MENÜ

Girgin ve Adalı ibra edildi

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın ilk gününde 2012 yılının çalışma raporu ve bu sürede görev alan başkanlar Ömer Faruk Girgin ile Serdal Adalı'nın yönetim kurulları oy birliğiyle ibra edildi.

Girgin ve Adalı ibra edildi

Veliefendi Hipodromu Şeref Salonu’nda, Divan Başkanlığı’na Lütfullah Kayalar’ın seçilmesiyle başlayan toplantıda, 2012 yılı mali bütçesinin açıklanmasından önce konuşan TJK Başkanı Serdal Adalı, başkanlığı sürecinde yaptıklarını özetleyerek, yeni dönemdeki planlarını şöyle anlattı:
"2013 yılında tüm hipodrom ve at hastanelerimizi dünya standartlarındaki tesisler haline getireceğiz. Eğitime çok önem veriyoruz. Yabancı eğitim danışmanlarıyla bir proje başlattık. Veteriner Fakültesi’nden mezun olanlara at eğitimiyle ilgili hiçbir bilgi verilmiyor. Bu arkadaşlarımızı uzmanlaştıracak projede, yabancı eğitmenleri buraya, veterinerlerimizi de yurt dışına göndereceğiz. İngiltere’de Liverpool Üniversitesi ile bu konu hakkında görüşmelerimiz sürüyor. Gerçek anlamda kaliteli seyis yetiştirecek Seyis Okulu planlıyoruz."

Haberin Devamı

Koşu pistlerinin de yenileneceğini vurgulayan Serdal Adalı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Pistlerimizin yanı sıra hipodromlarımızı da yenileyeceğiz. Bugün hepimiz spor kulüplerinin stadyumlarını yenilediklerini görüyoruz. Dünya atçılığında şahit olduğumuz üzere tesislerimizi yenilemek mecburiyetindeyiz. Tek tek tesislerimizi yenileyeceğiz. Her kesimden ziyaretçimizin hipodroma gelerek hoşça vakit geçirmesini oluşturmak zorundayız. Güneydoğu’daki bazı hipodromlara ışıklandırma yaparak burada gece yarışları düzenleyeceğiz."

Yönetim kurulları ibra edildi
Geçen yılın bütçesinin ve denetim kurulu raporunun onaylanmasından sonra 2012 yılında görev alan başkanlar Ömer Faruk Girgin ile Serdal Adalı’nın yönetim kurulları oylanarak oy birliğiyle ibra edildi. Divan Başkanı Lütfullah Kayalar, 2012 yılında görev alan her iki yönetimi de birlikte oylattı. Her iki yönetim de oy birliğiyle ibra edildi.

Haberin Devamı

TJK Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ilk günü, gelir-gider tablosu ile TJK Tüzüğü uyarınca hazırlanan yönetmeliklerin onaylanması, Kamu Bankası sınırlaması olmaksızın çalışması muhtemel banka veya bankaları belirleme konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesiyle sona erdi.

Bu arada, toplantıda, asli üyelerin yıllık aidat ödentisinin bin liraya çıkartılması talebi oy çokluğuyla ret edildi.

Başkanlık seçimi yarın
Olağan genel kurulda yarın TJK’nın yeni başkanı, yönetim kurulu, denetim kurulu ve disiplin kurulu üyeleri belli olacak.
Seçime tek aday olarak giren mevcut başkan Serdal Adalı’nın yönetim kurulu aday listesinde ise şu isimler yer alıyor:
Turgut H. Alakuş, Sadettin Atığ, Ender Aydıner, Cengizhan Gödek, K. Demir Görgün, Osman Hattat, İlyas İlbey, Necmettin Can Güven, Murat Kadaifcioğlu, Ahmet Özbelge, Doruk M. Yılmaz.

AA

YORUM YAZ