MENÜ

Galatasaray - Pendikspor maçı için dikkat çeken yorum! "Rakibi anksiyete'

Galatasaray Süper Lig'in 33. hafta mücadelesinde sahasında alt sıralardan kurtulmak isteyen Pendikspor'la karşılaştı. Sarı-Kırmızılı takım rakibini 4-1 mağlup ederek üst üste 14. galibiyetini aldı. Fanatik Gazetesi'nin usta kalemleri Galatasaray'ın 4-1 kazandığı mücadeleyi kaleme aldı.

Galatasaray - Pendikspor maçı için dikkat çeken yorum! "Rakibi anksiyete'

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı kıyasıya sürerken Galatasaray 33. hafta maçında sahasında karşılaştığı Pendikspor'u 4-1 mağlup etti. Sarı-Kırmızılı takım Okan Buruk önderliğinde üst üste 14 galibiyetini almayı başardı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı ekip, RAMS Park'ta tamamen dolu tribünler önünde yapılan maçın ilk yarım saatlik bölümünde pozisyon üretmekte zorlandı. Müsabakanın 35. dakikasında Mauro Icardi'nin attığı golle 1-0 öne geçen Galatasaray, 40. dakikada Abdülkerim Bardakcı ile skoru 2-0'a getirdi. Karşılaşmanın devre arasına bu skorla girildi.

Galatasaray - Pendikspor maçı için dikkat çeken yorum Rakibi anksiyete

Maçın kontrolünü elinde bulunduran Galatasaray, 77. dakikada Dries Mertens'in attığı golle farkı 3'e çıkardı. Konuk takım, 85. dakikada Alpaslan Öztürk'ün kaydettiği golle farkı 2'ye indirdi. Galatasaray 90+6. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun penaltıdan attığı golle sahadan 4-1 galip ayrıldı.

Okan Buruk: Egolarımızı bir kenara bırakarak Galatasaray'ın başarısını düşünmek zorundayız

Galatasaray, bu sonuçla 29. galibiyetini elde etti. Bu sezon 3 beraberlik ve 1 yenilgisi bulunan sarı-kırmızılı takım, 90 puana ulaştı. Haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 2 puan önünde giren Galatasaray, liderliğini sürdürmeyi garantilerken maç fazlasıyla puan farkını 5'ye çıkardı.

Haberin Devamı

Galatasaray - Pendikspor maçı için dikkat çeken yorum Rakibi anksiyete

Ligde kalma mücadelesi veren Pendikspor ise bu sezon 17. kez mağlup oldu. Haftaya 30 puanla 19. sırada giren kırmızı-beyazlı takım, ateş hattında kaldı.

FANATİK YAZARLARI GALATASARAY - PENDİKSPOR MAÇINI YAZDI!

SERKAN AKCAN: SAHANIN HER YERİ

Barış Alper Yılmaz atletizmi diye bir gerçek var. Her geçen gün ileriye doğru bir adım daha atıyor. Fizik kalitesi Süper Ligin çok üzerinde seyrediyor. Pendik’e karşı geçen hafta Alanya maçını bitirdiği yerde yani sol forvette başladı ve yine harika bir iş çıkardı. Barış Alper Yılmaz’ın ideal pozisyonu nedir diye sorarlarsa sanırım sahanın her yeri denebilir. Son yıllarda ligimizde bu kadar çok pozisyonu aynı anda bu kadar iyi oynayan başka bir futbolcu olmamıştı doğrusu. Barış Alper’in bu formu Ziych’in sağlığına kavuşmasıyla birleşince kabak Kerem Aktürkoğlu’nun başına patlamış gibi görünebilir. Ama Kerem’in formayı kaybetmesinin sebebi doğrudan Kerem’in kendisiyle ilgili. Dün Ziyech’in yerine girdikten sonra vasatın üzerine çıkamasa da Vinicius’un kazandırdığı penaltının başına geçerek kendine bir moral kaynağı aradı. Ne var ki, ilkini kaçırdı, tekrarını atabildi. Kerem sezonun kalan bölümünde motivasyon kaynağını gözden geçirmeli.

Haberin Devamı

Galatasaray - Pendikspor maçı için dikkat çeken yorum Rakibi anksiyete

Hayati önem taşıyor

Galatasaray’ın son iki maçını 4-0 ve 4-1 kazanması artı 7 averaj katkısı da sağlamış oldu. Zira Okan Buruk, Fenerbahçe derbisine kadar bir maçta berabere kalma kredisi olduğunu biliyor. Bu durumda genel averajın hayati önem taşıyacağının herkes farkında. Galatasaray haftada bir maçlık takvimde formunu yükselterek ilerliyor. Fikstüre bakıldığında Fenerbahçe’nin Ali Sami Yen’e gelecek olması hala büyük bir avantaj ve beraberinde artı 2 puanlık fark Okan Buruk ile futbolcularını stresten uzak tutuyor.

