MENÜ

Juventus için yeni ceza kararı! 10 puanları silindi

Haksız sermaye kazançları yoluyla mali usulsüzlük yaptığı tespit edilen ve bu doğrultuda daha önce aldığı 15 puan silme cezası iptal olan Juventus, Temyiz Mahkemesi'nin kararıyla bu kez 10 puan silme cezası aldı.

Juventus için yeni ceza kararı! 10 puanları silindi

İtalya'da Juventus'un zorlu süreci devam ediyor. Haksız sermaye kazançları konusunda açılan davada çıkan üçüncü karar sonucunda Juventus'un bu sezon geçerli olacak şekilde İtalya Serie A'da elde ettiği 10 puan silindi.

Haberin Devamı

DAVADA ÜÇÜNCÜ KARAR

Mahkeme, Juventus hakkında bugün üçüncü kez karar vermiş oldu. İlk olarak Mayıs 2022'de bir duruşma gerçekleşmişti. O duruşmada Juventus'un da aralarında olduğu 11 kulüp ve 61 görevli, bir oyuncunun transfer değerinin iki kulübün belirlediğinin dışında olmasının kanıtlanamaz görülmesi nedeniyle aklanmıştı.

Juventus için yeni ceza kararı 10 puanları silindi

Daha sonra polisin soruşturmasında mali usulsüzlüğe neden olan telefon dinlemeleri ve belgelerin de soruşturmaya dahil olmasıyla suçsuz bulunan isimlere ilişkin kararlar temyizde iptal edildi. Bu kez İtalya Futbol Federasyonu Savcısı Giuseppe Chine, 9 puan silme cezasıyla yeni bir talepte bulundu. Mahkeme, şahıslara yönelik yasaklamalarla birlikte 15 puan silme cezasını uygun gördü.

Haberin Devamı

Bu kez Juventus, temyize gitti ve 15 puanlık cezanın çok ağır olduğunu belirten itirazını kısmen kazanarak üçüncü karar için bir duruşmanın oylunu açtı.

Juventus için yeni ceza kararı 10 puanları silindi

İşte bugün Roma'da gerçekleşen duruşmanın da kararı belli oldu. İlk etapta Guiseppe Chine, 11 puanlık bir puan silme talebinde bulunsa da Juventus, 10 puan silme cezası ile karşı karşıya kaldı.

İKİNCİ SIRADAN GERİLEDİLER

Juventus, bu gece Empoli ile deplasmanda karşı karşıya geliyor. Karar açıklandığında İtalyan devinin 35 maç sonunda 69 puanı bulunuyordu. 10 puanlık silme cezası ile 35 maç sonunda 59 puana düştüler ve 36 maç sonunda 61 puanı bulunan beşinci Atalanta ile 36 maç sonunda 60 puanı bulunan altıncı Roma'nın arkasında yedinci sıraya gerilemişlerdi.

Juventus için yeni ceza kararı 10 puanları silindi

 KARAR SONRASI AĞIR YENİLGİ

Kararın açıklanmasının ardından bu akşam Empoli ile deplasmanda karşı karşıya gelen Juventus, rakibine 4-1 mağlup oldu. Empoli'yi galibiyete taşıyan goller; 18. dakikada penaltıdan ve 47. dakikada Francesco Caputo, 21. dakikada Sebastiano Luperto ile 90+3. dakikada Roberto Piccoli'den gelirken Juventus'un tek golünü 85. dakikada Federico Chiesa kaydetti. Kazansa Roma ve Atalanta'yı geçerek beşinci sıraya yükselecek Juventus, 59 puanla Avrupa kupaları sınırının altında yedinci sırada kaldı.

Juventus'un antrenman anları

Juventus için yeni ceza kararı 10 puanları silindi

YORUM YAZ