MENÜ

Galatasaray camiası birleşti, seferberlik ilan edildi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, İstanbul'da çalışmaları denetlerken, Erden Timur önce Hatay'da şimdi de Kahramanmaraş'ta organizasyonu koordine ediyor. Futbolcular deprem bölgesine gitti geldi, Muslera dün koltuk değnekleriyle yardım yerindeydi. Yabancısı, yerlisi, taraftarıyla tüm camia yaraları sarmaya çalışıyor.

Galatasaray camiası birleşti, seferberlik ilan edildi

Tüm Galatasaray camiası birleşti, deprem felaketinin yaralarını sarmak üzere seferberliğe devam ediyor. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, eski başkanlardan Adnan Polat'la birlikte stattaki yardım toplama merkezini denetlerken, Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, deprem bölgesinde koordinasyonu sağlamaya çalışıyor. İlk gün Hatay'a giden, son olarak Kahramanmaraş'a giden Timur, "Çok büyük bir afet. Birçok afette koordinasyon için orada bulunduk. Bölgeye Galatasaray olarak yardım tırları çıkardık. Birinci gün Hatay'a gittik.3 gün oradaydık ve şimdi Kahramanmaraş'tayız" dedi.

Haberin Devamı

'İhtiyaç büyük olacak'

Tırların sevkiyatını bizzat kontrol eden Timur, "Yardımların dağıtımı için kamyonete ihtiyaç var. Mobil tuvalete ihtiyaç var. Salgın hastalıkların yayılmaması için zorunlu bir ihtiyaç bu. Tüm bunlar için çalışmalar yapıyoruz. Kurtarma döneminde herkesin duyarlılığı daha fazla oluyor. Ama iyileştirme döneminde de herkesin duyarlılığının yüksek olması lazım. İhtiyaç çok büyük olacak" diye konuştu.

 

Başkan teşekkür etti

Dursun Özbek de hem kurmaylarına hem de teknik ekip ve takıma destekleri için teşekkür etti. Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, "Sizin burada ve deprem bölgesinde olmanız herkese moral oluyor. Hep beraber bu sıkıntılı dönemi aşacağız" ifadelerini kullandı.

Muslera koltuk değneğiyle geldi

Haberin Devamı

Sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Fernando Muslera da çalışmalardaki yerini aldı. Koltuk değnekleri ve özel bir bandajla Nef Stadyumu otoparkına geçen Kaptan, burada çalışanlara destek verdi. Yola çıkmaya hazırlanan tır şoförlerine de kazasız belasız yolculuk dileklerini iletti.

Galatasaray camiası birleşti, seferberlik ilan edildi

Yeni hedef 500 konteyner

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, bakanlıkla görüştükten sonra dile getirdiği konteyner kent projesinin detayları belli oldu. Sarı Kırmızılı kulüp, "Üşüyen elleri hep birlikte ısıtacağız" sloganıyla ilk etapta 500 konteyneri deprem bölgesine göndermeyi hedefliyor. Kulüpten yapılan açıklamada, "Galatasaray Spor Kulübü olarak bölgedeki barınma ihtiyacına, yaşam konteynerleri ulaştırarak destek vereceğiz. İlk hedefimiz 500 konteyner. Destek olmak isteyen tüm vatandaşlarımız bağışlarını kulübümüzün hesap numaralarına yapabilirler" denildi. Tuvaletsiz konteyner fiyatları 50 bin TL, tuvaletli konteyner fiyatları ise 80 bin TL olarak açıklandı.

Adnan Polat'ın gözyaşları

Nef Stadyumu'ndaki çalışmaları Dursun Özbek'le takip eden Adnan Polat, gözyaşlarına engel olamadı. Polat, "Hepimiz elimizden geleni yapıyoruz. Çok üzgünüm. Daha fazla konuşamayacağım" dedi.

Galatasaray camiası birleşti, seferberlik ilan edildi

Genç Aslanlar iş başında

Nef Stadyumu ve Taç Spor Tesisleri'nde devam eden Galatasaray'ın yardım organizasyonlarına genç futbolcular da katıldı. Galatasaray Futbol Akademisi oyuncuları, kulübün depremden etkilenen vatandaşlar adına düzenlediği yardım kampanyası için Nef Stadyumu'ndaydı. Sarı Kırmızılı oyuncular eşyaları kolilemeden paketleri taşımaya kadar birçok konuda gönüllülere destekte bulundular. Kulüp ise sağlık ve hijyen kuralları gereği, yardım merkezine hiç kullanılmamış, sıfır ürünlerin getirilmesi konusunda vatandaşlardan ricada bulundu.

Haberin Devamı

Galatasaray camiası birleşti, seferberlik ilan edildi

Minik destekçi duygulandırdı

Deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımıza destek kampanyası 7'den 70'e özverili katılımlarla sürüyor. Galatasaray'ın düzenlediği organizasyonun bu kez minik bir misafiri vardı. 6 yaşındaki Buğlem Kara'nın oyuncak ve kitaplarını deprem bölgesindeki arkadaşlarına, "Sizi çok seviyorum" notuyla göndermesi, yoğun tempoda çalışan gönüllülere de bir nebze olsun moral verdi. Kulüp de o anlardan yaptığı paylaşımla bu birlikteliği ölümsüzleştirdi.

24 otobüsle İstanbul'a dönüş

"Yol gideceğiz, can getireceğiz" projesi kapsamında AFAD ve Altur'un ortak girişimiyle 24 otobüs deprem bölgesine doğru yola çıktı. Depremzedeler bugün bu otobüslerle tahliye edilip İstanbul'a getirilecek.

Haberin Devamı

Deprem bölgesinden hareket noktaları ve saati şöyle:

11 ŞUBAT SAAT 20.00 Hatay Yeni Otogar: 15 araç

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü önü: 7 araç

Malatya AFAD binası önü. 2 araç

YORUM YAZ