MENÜ

Abel Xavier'den Alanyaspor-Galatasaray maçına teknik bakış: Yıldızların gecesi

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray, Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Kritik maçı sarı-kırmızılı ekip 4-0'lık skorla kazandı. Galatasaray'ın eski futbolcusu Abel Xavier, oynanan maçı 'Teknik Bakış' köşemizde mercek altına aldı.

Abel Xavier'den Alanyaspor-Galatasaray maçına teknik bakış: Yıldızların gecesi

Galatasaray, Süper Lig'in 32. haftasında Alanyaspor'u 4-0'lık skorla mağlup etti. Sarı-kırmızılıların gollerini Barış Alper Yılmaz (2), Hakim Ziyech ve Mauro Icardi attı. Sarı-kırmızılı ekibin eski futbolcusu Abel Xavier, oynanan maçı 'Teknik Bakış' köşemizde değerlendirdi.

Haberin Devamı

OKAN BURUK TARİHE GEÇTİ

Alanya deplasmanına kadar Süper Lig’deki son 19 maçını kaybetmeyen ve bu süreci 17 galibiyet, 2 beraberlikle geçiren Galatasaray daha uzun bir seriyi en son Ağustos 1999-Mart 2000 arasındaki 24 karşılaşmalık süreçte yapabilmişti. Okan Buruk, SarıKırmızılı ekibin tarihinde üst üste 20 maçı yenilgisiz geçen dördüncü Türk teknik direktör olarak tarihe geçmeyi başardı. Gündüz Kılıç, Mustafa Denizli ve Fatih Terim’den sonra bunu başaran ilk hoca olan Buruk yine bir haftayı daha kayıtlara geçerek tamamladı.

Abel Xavierden Alanyaspor-Galatasaray maçına teknik bakış: Yıldızların gecesi

AKDENİZ’DE BARIŞ KASIRGASI

Sarı-Kırmızılılar’da dün akşamın yıldızı, tartışmasız Barış Alper Yılmaz’dı. Okan Buruk’un jokeri Barış, 56’da sol çaprazdan ceza sahasına girdi ve uzak köşeye enfes bir şut atarak açılışı yaptı. Barış 1 dakika sonra ikinci golü atıyordu ki, kale önünde savunmaya çarpan top kornere gitti. Ziyech’in süper golü öncesinde de asisti yapan Mertens’e pası veren isim olan yıldız futbolcuya 64’te faul yapan Leroy Fer, ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. 72’de de ilk golünün aynısını ağlara yollayan Milli futbolcu, an itibarıyla ligde en çok attığı (5 gol) sezona imzasını attı. 23 yaşındaki oyuncu ayrıca ilk kez Süper Lig kariyerinde bir maçta 2 gol birden attı.

Haberin Devamı

ALANYA’NIN SERİSİ BİTTİ

Son dönemin Süper Lig’deki en formda takımlarından biri olan Alanyaspor, Galatasaray karşısında ikinci yarıda yediği goller ve 64’te de Fer’in atılması sonrasında adeta dağıldı. İlk yarı dengeli bir futbol ortaya koyan ev sahibinde henüz maçın başlarında teknik direktör Fatih Tekke, bir pozisyon sonrası yan hakeme itiraz ettikten sonra kırmızı kartla tribüne gönderildi. İkinci devrede üst üste gollere cevap veremeyen Akdeniz temsilcisinin harika serisi, SarıKırmızılılar karşısında son buldu. Bu maç öncesi 7 maçlık bir namağlup serisi bulunan ve son 4 maçını da kazanan Tekke’nin takımı, ligde 4 Şubat’taki 2-1’lik (d) Kasımpaşa mağlubiyetinin ardından ilk yenilgisini yaşadı. Taraftarı önünde son mağlubiyetini 11 Kasım 2023’te Gaziantep FK karşısında 3-0’lık sonuçla alan Alanya ayrıca iç sahada 4. kez sahadan puansız ayrıldı.

Haberin Devamı

Abel Xavierden Alanyaspor-Galatasaray maçına teknik bakış: Yıldızların gecesi

İŞTE ABEL XAVİER'İN DEĞERLENDİRMELERİ:

Türkiye’de iki büyük takım arasında geçen harika bir yarış var ve bu benim gibi yolu Türkiye’den geçen eski futbolcular kadar Avrupa’nın da dikkatini çeken bir rekabet. Hem Fenerbahçe’nin hem de Galatasaray’ın her maçına kazanma zorunluluğu çıkması ise heyecan dozunu, gerilimi ve nabızları yükseltiyor. Alanyaspor’un bu sezon birkaç maçını izleme fırsatım oldu. Hızlı ve tehditkar bir takım. Galatasaray’ın kazanma zorunluluğu da onların boşluklar bulabilmesini ve karşılaşmadaki aksiyonların artmasını sağladı. Bu arada ev sahibi takımın alanları da çok iyi kullandığına dikkat çekmek gerek. Özellikle top Galatasaray’dayken rakibine akan oyunda üretkenlik fırsatı tanımadıkları bir ilk yarı sergilediler. Buna rağmen yine sahanın en yaşlı isimlerinden biri olsa da Mertens’in arzusu ve direkten dönen bir topu var.

ALANYA DAĞILDI

İkinci yarı, ilk yarıya göre çok dağınık başladı. Alanyaspor ilk yarıda en iyi yaptığı şey olan alan parselasyonunu unutmuş gibiydi. Okan Buruk’un takımı ise akşama kadar yiyecek hiçbir şey bulamamış bir Aslan gibi avına saldırıyordu. Fikstürde en zor maçlardan biri olarak duran Alanya deplasmanını çözmek yıldız oyuncuların yıldızlaşmasıyla gerçekleşti. Barış’ın soldan iki kez, Ziyech’in sağdan olmak üzere harika goller zaferi getirdi. Elbette kazanmak çok ama çok değerli. Galatasaray önemli bir virajı mükemmel oynamasa da döndü. Ancak kalan maçlar için çıkarılması gereken dersleri unutmamak gerek. Galatasaray gibi özel takımların bireysel yeteneklerin öne çıkmasına bu kadar bağımlı olmaması gerek.

Haberin Devamı

Abel Xavierden Alanyaspor-Galatasaray maçına teknik bakış: Yıldızların gecesi

YORUM YAZ