MENÜ

Resmen hayal kırıklığı: Fenerbahçe ucuz kurtuldu

Trendyol Süper Lig'de averajla da olsa liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe'de geride kalan sürede sarı - lacivertlilerin ne kadar başarılı bir transfer dönemi geçirdiğini kanıtlar nitelikteydi. Takımdan gönderilen isimlerin performansları ise dikkat çekti.

Resmen hayal kırıklığı: Fenerbahçe ucuz kurtuldu

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de Galatasaray ile büyük bir şampiyonluk yarışına giren Fenerbahçe, sezon sonunda rakibine geçilerek ligi ikinci sırada tamamlamıştı.

Haberin Devamı

Sarı - lacivertliler bu sezona ise büyük oranda yenilenmiş bir kadroya girdi. Özellikle hücum hattında büyük bir değişim yaşandı.

ÜÇ İSİM GİTTİ

Geçen sezon gol kralı olan Enner Valencia, Cagliari'den transfer edilen Joao Pedro ve Serdar Dursun takımdan ayrılan isimler oldu. Michy Batshuayi ise kadroda tutuldu. Edin Dzeko ve Dusan Tadic gibi iki tecrübeli yıldız da sezon başında kadroya katıldı.

Resmen hayal kırıklığı: Fenerbahçe ucuz kurtuldu

YENİ TAKIMINDA SIFIR ÇEKTİ

Sözleşmesi sona eren Ekvadorlu oyuncu Enner Valencia, ülkesinin takımlarından Internacional’e imza attı.

Ekvadorlu forvet, sezonun sona erdiği Brezilya’da yeni takımıyla 28 maçta sahaya çıktı ve 13 kez fileleri havalandırdı. 2 kez de asist yaptı.

Geçen sezon, önce sakatlanan ardından da beklenen performansla dönüş yapamayan Joao Pedro ise Gremio'ya kiralandı. Tecrübeli oyuncu 15 resmi maçta görev yaparken, gol atma başarısı gösteremedi. Sezonu ise bir asistle tamamladı. Pedro’nun kiralık sözleşmesi 30 Haziran’a kadar sürecek.

Haberin Devamı

Resmen hayal kırıklığı: Fenerbahçe ucuz kurtuldu

SAMATTA, YUNANSİTAN LİGİ'NDE DE ATAMIYOR

Fatih Karagümrük'e transfer olan Serdar Dursun ise, 14 maçta sahaya çıkarken üç kez gol sevinci yaşadı. Son dönemde kadroya katılan ancak, beklenen performans sergileyemen isimlerden biri de Mbwana Samatta olmuştu.

Tanzanyalı forvet sezon başında Yunanistan ekibi, PAOK'a katıldı. 30 yaşındaki oyuncu yeni takımıyla 21 maça çıkarken üç kez gol atabildi ve bir kez de asist yaptı.

GELENLER İSE GOL ŞOV YAPIYOR

Takıma bu sezon katılan isimler ise attıkları gol sayılarıyla dikkat çekiyor. Boşnak golcü Edin Dzeko, tüm kulvarlarda sahaya çıktığı 19 maçta 13 gol atarken yedi kez de asist yaptı.

Resmen hayal kırıklığı: Fenerbahçe ucuz kurtuldu

SKOR ÜRETEN KANATLAR

Fenerbahçe'de kanatlarda yer alan Dusan Tadic ve İrfan Can ise bu sezon sarı - lacivertlilere adeta bambaşka bir sezon yaşatıyor. Tadic, tüm kularlarda 20 maç oynarken 10 kez gol sevinci yaşadı ve altı kez de asist yaptı.

YILDIZ OYUNCUNUN DERBİ SABIRSIZLIĞI

Bu sezon bambaşka bir kimliğe bürünen İrfan Can Kahveci ise 24 maçta 10 gol ve altı asist gibi harika bir performansa imza attı. Bu isimlere bir de Sebastien Szymanski eklendi. Polonyalı yıldız, 25 maçta 10 gol ve dokuz asistlik performansıyla şimdiden Avrupa devlerinin dikkatini çekmeye başladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Edin Dzeko, Dusan Tadic, Sebastian Szymanski ve İrfan Can'dan oluşan hücum hattı toplamda 43 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi mesaisini sürdürdü

Resmen hayal kırıklığı: Fenerbahçe ucuz kurtuldu

YORUM YAZ