Galatasaray - Pendikspor maçı için dikkat çeken yorum Rakibi anksiyete

ERMAN ÖZGÜR: ASLAN RAHAT KAZANDI

Konu Galatasaray olunca maç başlangıcında düşük tempo ile oynayarak yarım saatlik bir bölümde rakiplerine direnme şansı vermek gelenek gibi. Pendikspor da bir çok benzeri gibi yarım saatlik bölümde gol için boş alanlar buldu ama final paslarında beklenen kaliteyi gösteremedi. Bu bölümden sonra da devreye yavaş yavaş Köhn-Mertens-İcardi üçlüsü girdi. Güzel bir organizasyonla öne geçen Galatasaray, devamında Ziyech kornerinde Abdülkerim ile 40’ınca dakikada maçı kopardı ve ikinci yarıya averajı düzeltmek hatta öne geçmek için çıktı.

Haberin Devamı

Galatasaray - Pendikspor maçı için dikkat çeken yorum Rakibi anksiyete

Averaj farkı...

Bu anlayış Pendikspor’da gol için çok adamla deneyince 2. yarı iki taraf için de orta sahaların kolay geçildiği bol pozisyonlu geçti. Ziyech’in denemeleri, Barış Alper’in rahat pozisyonu harcaması ve Torreira ile kaçan fırsat Galatasaray için tabelayı değiştiremediği anlar oldu. Aslında daha kısa süre önce averajla şampiyonluk kaybetmiş Galatasaray için Pendikspor maçı önemli bir fırsattı ama çok da değerlendirilemedi. Mertens ve Kerem A. golüne rağmen Alparslan’ın golü geldi. Maç kazanılmasına rağmen attığından fazlasını kaçıran Galatasaray rahat bir maç daha kazandı ama avarejı daha fazla düzeltebilirdi.

Galatasaray - Pendikspor maçı için dikkat çeken yorum Rakibi anksiyete

OĞUZ DİZER: GALATASARAY'A MORAL, RAKİBE ANKSİYETE

Dünya nüfusunun yüzde 4’ü kaygı (anksiyete) nedenli gerginlik ve sıkıntı yaşıyormuş. Yaklaşık 300 milyon insan gerginlik problemi ile başbaşa yani. Ciddi mesele. Türkiye’de ise 30 milyon Fenerbahçeli olduğunu var sayalım. Bir de Beşiktaşlılar’ı ve diğer rakipleri katalım. Neredeyse ülkemizin yüzde 50’sinden fazla kulüp taraftarı; yani Galatasaraylı olmayan tüm rakipler anksiyete ikliminde! Söz konusu rakam çok ciddi ve tehlikelidir. Başkanından yönetimine, oradan divan heyetine, tribünlerine, medyasına! Sarı-Kırmızılı camianın ne tür devasa bir gerginlik ortamına karşı mücadele ettiğini düşünebilir misiniz? Dün gece yine güveni tavan yapmış, sahadaki temsilcilerinden yüzde 100 emin, tamamen dolu tribünler. Yeşil çimler üzerinde ise ‘Bize güveniniz yeter’ diyen emekçiler... Galatasaray‘ın ömrümce şahit olduğum rakiplerce idrak edilemeyen muhteşem gizi, kesinlikle budur diye düşünüyorum. Doğru ve yürekten iletişim, güven.

Haberin Devamı

Galatasaray - Pendikspor maçı için dikkat çeken yorum Rakibi anksiyete

Olması gerektiği gibi

Tabii beraberinde sevgi, mutluluk, dayanışma başarı... Galatasaray yüksek vitese geçmeden, modern süslü donanımlı otomobil modunda 90 dakikayı keyifle tamamladı. İbrahim Üzülmez ekibi, mertçe mücadelesini yaptı, oynatmamakta direndi. Icardi, Abdülkerim, Mertens 3-0’ı sağladı. Alpaslan 3-1 yaptı. Aktürkoğlu 4-1’e bağladı. Herkes Kerem’i bağrına bastı, işte böyle olmalı. Netice; Galatasaray’a moral, rakibe anksiyete!

