MENÜ

Marc Overmars'ın yeni durağı Antwerp

Ajax'taki futbol direktörlüğü görevinden, birkaç kadın meslektaşına yönelik sınırı aşan mesajları nedeniyle ayrılan Marc Overmars, Belçika ekibi Antwerp ile anlaşma sağladı. Overmars'ın Antwerp'teki görevi, Fenerbahçe'den satın alma opsiyonuyla kiralanan Mbawana Samatta'nın da kulüpteki geleceği adına belirleyici olabilir.

Marc Overmars'ın yeni durağı Antwerp

Hollanda futbolunun efsane isimlerinden Marc Overmars, 2012'den 2022'ye kadar yürüttüğü Ajax'taki futbol direktörlüğü görevinden birkaç kadın meslektaşına attığı sınırı aşan mesajlar nedeniyle ayrılmıştı. Overmars'ın yeni durağı Belçika ekibi Antwerp oldu.

Haberin Devamı

Overmars, kısa süre içerisinde Belçika ekibi Antwerp ile resmî sözleşme imzalayacak. Ajax'ta önemli başarılara imza atan Overmars, Antwerp'in başarılı projesinin bir yeni önemli eklemesi olacak.

5 yıl önce Belçika'da ikinci ligde oynayan Antwerp, inşaat şirketi sahibi olan Belçika'nın en zengin isimlerinden Paul Gheysens'in kulübü alması ile büyük bir yükseliş kaydetmişti. Şimdilerde Belçika futbolunun zirve adayı ekiplerinden biri haline gelen Antwerp, özellikle yaz döneminde Radja Nainggolan transferiyle dikkat çekmişti.

Haberin Devamı

Geçen yıla kadar Antwerp'ta transferlerden Luciano D'Onofrio sorumluydu. Kulüp içindeki anlaşmazlıklar sonrası D'Onofrio, görevini Sven Jaecques'a devretmişti. Şimdi ise takımın idari anlamdaki sorumlusu Marc Overmars olacak ve doğrudan transferler konusunda da söz sahibi isim haline gelecek.

Samatta'nın kaderi ona bağlı!

Fenerbahçe'nin sezon başında Antwerp'e kiraladığı Mbawana Ally Samatta'nın durumu merak ediliyor. Fenerbahçe'nin 6 milyon Euro karşılığında Aston Villa'dan kadrosuna kattığı ve Sarı-Lacivertlilerde beklentileri karşılayamayan Samatta, sezon başında satın alma opsiyonuyla Antwerp'e kiralanmıştı. Tanzanyalı oyuncunun Belçika'da da beklentileri karşılayamadığı ve Antwerp'in satın alma opsiyonunu kullanmayı düşünmediği belirtiliyordu. Son haberler ise henüz net kararın verilmediği yönünde oldu. Overmars'ın gelişi sonrası ise süreçte değişiklik yaşanma ihtimali belirdi.

Haberin Devamı

Het Laatste Nieuws'a durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Samatta ise, "Bir noktada kulüple bu duruma bakmamız gerekecek ancak çok ilerisini düşünmüyorum. Kendim kalmak ister miyim? Şu anda bunun hakkında da bir şey söyleyemem" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