MENÜ

(ÖZET) Galatasaray - Çaykur Rizespor maç sonucu: 6-2 | Galatasaray evinde gol oldu yağdı! İlklerin gecesi

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasının açılış maçında Galatasaray, Çaykur Rizespor'u konuk etti. Gollerin adeta yağmur gibi geldiği maçı Galatasaray 6-2'lik skorla kazandı ve ligdeki liderliğini sürdürdü.

8 GOLLÜ MAÇI KAZANAN GALATASARAY

Rams Park'ta oynanan müsabakayı ev sahibi Galatasaray 6-2'lik skorla kazandı ve kritik 3 puanı hanesine yazdırdı.

Galatsaray'ın golleri 9'da Köhn, 31'de Torreira, 40,45 ve 64'te Kerem Demirbay, 85'te Icardi'den geldi. Rizespor'un gollerini ise 38'de Hojer ve 61'de Olawoyin kaydetti.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Mircea Lucescu’nun 18 maçlık iç saha galibiyet rekorunu egale etti.

Bu sonucun ardından Galatasaray, ligde 78 puana yükseldi. Çaykur Rizespor ise 39 puanda kaldı.

Galatasaray'da Icardi attı, fark dörde çıktı... Tete'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Icardi vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak kaleci Gökhan Akkan'ın solundan ağlarla buluştu.

Çaykur Rizespor'da Shelvey sol içi kulvardan çok uzak mesafeden sağ ayağıyla kaleyi yokladı, top yandan auta çıktı.

Haberin Devamı

Kerem Demirbay hat-trick yaptı... Galatasaray'ın kazandığı penaltı vuruşunda topun başına Kerem Demirbay geçti. Yıldız futbolcu sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak kaleci Gökhan'ın solundan ağlarla buluştu.

Olawoyin attı, fark ikiye indi... Çaykur Rizespor'un kullandığı serbest vuruşta Hojer sert bir şut çekti, ceza sahası içi sağ çaprazında bulunan Olawoyin'in dokunuşunun ardından top yakın köşeden ağlarla buluştu.

Icardi ile paslaşarak sol çaprazdan ceza sahasına giren Mertens sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, kaleci Gökhan meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

Haberin Devamı

Galatasaray hücumunda Mertens sağ kanattan ortayı yaptı, ceza sahası dışı sol çaprazında Icardi'nin kafayla indirdiği topu ceza alanında kaleci Gökhan kontrol etti.

İkinci yarı başladı.

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

Heyecan dolu maçın ilk yarısı Galatasaray'ın 4-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı

Çaykur Rizespor atağında Shelvey uzaktan sağ ayağıyla sert vurdu, kaleci Muslera meşin yuvarlağı parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

Kerem Demirbay'dan bir gol daha... Icardi'nin pasının ardından ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Kerem Demirbay sol ayağıyla vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak köşeden ağlarla buluştu.

Kerem Demirbay'ın harika golüyle fark yeniden 2'ye çıktı. Sol kanatta Mertens pasını ceza yayının dışına aktardı, Kerem Demirbay sol ayağıyla gelişine vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak yakın köşeden doksana gitti.

Haberin Devamı

Çaykur Rizespor'da Hojer'den şık gol... Sağ iç kulvardan kullanılan serbest vuruşta Shelvey, solundaki Hojer'e pasını aktardı. Topu kontrol eden Hojer uzak mesafeden sol ayağıyla çok sert vurdu, yerden giden top kaleci Muslera'nın solundan ağlarla buluştu.

Galatasaray atağında sol çaprazdan ceza sahasına giren Köhn sol ayağıyla sert vurdu, kaleci Gökhan Akkan, topu çıkardı.

Torreira attı, Galatasaray farkı ikiye çıkardı... Zaha'nın sol taraftan çektiği şutu Gökhan kurtardı. Ardından penaltı noktasının biraz solunda bulunan Torreira sol ayağıyla gelişine vurdu, meşin yuvarlak kaleci Gökhan'ın üzerinden ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

Orta alandaki mücadelenin ardından hem Torreira hem de Olawoyin yerde kaldı. Hakem oyunu durdurdu ve kararı Rizespor lehine verdi. Bu pozisyondan sonra Galatasaray'da Mauro Icardi, hakeme yoğun itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

Galatasaray'da Kaan Ayhan, 23. dakikada sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Başarılı oyuncunun yerine Zaha dahil oldu.

Derrick Köhn muhteşem bir gole imza attı, Galatasaray öne geçti! Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda savunma topu karşıladı. Ceza sahası dışında topu önünde bulan Köhn, gelişine muhteşem bir şut çekti ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Galatasaray'da ceza sahasına giren Mertens vuruşunu yaptı, kale sahasında savunma topu uzaklaştırdı. Ardından Barış Alper Yılmaz gelişine bir vuruş yaptı, kaleci Gökhan, topu kornere çeldi.

