MENÜ

SON DAKİKA! Icardi'nin cezası açıklandı! Beşiktaş derbisinde oynayacak mı? Tahkim Kurulu cezayı onadı

PFDK, Ankaragücü maçında yaptığı hareketten dolayı sevk ettiği Galatasaray futbolcusu Mauro Icardi'nin cezasını açıkladı. Ayrıca Tahkim Kurulu da Arjantli futbolcunun cezasının onandığını duyurdu.

SON DAKİKA! Icardi'nin cezası açıklandı! Beşiktaş derbisinde oynayacak mı? Tahkim Kurulu cezayı onadı

PFDK, Ankaragücü maçında yaptığı hareketten dolayı sevk ettiği Icardi'nin cezasını açıkladı. Buna göre PFDK Icardi'ye 1 maç ceza verdi. Arjantinli yıldız bugün oynanacak Antalyaspor maçında yer alamayacak ancak Beşiktaş derbisinde sahada olacak.

Haberin Devamı

TFF'den yapılan açıklama şöyle;

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 26.02.2024 tarih ve 54 sayılı toplantısında almış olduğu karar aşağıda belirtilmiştir.

GALATASARAY A.Ş. sporcusu MAURO EMANUEL ICARDI’nin, 18.02.2024 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ-GALATASARAY A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasında, rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle FDT’nin 41/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 19.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Karar verilmiştir.

SON DAKİKA Icardinin cezası açıklandı Beşiktaş derbisinde oynayacak mı Tahkim Kurulu cezayı onadı

ICARDI'NİN CEZASINA "HAKSIZ TAHRİK" İNDİRİMİ

İcardi'nin neden 1 maç ceza aldığı da belli oldu. Arjantinli futbolcunun 1 maç ceza almasının nedeni şu olarak açıklandı:

Haberin Devamı

Futbol Disiplin Talimatı'nın (FDT) 41/1-a maddesine göre hakaret suçunu işleyen futbolculara 2 ila 5 maç arasında ceza veriliyor. Ancak Icardi'ye tribünlerden gelen yabancı maddeleri göz önüne alan PFDK, FDT'nin 12. maddesinde yer alan "Haksız tahrik" maddesini uyguladı. Bu maddede "Fiilin haksız tahrik sonucu işlenmesi halinde cezada indirim yapılır. Disiplin Kurulu, haksız tahrikin derecesini dikkate alarak, verilecek cezayı üçte birine kadar indirebilir." ifadeleri yer alıyor. Kurul, bu maddenin uygulanması suretiyle Icardi'nin cezasını 1 maç men olarak açıkladı.

TAHKİM, ICARDI'NİN CEZASINI ONADI

Tahkim Kurulu, Galatasaraylı Mauro Icardi'nin 1 maçlık cezasını onandığını açıkladı.

Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklama şöyle;

Galatasaray A.Ş.’nin Mauro Emanuel Icardi ile ilgili PFDK’nın 26.02.2024 tarih ve E.2023-2024/842 - K.2023-2024/1053 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;

- Galatasaray A.Ş. futbolcusu Mauro Emanuel Icardi’nin rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle FDT’nin 41/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle verilen 1 resmi müsabakadan men ve 19.500,00 TL para cezasına yönelik itirazın kısmen kabulü ile; sübut bulan ihlalin FDT’nin 36. maddesi ile düzenlenen “Sportmenliğe Aykırı Hareket” ihlali niteliğinde olduğu anlaşıldığından FDT’nin 36 ve 35/4. maddeleri uyarınca2 resmi müsabakadan men ve 39.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasına, eylemini haksız tahrik altında işlemiş olduğu anlaşıldığından FDT’nin 12. maddesinin uygulanması neticesinde 1 resmi müsabakadan men ve 19.500,00 TL para cezası şeklinde PFDK kararının düzeltilerek onanmasına, bir üyenin sübut, iki üyenin cezanın tayini yönünden karşı oyuyla, oyçokluğu ile,

Karar verilmiştir.

Galatasaray - Antalayaspor maçı (VİDEO)

ICARDI'DEN AÇIKLAMA

Icardi'nin konuyla ilgili kendisine yöneltilen sorulara, "Ben bir şey yapmadım" derken, "Benim üzerimden Galatasaray'a zarar vermeye çalışmaları, benim adıma çok üzücü. Üstelik sosyal medyada bile foto montaj olduğu konuşulan görüntülerden söz ediyoruz. Ceza almak değil ama suçsuzken suçlu duruma düşürülmeye çalışılmama bir anlam veremiyorum" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Haberin Devamı

ANKARAGÜCÜ MAÇINDA NE OLMUŞTU?

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında deplasmanda oynanan Ankaragücü tribünlere yaptığı hareket kameralara yansıyan Mauro Icardi, "hakaret" gerekçesiyle tedbirsiz olarak PFDK'ye sevk edilmişti. 

SON DAKİKA Icardinin cezası açıklandı Beşiktaş derbisinde oynayacak mı Tahkim Kurulu cezayı onadı

 

KEREM AKTÜRKOĞLU SÖZLERİ

YORUM YAZ