MENÜ

Galatasaray'a 1.9 milyon Euro'luk müjde! Açıklandı, önümüzdeki sezon yok

Sezon başında Okan Buruk'un göreve gelmesiyle yeni bir oluşuma giren Galatasaray, önemli isimlerle kadrosunu güçlendirirken ayrılıklar da yaşanmıştı. Yıllık 1.9 milyon Euro kazanan Patrick van Aanholt, devre arasında PSV'ye kiralanırken sürpriz bir gelişme yaşandı ve tecrübeli sol bekin önümüzdeki sezon da Hollanda ekibinde forma giyeceği açıklandı.

Galatasaray'a 1.9 milyon Euro'luk müjde! Açıklandı, önümüzdeki sezon yok

Sezon başı yapılan önemli transfer hamleleri devre arasında da devam ederken takımda ayrılıklar da yaşandı. Okan Buruk'un gözden çıkardığı Haris Seferovic'in kiralık sözleşmesi feshedilirken bonservisi Benfica'da olan İsviçreli golcü, Celta Vigo'ya imza attı. Geldiği günden bu yana beklentilerin altında kalan Patrick van Aanholt'a da veda edildi.

Haberin Devamı

İLERLEME GÖREMEDİLER

Sol bek pozisyonunda problem yaşayan Sarı-Kırmızılılar, van Aanholt'un performansını yetersiz bulmasıyla Kazımcan Karataş ve Emre Taşdemir'e yönelmişti. İki genç oyuncunun da sakatlığı bulunması ile tekrar Hollandalı'ya dönen Okan Buruk yönetimi, tecrübeli futbolcunun performansında ilerleme göremedi. Süper Lig'de Giresunspor'u deplasmanda 4-0 mağlup eden Galatasaray, Patrick van Aanholt ve Seferovic'i maç kadrosuna alınmamıştı.

PSV'YE KİRALANDI

Hollandalı sol bek, ülkesine dönerken PSV'ye kiralandı. Hollanda kulübünden "PSV, transfer dönemindeki üçüncü takviyesini Patrick van Aanholt'la yaptı" şeklinde yapılan açıklamada, 32 yaşındaki sol bek Van Aanholt'un sezon sonuna kadar kiralandığı belirtildi. "Yeniden hoş geldin" notu yer alan açıklamada, Patrick van Aanholt'un 2007-2009 yılları arasında PSV altyapısında oynadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

MAX GİTTİ, O GELDİ

Van Aanholt, transferinin çok hızlı olduğunu belirtirken, "Geri geldiğim için çok mutluyum" ifadesini kullandı. PSV'de Xavi Simons gibi bazı oyuncuları tanıdığını kaydeden Van Aanholt, tecrübesi ve uluslararası deneyimleriyle soyunma odasında faydalı olabileceğini düşündüğünü kaydetti. Brands, sol bek Philipp Max'ın Eintracht Frankfurt'a transfer olmasının ardından bu mevkiye Van Aanholt'u transfer ettiklerini belirterek, "Bu transferi daha önce de denedik, şimdi gerçekleştiği için mutluyum" dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ SEZON DA DEVAM EDECEK

Okan Buruk'un önümüzdeki sezonki kadro planlamasında da yer alamayan Patrick van Aanholt'un futbol hayatına PSV'de devam edeceği açıklandı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama, "Profesyonel futbolcumuz Patrick John Minguel Van Aanholt'un 2023-2024 futbol sezonu sonuna kadar geçici transferi konusunda PSV N.V. kulübü ile anlaşmaya varılmıştır" ifadelerine yer verildi. Bu sezon PSV ile 9 maça çıkan 32 yaşında sol bek, 1 asist kaydetti.

GALATASARAY'A 1.9 MİLYON EURO'LUK MÜJDE

Galatasaray'ın geçen sezon başında bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Patrick van Aanholt, 1.9 milyon Euro sezonluk ücret alıyordu. Tecrübeli sol bek, Sarı-Kırmızılı takımdan bonuslarla birlikte 2.6 milyon Euro kazanıyordu. Bu sezon Süper Lig'de 10 maçta forma giyen deneyimli oyuncu 2 asist yapma başarısı göstermişti. Hollandalı sol bekin Galatasaray ile olan sözleşmesi 2024 Haziran ayında sona eriyor. 

YORUM YAZ