MENÜ

(ÖZET) Trabzonspor - Başakşehir maç sonucu: 1-0 | Trabzonspor, Türkiye Kupası'nda Yarı Finale yükseldi

Trabzonspor ile Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesinde karşı karşıya geldi. Kritik maçı ev sahibi Trabzonspor 1-0'lık skorla kazandı ve kupada adını yarı finale yazdırdı.

(ÖZET) Trabzonspor - Başakşehir maç sonucu: 1-0 | Trabzonspor, Türkiye Kupası'nda Yarı Finale yükseldi
Trabzonspor yarı finalde

Trabzonspor, Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Kritik maç Papara Park'ta oynandı. Müsabakayı Trabzonspor 1-0'lık skrola kazandı.

Karadeniz ekibine galibiyeti getirien gol 57. dakikada Visca'dan geldi.

Bu sonucun ardından Trabzonspor, Türkiye Kupası'nda adını yarı finale yazdırdı. Öte yandan Başakşehir kupaya veda etti.

Top yan ağlarda

73. dakikada Deniz Türüç'ün sağ kanatta kontrol ettiği top sonrası sağdan bindirme yapan Emirhan, ceza sahasına sağdan topla girip şutunu çekti. Top yan ağlarda kaldı.

Top az farkla dışarı gitti

59. dakikada Trezeguet'in ceza sahasının solundan yaptığı ortada Onuachu arka direkte topu kontrol edip sol ayağıyla şutunu çekti, top kalenin üstünden az farkla dışarıya gitti.

Haberin Devamı
Gol perdesi açıldı

57. dakikada Visca attı, Trabzonspor öne geçti. Umut'un orta kulvardan içe doğru gönderdiği topu Visca, Lima'dan önce yükselip sağ ayağıyla önüne alıp ceza sahasına girip sağ çaprazdan şutunu çekti. Top kalecinin sağından filelere gitti.

Kemen topu uzaklaştırdı

52. dakikada Visca'nın sağ kanattan kullandığı kornerde topu kale ağzına indirdi. Oluşan karambolde Trzeguet ile Onuachu yere düştü, ardından Kemen topu uzaklaştırdı.

İkinci yarı başladı

Müsabakanın ikinci yarısı başladı.

Haberin Devamı
İlk yarı sona erdi

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık skorla sona erdi.

Net fırsat kaçtı

37. dakikada Visca'nın sağ kanattan yaptığı ortada Umut altı pasın dışında topu kale alanına indirdi. Müsait pozisyonda olan Trezeguet gelişine şut çekmek istedi ancak topu ıskaladı.

Onuachu gole yaklaştı

Karşılaşmanın 35. dakikasında Umut'un sol kanatta çizgiden yaptığı ortada Onuachu altı pasın önünde kafa vuruşunu yaptı. Top yandan dışarı gitti. Opoku ile Lima arasında kalan Onuachu yerde kaldı.

Haberin Devamı
Topun sahibi Trabzonspor

Trabzonspor karşılaşmanın ilk bölümünde topa daha fazla sahip olan taraf.

Uzaktan şut!

Trabzonspor hücumunda Trezeguet uzak mesafeden sağ ayağıyla sert vurdu, kaleci Deniz topu iki hamlede kontrol etti.

Figueiredo iyi bitiremedi

Başakşehir atağında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Serdar Gürler ortayı yaptı, Figueiredo'nun yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda yükselen top kaleci Uğurcan'da kaldı.

Haberin Devamı
Oyun dengelendi

Başakşehir, Trabzonspor'un ilk dakikalardaki yoğun baskısını bu anlarda kırdı.

Bir tehlike daha!

Trabzonspor hücumunda Meunier sol kanattan gelen topa arka direkte sağ ayağıyla gelişine vurdu, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Üstten aut!

Trabzonspor'un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Visca ortayı yaptı, ceza sahasında bulunan Denswil'in kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

Haberin Devamı
Maçın başında yoğun baskı

Trabzonspor maçın ilk dakikalarında Başakşehir kalesinde oldukça etkili.

Yandan dışarıya!

Trabzonspor atağında Visca ceza sahası içi sol çaprazından uzak köşeye doğru vuruşunu yaptı, yerden giden top yandan auta çıktı.

Deniz Dilmen kalesinde bir kez daha başarılı!

Trabzonspor atağında sol çaprazdan ceza sahasına giren Trezeguet sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, top kaleci Deniz'de kaldı.

Kaleci Deniz çıkardı!

Trabzonspor hücumunda Mendy ceza sahası dışından sağ ayağıyla gelişine sert vurdu, kaleci Deniz topu çıkardı.

Maç başladı!

Karşılaşmanın ilk düdüğü çaldı ve Trabzon'da maç başladı.

Avcı: "Umarım kazanan takımın hocası olarak gelirim"

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Başakşehir maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Bir antrenör takımına karşı oynayacaklarını vurgulayan Avcı, "Güzel bir futbol akşamı olsun. Başakşehir istikrarlı bir takım. Antrenör takımı aslında. Senelerdir Başakşehir hafızasında böyle bir takım olmuş. 3 final oynadı, ikisinde ben vardım. İyi bir camiaya karşı oynayacağız. Trabzonspor büyüklüğünü, bu kupalara ambargo koyarak kazanmıştır. Umarım maç sonu buraya kazanan takımın teknik direktörü olarak gelirim" yorumunu yaptı.

