Galatasaray'da Okan Buruk'tan savunmaya derbi ayarı! İlk 11 değişiyor...

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, derbi için ilk 11'ini değiştiriyor. Deneyimli çalıştırıcı, aylar sonra Fenerbahçe maçıyla birlikte radikal bir değişikliğe imza atmaya hazırlanıyor.

Galatasaray'da Okan Buruk'tan savunmaya derbi ayarı! İlk 11 değişiyor...

Galatasaray'da tüm gözler Fenerbahçe derbisine çevrildi. Sarı-Kırmızılılar'ın teknik direktörü Okan Buruk da derbiye yönelik yeni planlar hazırlıyor.

Haberin Devamı

OKAN BURUK İLE 8'DE 6 ZAFER

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Sarı-Kırmızılılar’ın başında 9. derbisine çıkacak. Geçtiğimiz sezon göreve gelen Buruk, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile 8 kez karşı karşıya geldi. Okan Buruk’lu Galatasaray, Sarı- Lacivertliler’e karşı 1’i hükmen olmak üzere toplam 3 galibiyet elde ederken, 1 kez de berabere kaldı. Siyah-Beyazlılar’a karşı ise 3 galibiyet, 1 mağlubiyet aldı. Buruk, antrenörlük kariyerinde Fenerbahçe’ye karşı Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Akhisarspor, Başakşehir ve Galatasaray’ı çalıştırırken rakip oldu. Buruk’un ekipleri 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 8 mağlubiyetle sahadan ayrıldı.

Galatasarayda Okan Buruktan savunmaya derbi ayarı İlk 11 değişiyor...

BÜYÜK MAÇLARI KAYBETMİYOR

Aslan’ın son dönemde Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ile oynadığı maçlardaki üstünlüğü dikkat çekiyor. Aslan, son olarak 30 Nisan 2023 tarihinde Dolmabahçe’de karşılaştığı Beşiktaş’a 3-1 kaybettikten sonra bu takımlarla rakip olduğu 6’sı Süper Lig, 1’i de TFF Süper Kupa olmak üzere toplam 7 müsabakada 1’i hükmen 6 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

Haberin Devamı

SAVUNMAYA DERBİ AYARI

Kazanan kadroyu uzun süredir bozmayan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe derbisi öncesinde savunma hattında radikal bir değişikliğe gitme hazırlığında. Aslan’ın hocası, son taktik provalarda defansın göbeğinde Davinson Sanchez ve Victor Nelsson ikilisini denedi. Başarılı teknik adam, son Karagümrük deplasmanında Markao’ya karşı hamle hatası yapan ve o pozisyonda yenen golün ardından oyundan çıkardığı Abdülkerim Bardakcı’yı yine kulübede tutmayı planlıyor. Milli stoperin kızağa çekilmesiyle birlikte Fener’e karşı ilk 11’deki 3 yerlinin ise Kaan, Kerem Demirbay ve Barış Alper olması bekleniyor.

GALATASARAY'DA GÜNDEM ERDEN TİMUR

MERKEZE ALTERNATİF DÜŞÜNÜYOR

Buruk’un aklını kurcalayan pozisyonlardan biri de orta sahanın merkeziydi. Torreira’nın yanında görev yapan Kerem Demirbay’ın son 2 maçtaki form düşüklüğü burada bir değişiklik ihtiyacı ortaya çıkarsa da alternatif sıkıntısı Okan hocanın elini kolunu bağlıyor. Oliveira ile Ndombele’nin kayıp bir sezon geçirmesi, ayrıca Abdülkerim’in kulübeye geçmesi durumundaki 3. yerli mecburiyeti, yine Demirbay’ı öne çıkarıyor.

Haberin Devamı

KARAR SON TAKTİK PROVADA

Karagümrük karşısında şampiyonluk yolundaki en kritik gollerden birini atan ve Galatasaray’ın 6 puanlık farkı korumasını sağlayan Berkan Kutlu’nun adı da Kerem Demirbay’ın yerine anılsa da Okan hocanın şimdilik bu değişikliğe sıcak bakmadığı öğrenildi. 50 yaşındaki çalıştırıcı, derbiye yönelik ilk 11 kararını yarın akşam yapılacak son antrenmanla birlikte kesinleştirecek.

HÜCUM HATTINA ÇOK GÜVENİYOR

Dev derbide Okan Buruk’un en güvendiği bölge ise hücum hattı. İleri uçta Icardi, arkasında Barış Alper Yılmaz, Mertens ve Hakim Ziyech üçlüsü, Fenerbahçe’yi yıkma planlarında başrol oynuyor. Aynı şekilde Torreira, ön alan baskısına katılarak topun Galatasaray’da kalmasını sağlamaya çalışacak. Beklerde de Köhn ile Kaan’ın yeri garanti. Kale ise sahanın derbilerdeki en tecrübeli ismi Muslera’ya emanet olacak.

Galatasarayda Okan Buruktan savunmaya derbi ayarı İlk 11 değişiyor...

YORUM YAZ