Hızlı gelişen Çaykur Rizespor atağında sol çaprazdan ceza sahasına giren Akintola kaleye vurmak istedi, savunmada Nelsson meşin yuvarlağa son anda ayak koyarak tehlikeyi önledi.

Kritik maçın hakemi Bahattin Şimşek, müsabakanın ilk düdüğünü çaldı ve maç başladı.

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

Okan Buruk'tan maç öncesi açıklamalar

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maç öncesi açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli teknik adam, "Üst üste maçlar oynuyoruz. Biraz dinlenme şansımız oldu. 5 günlük arada hem dinlendik hem hazırlandık. İyi bir takıma karşı oynayacağız. Önemli oyunculara sahip, oyun yapısı olan bir takım. Ligin başarılı takımlarından birisi. Kendi oyunlarını oynamaya çalışacaklar. Geçiş hücumunu düşünecekler. Amacımız kendi sahamızda galibiyet alıp liderliği devam ettirmek ve puan farkını açmak" ifadelerini kullandı.

Okan Buruk, "Geçen hafta önemli bir galibiyet aldık. Bugün aynı düşünceyle bu maçı kazanmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Taraftarımız her zamanki gibi bizi destekleyeceklerdir. Maçın başından sonuna kadar oyuncularımıza destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Berkan, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Çaykur Rizespor: Gökhan, Taha, Aliqulov, Emirhan, Hojer, Muammer, Shelvey, Varesanovic, Olawoyin, Akintola, Minchev.

Okan Buruk: 3 İlhan Palut: 0

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, bugüne kadar 4 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda Buruk; Galatasaray ve Başakşehir’i, Palut ise Göztepe, Konyaspor ve Rizespor’u çalıştırıyordu. Oynanan 4 mücadelede Okan Buruk’un ekipleri 3 galibiyet alırken, 1 maç da berabere sona erdi.

En az gol yiyen takım
Cim Bom, Süper Lig’de bu sezon 58 gol atarken, kalesinde ise 15 gol gördü. Sarı-Kırmızılılar, savunmada gösterdiği başarılı performansıyla ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor. Aslan, bu mücadelelerin 15’inde de kalesini gole kapadı.

4 futbolcu kart sınırında
Galatasaray’da, Rizespor maçı öncesinde 4 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Sarı-Kırmızılılar’da Davinson Sanchez, Hakim Ziyech, Kerem Aktürkoğlu ve Kaan Ayhan sarı kart sınırında yer alıyor. Bu 4 futbolcu sarı kart görmesi durumunda 30. haftada deplasmandaki Kasımpaşa maçında cezalı duruma düşecek.

Çaykur Rizespor'dan Prim açıklaması

Bazı yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan “Çaykur Rizespor’da Galatasaray maçı öncesi 1.2 Milyon TL prim verildi.” iddiaları tamamen asılsızdır. Zorlu maç öncesi kasıtlı olarak servis edilen bu haberler sadece Türk futboluna zarar vermeyi amaçlayanların ürünüdür.

Çaykur Rizespor Kulübü sezon başında belirlemiş olduğu rutin prim uygulamasını sürdürmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Galatasaray'dan taraftara bilgilendirme
VAR hakemi belli oldu

Galatasaray ile Çaykur Rizespor arasında Rams Park'ta oynanacak karşılaşmanın VAR hakemi Onur Özütoprak oldu.

Galatasaray Rizespor maçı saat kaçta ? İşte 11'ler

Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray Çaykur Rizespor ile karşı karşı gelecek. Rams Park'ta oynanacak olan maçı, Bahattin Şimşek yönetecek. Kritik mücadele 8 Mart Cuma günü 20.00'de başlayacak ve beIN Sports 1 ekranlarından naklen yayınlanacak. Bu maçın canlı skoru ve tüm detaylar fanatik.com.tr'de olacak...

İşte muhtemel 11'leri:

Galatasaray: Muslera, Barış Alper, Kaan Ayhan, Nelsson, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Tete, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Çaykur Rizespor: Gökhan, Taha, Aliqulov, Emirhan, Hojer, Muammer, Shelvey, Gustavo, Olawoyin, Akintola, Minchev

Çaykur Rizespor'dan dev prim

Süper Lig’de haftanın açılışında Galatasaray’la kozlarını paylaşacak olan Çaykur Rizespor, Avrupa kupalarına gözünü dikti. YeşilMavililer, bu doğrultuda İstanbul’da Galatasaray’ı mağlup etmeleri durumunda futbolculara dev prim açıkladı, 1 milyon 300 bin TL takıma dağıtılacak.

 

Ligde son hafta sahasında Mondihome Kayserispor’u 3-0 yenen Rize temsilcisi, 39 puan ve averaj ile 7. sırada bulunuyor. Kötü gidişe Kayseri karşısında son verdikten sonra çıtayı yükseltmek isteyen Karadeniz ekibinde takımın durumunun oldukça iyi olduğu belirtildi.

YORUM YAZ