METİN KARABAŞ: LİDER HATA YAPMADI

Alanyaspor’u 4-0 mağlup ederek, zirvedeki yerini koruyan Galatasaray, Pendikspor’u konuk etti. Deplasmanda kazanılan maçının ikinci yarısındaki on birle sahaya çıkan Okan Buruk, Ziyech’e şans tanıdı.

Galatasaray - Pendikspor maçı için dikkat çeken yorum Rakibi anksiyete

10 dakika yetti

Karşılaşma tempolu başlarken, Pendikspor önde oynamaya çalıştı. Pozitif bir anlayışla sahaya çıkan konuk takım, güçlü rakibi karşısında gol aradı. Galatasaray ise özellikle ilk yarım saatlik bölümde hücum aksiyonlarında başarılı olamadı. Sarı-Kırmızılılar’da orta alan ile forvet hattında kopukluk yaşanınca, ceza alanına girmekte zorlandılar. 35’te ise Galatasaray’ın yıldızı Icardi sahneye çıktı. Arjantinli, Mertens’in pasında ceza sahası dışından tekte vurdu: 1-0. Bu golle üzerindeki baskıyı atan Sarı-Kırmızılılar’da 39’da Icardi bu sefer altı pasta vurdu, fakat kaleci gole izin vermedi. 40’ta ise kornerden gelen topa Abdülkerim kafayı vurdu, fark ikiye çıktı: 2-0. Bu gol aynı zamanda ilk 45 dakikanın da skoru oldu.

Galatasaray - Pendikspor maçı için dikkat çeken yorum Rakibi anksiyete

Net fırsatları teptiler

Pendikspor ikinci yarıya da atak başlasa da Galatasaray buna uzun süre müsaade etmedi. Icardi, Mertens ve Barış ile rakibine baskı kuran Okan Buruk’un takımı, art arda net fırsatlardan yararlanamadı. 76’da Berkan, Mertens’i gördü, yıldız oyuncu düzgün vurdu: 3-0. Gol aramaktan vazgeçmeyen Pendikspor, 87’de Alpaslan’ın kafa golü ile skoru 3-1’getirdi. Uzatmada ise Vinicius ceza sahasında yerde kalınca, hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Kerem 90+6’da tekrarlanan penaltıda, bu kez topu ağlara gönderdi: 4-1. Galatasaray sahadan 4-1’lik galibiyetle ayrılırken, bir çok net pozisyondan da yararlanamadı.

Galatasaray - Pendikspor maçı için dikkat çeken yorum Rakibi anksiyete

BURAK ÖZDEMİR: THOMAS MÜLLER RAMS PARK'TAYDI

Süper Lig'de hatanın telafisinin çok zor olduğu haftalara girilirken Galatasaray, ligde kalma mücadelesi veren Pendikspor'u konuk etti. Maça Pendikspor'un daha iyi başladığını söyleyebiliriz. İlk 20-25 dakika çok iyi bir alan daraltma ve kazanılan toplarla hızlı çıkışlar izledik.

Galatasaray - Pendikspor maçı için dikkat çeken yorum Rakibi anksiyete

İlk yarım saatin sonunda ileri uçta istediği kadar top alamayan Mauro Icardi, arkadaşlarından olumlu anlamda rol çaldı. Orta sahaya kadar geldi ve oyun kurmaya başladı. Galatasaray'ın ilk golünde yine en geriye kadar gelen Icardi, skorbordda dakikada 34:08 yazarken kendi yarı sahasında topu aldı ve oyun kurdu. Skorbordda süre 34:17'yi gösterirken ise Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren golün vuruşunu yaptı.

Galatasaray - Pendikspor maçı için dikkat çeken yorum Rakibi anksiyete

Mauro Icardi maç içinde sık sık orta alanada kadar gelerek bunu tekrar etti. Adeta Bayern Münih'in yıldız ismi Thomas Müller'i sarı-kırmızı forma altında izliyor tadı verdi. İkinci golde de Icardi'nin payı vardı.

Kerem Aktürkoğlu nerede?

Galatasaray'da son haftaların en düşüşteki ismi kuşkusuz ki Kerem Aktürkoğlu... Kasımpaşa maçıyla başlayan köüt peformans vücut diline de yansımış durumda... Kerem geçen sezon ligin asist kralı olurken şampiyonlukta da büyük pay sahibiydi. Bir an önce silkelenip kendisine gelmesi gerekiyor.

Galatasaray - Pendikspor maçı için dikkat çeken yorum Rakibi anksiyete

YORUM YAZ