MENÜ

Cazorla attı, Arsenal kazandı: 2-1

İngiltere Premier Lig'in 27. hafta maçında Arsenal, sahasında Aston Villa'yı 2-1 mağlup etti. Arsenal'in 2 golü de Cazorla (6', 85')'dan gelirken, Aston Villa'nın golünü Weimann (68') kaydetti.

Cazorla attı, Arsenal kazandı: 2-1

Senelerdir Arsenal'i seyrederim, ilk defa bugün maça uzun topla başladılar. Vermaelen ilk topu uzun vurdu. Wenger tarihinde bugüne kadar hiçbir oyuncu böyle bir topla oyuna başlamadı.

Arsenal oyuna hakim başladı. Benim QPR ve Reading'ten sonra üçüncü düşecek takım tahminini boşa çıkarmayan bir Aston Villa vardı sahada. 6'ncı dakikada Wilshere, ara pasıyla Cazorla'yı topla buluşturdu ve düzgün bir vuruşla golü attı: 1-0.

37 senedir Arsenal'i seyreden biri olarak devre arasında Villa'nın gol atacağına bahse girdiğimde benle dalga geçtiler. Beş olur altı olur derken Everton'un üç puan kaybetmesi Wenger disiplinindeki Arsenal'i yürüyerek dördüncülüğe en büyük aday yaptı.

İKİNCİ YARI

Arsenal oyunun tamamen hakimi olarak ikinci yarıya başladı. 150 pastan sonra topu kaptırdılar. Tekrar kazanıp 100 pas yaptılar. Türkiye'de hiçbir takımın yapamadığı bu top alış-verişi rakip takımların ekmeğine yağ sürüyor Premier Ligde.

68'nci dakikada tuttuğunuz takım korner atıyor. 1-0 galip durumdasınız. Top dönüp dolaşıp Weimamn'a geliyor. Onsekiz dışından vuruyor ve durum 1-1 oluyor. İnanılır gibi değil fakat Arsenal takımı inanılmazı gerçekleştiriyor.

Tekrar aynı oyun, tekrar aynı futbol. Yeni mukavele imzalamış Walcott suya sabuna dokunmuyor ve son derece önemli 3 puan giderken sahneye Cazorla çıkıyor. Wilshere'in pasında golü atıyor ve Arsenal, Wenger engeline rağmen üç puana kavuşuyor.

Arsene Wenger gider mi?

Önümüzdeki sezon sonuna kadar mukavelesi var. Hem antrenör hem de ekonomi tahsili almış yegane hoca dünyada. Biz kendi yanlışlarımızı düzeltmek yerine diğer takımları ve hocalarını aşağı çekmeye çalışıyoruz. Onların seviyesine gelmek gibi bir icraatımız yok. Son derece açık ve seçik söylüyorum. Wenger kontratının son dakikasına kadar Arsenal'in hocasıdır. Kim Wenger kovuluyor derse inanmayın.

Zeminin ve akreditasyon sisteminin güzelliğiyle yazıyı bitiriyorum. Darısı sizlerin başına derken 'Ukala' dediğinizi duyar gibiyim.

Chelsea-West-Brom maçında buluşmak üzere Emirates'ten selamlar, sevgiler.

Edip ADANIR

ARSENAL: Szczesny, Mertesacker, Vermaelen, Monreal, Jenkinson (Podolski - 76' ), Diaby Booked (Ramsey - 60' ), Arteta, Wilshere, Walcott (Koscielny - 90' ), Cazorla, Giroud

YEDEKLER: Mannone, Koscielny, Rosicky, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Podolski, Gervinho

ASTON VİLLA: Guzan, Clark, Bennett, Baker, Lowton Booked, N'Zogbia (Dawkins - 82' ), Westwood (El Ahmadi - 72' ), Delph Booked, Agbonlahor, Benteke, Weimann

YEDEKLER: Marshall, Lichaj, El Ahmadi, Sylla, Dawkins, Holman, Bowery

Haberin Devamı
YORUM YAZ