MENÜ

Galatasaraylı Luyindama'dan alkışlanacak hareket! Ülkesinde hastane açıyor!

Galatasaray'daki ilk senesinde şampiyonluk kupasını kaldıran Christian Luyindama, ülkesi Demokratik Kongo'da hastane açacağını açıkladı. İşte tüm detaylar...

Galatasaraylı Luyindama'dan alkışlanacak hareket! Ülkesinde hastane açıyor!

3 yılı aşkın süredir koronavirüs ile mücadele eden dünya şimdi de Omicron alt varyantı Eris için alarma geçmiş durumda. Dünya genelinde vaka sayıları artmaya devam ederken, Galatasaray'ın Demokratik Kongolu stoperi Christian Luyindama da ülkesi için harekete geçti.

Haberin Devamı

Luyindama'dan örnek davranış

Fatih Terim döneminde 2019 devre arasında Belçika ekibi Standart Liege'den 3 milyon Euro kiralama ve sezon sonu zorunlu 5 milyon Euro satın alma bedeliyle kadroya katılan Demokratik Kongolu stoper Christian Luyindama örnek bir harekete imza attı.

Galatasaraylı Luyindamadan alkışlanacak hareket Ülkesinde hastane açıyor

Luyindama, hastanenin fotoğrafını paylaştı

Sosyal medya adresinden konuyla ilgili paylaşımda bulunan Demokratik Kongolu stoper, "Önceliğimiz sağlık." diyerek kendi çabasıyla yaptıracağı hasteneyi paylaştı. Söz konusu durum sonrası pek çok taraftar Luyindama'yı tebrik etti.

Dünyanın en fakir ülkesi; Demokratik Kong

Afrika'nın ikinci büyük ülkesi Demokratik Kongo; 'Dünyanın doğal kaynaklar itibariyle en zengin ama en fakir ülkesi, sıtma ve sarıhumma tehlikesinin en yüksek olduğu ülke' olarak tanınıyor.

Haberin Devamı

Luyindama'nın performansı hayal kırıklığı yaratıyor

Öte yandan Galatasaray'ın büyük bir yatırımla kadrosuna kattığı Christian Luyindama, performansıyla unutuldu, hayal kırıklığının adı oldu. 29 yaşındaki stoper, milli maçta yaşadığı sakatlığın ardından bir daha eski günlerine dönemedi, kiralık gittiği hiçbir kulüpte tutunamadı.

Şimdilerde Florya'da tek başına çalışıyor, 2024 Haziran ayında bitecek sözleşmesini doldurmaya çalışıyor.

Mbappe'ye adım attırmamıştı

Cimbom'daki ilk senesinde şampiyonluk kupasını kaldıran Luyindama, 1 Ekim 2019'daki Şampiyonlar Ligi maçında PSG'nin yıldızı Mbappe'ye adım attırmamış, maç 1-0 kaybedilse de futbolcunun performansı uzun süre konuşulmuştu.

Ancak 18 Kasım 2019'da Demokratik Kongo'nun Gambiya ile oynadığı maçta yaşadığı çapraz bağ sakatlığı Boss (Patron) lakaplı stoperin kariyerini bitirdi.

Suudi Arabistan ekibi Al-Taawoun'a kiralanan Luyindama, daha sonra Antalyaspor'un yolunu tuttu ama orada da sadece 5 maça çıkabildi. Alıcısı çıkmazsa, 29 yaşındaki futbolcuya 1 milyon Euro'luk maaşı ödenmeye devam edecek.

Galatasaraylı Luyindamadan alkışlanacak hareket Ülkesinde hastane açıyor

YORUM YAZ