MENÜ

Son dakika | Mesut Özil futbolu bıraktığını açıkladı

Futbola Schalke 04'te başlayan ve Almanya Milli Takımı ile Dünya Kupası kazanma başarısı gösteren Mesut Özil futbolu bırakma kararı aldı. Son olarak ülkemizde Fenerbahçe ve Başakşehir formaları giyen 34 yaşındaki futbolcu resmi açıklamayı sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Son dakika | Mesut Özil futbolu bıraktığını açıkladı

Mesut Özil'den son dakika açıklaması geldi. Kariyeri boyunca Başakşehir, Fenerbahçe, Arsenal, Real Madrid, Schalke 04, Werder Bremen ve Almanya Milli Takım formaları giyen giyen Mesut Özil futbolu bıraktığını açıkladı.

Haberin Devamı

MESUT ÖZİL'İN AÇIKLAMASI

Mesut Özil, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Derinlemesine düşündükten sonra, profesyonel futbolu bırakma kararı aldığımı duyuruyorum.

Neredeyse 17 yıldır profesyonel bir futbolcu olma ayrıcalığına sahibim ve bu fırsat için inanılmaz derecede müteşekkirim. Ancak son zamanşarda bazı sakatlıklar yaşadıktan sonra, futbolun büyük sahnesinden ayrılma zamanının geldiği giderek daha net hale geldi.

Unutulmaz anlar ve duygularla dolu harika bir yolculuktu. Kulüplerim, Schalke 04, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahçe, Başakşehir, teknik direktörler, beni destekleyenler ve takım arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.

İlk günden itibaren yolculuğumun bir parçası oldular ve iyi ve kötü zamanlarımda bana çok fazla sevgi ve destek verdiler.

Haberin Devamı

Koşullar ne olursa olsun ve hangi kulübü temsil ediyor olursam olayım bana sevgi gösteren tüm hayranlarıma teşekkür ederim.

Şimdi güzel eşim Amine ve iki güzel kızım Eda ve Ela ile önümde olan her şeyi dört gözle bekliyorum. Sosyal medya hesaplarımdan zaman zaman benden haberler alacağınıza emin olabilirsiniz. Yakında görüşürüz.

MESUT ÖZİL'İN KARİYERİ

Mesut Özil 15 Ekim 1988'de Gelsenkirchen'de dünyaya geldi. On numara mevkisinde oynayan Türk asıllı Alman futbolcudur.

9 SENE ALMANYA MİLLİ TAKIM FORMASI GİYDİ

9 yıl boyunca Almanya forması giymiş ve çıktığı 92 millî maçta 23 gol atıp 40 asist yapmış ve buna ek olarak; Almanya millî takımının 2014 Dünya Kupası’nı kazanmasına da doğrudan katkı sağlamıştır. Diğer organizasyonlar göz önüne alındığında Avrupa Futbol Şampiyonası, FIFA Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, Bundesliga, La Liga ve Premier Lig'de asist kralı olan tek oyuncudur.

SCHALKE'DE FUTBOLA BAŞLADI

Özil, 2006 yılında doğduğu şehrin bir takımı olan ve Bundesliga'da mücadele eden Schalke 04'e transfer olarak profesyonel futbol kariyerine başladı. Ardından 2008 yılında bir başka Bundesliga ekibi Werder Bremen'e transfer oldu.

2010'DA DÜNYA KUPASI KAZANDI

Almanya ile 2010 Dünya Kupası'nda gösterdiği performans ile Ağustos 2010'da La Liga takımlarından Real Madrid'e transfer oldu. 2013 yazında transfer döneminin son gününde Premier League takımlarından Arsenal'in kulüp tarihinde bir oyuncu için ödediği en yüksek bonservis bedeli olan 42,5 milyon £ karşılığında bu takıma transfer oldu. Ayrıca Mesut Özil, bu transferiyle Real Madrid’e tarihindeki en fazla kazanç sağlayan dördüncü futbolcu olmuştur.

Haberin Devamı

Son dakika | Mesut Özil futbolu bıraktığını açıkladı

FENERBAHÇE'YE TRANSFER OLDU

25 Ocak 2021 tarihinde Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. 1.5 sezon Fenerbahçe forması giyen Mesut Özil'in sözleşmesi 11 Temmuz 2022 tarihinde sonlandırıldı. Fenerbahçe kariyeri boyunca 37 maça çıkan Mesut Özil 10 gol, 5 asistlik performans gösterdi.

BAŞAKŞEHİR KARİYERİ KISA SÜRDÜ

Başakşehir formasıyla sadece 8 maça çıkabilen Mesut Özil 194 dakika süre aldı. Özil'in kulübüyle sezon sonuna kadar sözleşmesi bulunuyordu.

Son dakika | Mesut Özil futbolu bıraktığını açıkladı

BAŞAKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA

Futbolcumuz Mesut Özil, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle kariyerini sonlandırma kararı almıştır. Özil’e katkılarından dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşantısında başarılar diliyoruz.

Haberin Devamı

Mesut Özil'in Lyon'a Attığı Gol

YORUM YAZ