Çağdaş Atan: "O duygusal süreci aştık"

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Trabzonspor maçı öncesi açıklamalarda bulundu. 44 yaşındaki antrenör, "Artık o duygusal süreci aştık. Çok fazla rakip olduk Trabzonspor'la. Burada çok güzel iki yılım geçti. Bugün rakibiz, temsil ettiğimiz kulübü, Başakşehir'i en iyi şekilde temsil etmek için buradayız. Trabzonspor, son haftalarda ritim yakaladı. Temennimiz bu ritmi bugün yakalayamamaları" ifadelerini kullandı.

Trabzon'da ilk 11'ler belli oldu

Trabzonspor - Başakşehir karşılaşmasının ilk 11'leri belli oldu. İşte iki takımın 11'i:

Trabzonspor: Uğurcan, Meunier, Mendy, Denswil, Eren, Berat, Umut Güneş, Visca, Bardhi, Trezeguet, Onuachu.

Başakşehir: Deniz, Kemen, Opoku, Yasin Yağız, Lima, Josef, Abeid, Emirhan, Serdar, Figueiredo, Keny.

Papara Park maça hazır
Başakşehir formasını seçti
'Hedef kupa, yolumuz Avrupa'

Trabzonspor'dan Başakşehir maçı öncesi bir paylaşım daha geldi:

Trabzonspor'dan maç günü paylaşımı
Muhtemel 11'ler

Trabzonspor - Başakşehir karşılaşmasının muhtemel 11'leri şöyle:

Trabzonspor: Uğurcan, Meunier, Mendy, Denswil, Eren, Berat, Umut, Visca, Bardhi, Trezeguet, Onuachu.

Başakşehir: Deniz, Dubois, Josef, Opoku, Lima, Berkay, Deniz, Aleksic, Abeid, Davidson, Piatek.

Başakşehir’in gol silahı Krzysztof Piatek

Başakşehir'de sezon başında kadroya katılan Krzysztof Piatek, bu sezon attığı gollerle Başakşehir’in gol silahı olmaya devam ediyor. Trendyol Süper Lig’de 18 golü bulunan Edin Dzeko, 14’er golü bulunan Mauro Icardi, Rei Manaj ve Mame Thiam’ın ardından 28 yaşındaki futbolcu attığı 13 golle gol krallığı yarışında 3. sırada bulunuyor.

VISCA VE BA'NIN ARDINDAN GELİYOR

Polonyalı golcü, Başakşehir’in tarihinde ilk ve tek şampiyonluğuna uzandığı 2019-2020 sezonunda ligi 13’er golle tamamlayan Edin Visca ve Demba Ba’nın ardından ligde 13 gole ulaşan ilk futbolcu oldu.

Fırtına'nın hedefi 10. kupa

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nı daha önce 9 kez müzesine götürdü. Karadeniz temsilcisi, kupayı ilk olarak 1976-1977 sezonunda kazandı. Çift maçlı eliminasyon sistemine göre oynanan final maçında Trabzonspor, Beşiktaş’ı ilk maçta 1-0 yenmiş ve ikinci maçın 0-0 tamamlanmasıyla ilk kez Türkiye Kupası sevinci yaşamıştı.

SON OLARAK 2019-20'DE KAZANDI

Bordo-mavililer, 1977-78, 1983-84, 1991-92, 1994-95, 2002-03, 2003-04, 2009-10 ve son olarak 2019-20 sezonunda kupa sevinci yaşadı.

Trabzonspor kupada Başakşehir’e karşı üstün

Trabzonspor, rakibi Başakşehir’e kupa maçlarında geçit vermiyor. Bugüne kadar turuncu-lacivertlilerle Ziraat Türkiye Kupası'nda 4 kez karşılaşan bordo-mavililer söz konusu maçlarda 3 galibiyet 1 beraberlik elde etti.

Başakşehir'in çeyrek final yolu

Başakşehir de Trabzonspor gibi çeyrek finale gelene kadar üç tur atladı. Çağdaş Atan'ın öğrencileri sırasıyla Şanlıurfaspor, Boluspor ve Hatayspor karşısında zafer elde edip çeyrek final biletini cebine koydu.

Trabzonspor'un çeyrek final yolu

Bordo-mavili takım, çeyrek finale ulaşmadan önce üç takımı kupadan saf dışı etti. Abdullah Avcı'nın öğrencileri sırasıyla Çorum FK, Manisa FK ve Gençlerbirliği'ni mağlup edip son sekiz takım arasına kalmayı başardı.

İkinci yarı finalist Trabzon'da belli oluyor

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesinde Trabzonspor ile Başakşehir karşı karşıya geliyor. Dün akşam Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup eden MKE Ankaragücü, kupada ilk yarı finalist olurken, ikinci yarı finalist de bu akşam Trabzon'da belli oluyor.

Papara Park'ta saat 17.30'da başlayacak Trabzonspor - Başakşehir karşılaşmasını hakem Kadir Sağlam yönetecek. Mücadele A Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

 

YORUM YAZ