MENÜ

Galatasaray'da deneme 4-1-2-3

4-4-2, 4-2-3-1, 4-3-3... Sneijder ve Drogba geldikten sonra Terim ne denediyse olmadı, sonunda gözü kararttı. Tecrübeli hoca, Schalke rövanşı öncesi Gençlerbirliği maçında 4-3-1-2 provası yaparak çözüm yolu arayacak

Galatasaray'da deneme 4-1-2-3

Ara transferde Inter’den alınan Wesley Sneijder’in her türlü sistemde verimli olamaması nedeniyle, teknik direktör Fatih Terim, Hollandalı’ya özel denemeler yaptı. Ancak ne 4-4-2, ne 4-2-3-1, ne de 4-3-3 Sneijder’e uymadı. Burak’ın formu, Drogba’nın da kalitesi nedeniyle çift santrfordan da vazgeçemeyen Fatih hoca, sonunda gözü kararttı. Schalke rövanşını ne pahasına olursa olsun kazanarak takımını çeyrek finale taşımak isteyen Terim, bu deplasmanın provasını cuma günkü Gençlerbirliği maçında yapacak. Denenecek olan sistem zor: 4-3-1-2. Genellikle İtalyan kulüplerinin kullandığı bu taktikte Drogba ve Burak önde, Sneijder de onların hemen arkasında olacak. Bu da ortadaki üçlü Selçuk, Hamit ve Yekta’ya (Melo cezalı) aşırı yük binmesi anlamına geliyor.

Kanatlar sıkıntı olabilir

Orta bölgede müthiş bir avantaj sağlayan bu sistemin handikapı kanatlarda ortaya çıkıyor. Beklerde Eboue ile Riera’nın sergileyeceği performans çok önemli. Gençler karşısında elde edilecek verilere göre Schalke şablonu şekillenecek.

En çok Burak sevindi


Eskişehir deplasmanında sağ açık oynayan Burak, sahada hayalet gibi dolanmıştı. Tecrübeli futbolcu, sistemin değişmesiyle eski yerine geçecek olmanın keyfini yaşıyor. Golcü oyuncu, Drogba ile ileri ikilide görev yapacak.

Metin Karabaş

Haberin Devamı


GALATASARAY'IN SEZON İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYIN

YORUM YAZ