylesine hatalarla dolu olması bu sezon belki de ilk kez Plzen maçında yaşandı. Sarı-Lacivertli ekip defanstan kontrollü çıkıp ikinci bölgede ayağa paslarla rakip ceza alanı çevresine kadar rahat inişler yaptı. Ancak araya atılan toplar ve kesilen ortalardaki isabetsizlik pozisyonların erimesine neden oldu. Ortadan Selçuk, Cristian, Mehmet Topal, kenarlardan ise Kuyt, Gökhan ve Ziegler takım savunmasındaki dikkatlerini final paslarına taşıyabilse ilk yarı Fenerbahçe skor üstünlüğü ile soyunma odasına gidebilirdi. İlk yarım saati pozisyon yönünden kısır geçen karşılaşmada 35. dakikada tribünler hareketlendi. Baroni’nin ceza alanı dışından sert vuruşunu kaleci Kozacik çeldi. Savunma son anda Sow’dan önce davranıp topu kornere gönderdi. 37. dakikada bu kez Plzen tribünleri ayaklandı. Volkan’ın hatalı topunu çalan Rajtoral’ın şutu üst direkten geldi. Dönen topu Duris çerçeveye gönderdi. Gökhan çizgi önünden ayakla uzaklaştırınca Fenerbahçe rahat nefes aldı. 42’de Kuyt zor olanı yaptı. Organize gelişen atakta sağdan çizgiye inen Sow, kale hizasından kesti. Kuyt 1.5 metreden topu üstten dışarı attı ve ilk yarı golsüz tamamlandı.

Kontrol Fenerbahçe’deydi

Karşılaşmayı forse eden, oyunun kontrolünü elinde bulunduran taraf, ikinci bölümde de Fenerbahçe’ydi. Ancak basit top kayıpları yine Sarı-Lacivertli ekibin yumuşak karnı oldu. Özellikle Yobo gibi tecrübe abidesi birinin top kayıpları yapması şaşırtıcıydı. Plzen karşılaşmanın genelinde organize olamadı. Fenerbahçe’nin pas yanlışlarından doğanların dışında pozisyon yaratamadı. Bu Fenerbahçe’nin takım savunmasındaki başarısıydı. 58. dakikada Yobo’dan topu çalan Kovarik Gökhan’dan kurtuldu, son anda Bekir’in yerinde müdahalesi tehlikeyi savuşturdu. 59’da Sow’un sert şutunu Kozacik kornere çeldi. 81’de Gökhan’ın ortasına Sow kafayı vurdu. Kozacik’in çeldiği topu Webo kafayla ağlara bıraktı: 0-1.

Yalçın Türk

Haberin Devamı
YORUM YAZ