MENÜ

(ÖZET) Başakşehir-Galatasaray maç sonucu: 1-2

Aksiyon dolu Kopenhag sınavı sonrası Galatasaray, Süper Lig'e döndü. Rakip Çağdaş Atan’la hayat bulan Başakşehir'di. Son şampiyon Cim Bom, deplasmanda 2-1 kazanmasını bildi ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Aslan'ın golleri yıldızları Hakim Ziyech ve Mauro Icardi'den (pen.) geldi. Turuncu-Lacivertliler ise tek sayısını Galatasaray'dan kiraladıkları Leo Dubois'yla buldu.

(ÖZET) Başakşehir-Galatasaray maç sonucu: 1-2

Şampiyonlar Ligi'ne Kopenhag beraberliği ile başlayan Galatasaray, Süper Lig'e döndü. Nefesleri kesen maçtan 2-2'lik eşitlikle ayrılan Cimbom, Başakşehir karşısında kazanmaktan başka bir şey düşünmüyordu. 3 maçlık galibiyet serisi yakalayan Okan Buruk'un öğrencileri, 10 puanda. Üst üste 3 maç kaybetmesi sonrası Emre Belözoğlu ile yollarını ayırıp takımı Çağdaş Atan'a emanet etmesinin ardından İstanbulspor'u mağlup ederek kötü gidişatını durduran Başakşehir ise güçlü rakibi karşısında seri peşindeydi.

Haberin Devamı

Penaltı noktasını gösterdi

İki teknik adam arasından Okan Buruk'un planları tuttu. Cimbom maça çok iyi başlayamasa da 43'te Faslı yıldızı Hakim Ziyech yay üzerinden attığı şık golle Aslan'ı soyunma odasına 1-0 önde götürdü. Sarı-Kırmızılılar ikinci devreye de çok iyi başladı. 48'de Kerem Aktürkoğlu ceza alanında yerde kaldı, hakem Kadir Sağlam penaltı noktasını gösterdi. Mauro Icardi beyaz noktanın başında hata yapmadı ve farkı 2'ye çıkarttı.

ICARDİ TARİHE GEÇTİ!

Muslera'dan büyük hata

64'te ise sahneye Galatasaray'ın, Başakşehir'e kiralık verdiği yıldızı Leo Dubois çıktı. Fransız sağ bek pas, şut karışımı vuruşu sonrasında Muslera'nın da hatasıyla topu ağlarla buluşturdu: 2-1. Bu maçın skorunu belirleyen gol oldu.

Haberin Devamı

Atan bu kez kaybetti

Böylece sahadan 2-1'lik zaferle ayrılan ve 3 puanın sahibi olan Sarı-Kırmızılı ekip maç fazlasıyla 13 puana ulaşarak liderlik koltuğuna oturdu. Kayserispor ise Çağdaş Atan yönetiminde çıktığı ikinci maçtan yenilgiyle ayrıldı ve 3 puanda kaldı.

CANLI ANLATIM

1' Mücadelenin hakemi Kadir Sağlam ilk düdüğü çaldı, karşılaşma başladı.

6' Tete uzaktan şansını denedi ancak top dışarda.

(ÖZET) Başakşehir-Galatasaray maç sonucu: 1-2

DİREK!

25' Karzev orta alanda Kazımcan'dan topu kaptı, hızla rakip kaleye doğru yöneldi, yay üzerinden çok sert vurdu, Abdülkerim'e çarpan top üst direkten oyun alanı dışına çıktı.

37' Karzev yine hızla kaleye doğru yöneldi, uzaktan sert vurdu ancak çerçeveyi bulamadı.

(ÖZET) Başakşehir-Galatasaray maç sonucu: 1-2

GOL!

43' Tete sol kanattan yay üzerindeki Ziyech'i gördü, Faslı futbolcu tek dokunuşla topu kaldırdı, gelişine yerden sağ köşeye vurdu ve kaleci Volkan Babacan'ı çaresiz bıraktı. Galatasaray 1-0 önde.

(ÖZET) Başakşehir-Galatasaray maç sonucu: 1-2

BİR DİREK DAHA!

45+1' Kazımcan sakatlanıp çıktıktan sonra sol beke geçen Abdülkerim, sol kanatta rakibini çok şık geçti, arka direğe net bir orta kesti, Oliveira müsait pozisyonda vurdu kafayı ancak top üst direkten döndü, Tete tamamlamak istedi fakat şutu üstten dışarda.

İlk yarı sona erdi.

Galatasaray - Başakşehir maç özeti (VİDEO)

46' İkinci devre başladı.

(ÖZET) Başakşehir-Galatasaray maç sonucu: 1-2

PENALTI!

48' İkinci yarının başında oyuna giren Kerem Aktürkoğlu ceza alanında yerde kaldı, hakem Kadir Sağlam penaltı noktasını gösterdi.

Haberin Devamı

(ÖZET) Başakşehir-Galatasaray maç sonucu: 1-2

GOL!

50' Mauro Icardi beyaz noktanın başında hata yapmadı ve net vuruşla farkı 2'ye çıkartan golü kaydetti! Icardi böylece ilk 11'de başladığı üst üste 12. maçında da gol atarak Burak Yılmaz'ı geçti ve rekoru kırdı.

GOL!

64' Başakşehir'de sağ kanada atılan uzun topta Dubois çaprazdan içerde topla buluştu, pası kaleye doğru yöneldi, Muslera'nın da hatasıyla top çizgiyi geçti. Sanchez'in kale içindeki müdahalesi yetersiz. Skor şimdi 2-1. 

82' Kerem Demirbay'ın frikiği az farkla yandan dışarda.

VOLKAN BABACAN'DAN KRİTİK KURTARIŞ!

86' Kerem Demirbay sol kanattan ortaladı, Davinson Sanchez kafayı vurdu, çok yakın mesafe olmasına rağmen Volkan Babacan çıkarttı! Babacan, bu kurtarışla Başakşehir'i maçta tutuyor!

88' Icardi'nin pasında sol çaprazdan Zaha vurdu, üstten aut.

Mücadele sona erdi.

 

Başakşehir-Galatasaray 11'ler:

Başakşehir: Volkan, Dubois, Duarte, Ba, Lima, Karzev, Berkay, Aleksic, Serdar, Dennis, Piatek

Galatasaray: Muslera, Boey, Sanchez, Abdülkerim, Kazımcan, Torreira, Sergio Oliveira, Ziyech, Barış Alper, Tete, Icardi

Haberin Devamı

(ÖZET) Başakşehir-Galatasaray maç sonucu: 1-2

YORUM YAZ