MENÜ

İşte Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun ifadeleri: Evimi sattım, arkadaşlarımdan borç aldım | Tek telefonla 33 milyon!

252 yıla kadar hapsi istenen banka şube müdürü Seçil Erzan ile birlikte 7 sanık bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. İlk sözü Galatasaray kaptanı Fernando Muslera aldı. İşte detaylar...

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen banka şube müdürü Seçil Erzan’ın yargılanmasına devam etti.

Haberin Devamı

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre; adliyeye ilk olarak Galatasaray'ın Takım Kaptanı Fernando Muslera ve avukatı geldi. İlk olarak Uruguaylı yıldız dinlendi. İşte Muslera'nın açıklamaları:

“Daha önce de ifade vermiştim. 2011 yılında Seçil Erzan ile tanıştım. Bankadan arayarak bana tekliflerde bulundular. Seçil Erzan aramaya başladı. 1-2 sürecinde yüzde 35’lik teklifte bulundular. Denizbank tarafından yapılan bir şeydi. Seçil hanım fon hesabının idaresinde Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu olduğunu söyledi. 700 bin dolar paramı çekerek Musa Mert Çetin’e verdim. Bankanın merkezine kendisi parayı transfer etti. Daha sonra başka bankadaki hesabımdan 500 bin çekerek yine Musa Mert Çetin’e verdim"

Haberin Devamı

"DEPREMİ BAHANE EDEREK ZAMAN KAZANDI"

Tecrübeli kaleci açıklamalarının devamında “Yatırdığım paralara karşı sadece 700 bin dolar geri aldım. Bana verilen para kendime ait olan para, herhangi bir fon kazancı olmadı. Seçil Erzan depremi bahane ederek zaman kazandı” dedi.

Mahkeme başkanının, “Seçil Erzan İspanyolca bilmiyor. İkisi arasındaki bağlantıyı kim kurdu?” sorusu üzerine Muslera, “Musa Mert Çetin güvendiğim birisidir. Aramızdaki bağlantıyı o kurdu” dedi.

ERDEN TİMUR HAREKETE GEÇTİ

"NE KADAR YATIRIM YAPARSAN YAP YÜZDE 35 ALACAKSIN"

Duruşma savcısının “Bankanın teftiş raporunda müştekilerin Seçil Erzan ile çok yakın şahsi ilişkisi olduğu söyleniyor. Böyle bir ilişki var mı?” diye dorunca Muslera, “Yakın bir ilişki yok Sadece banka ilişkisi” dedi. Muslera ayrıca bahsedilen fon ile ilgili kendisine, “Ne kadar yatırım yaparsanız yapın yüzde 2 ay içinde yüzde 35 kazanacaksın dediler. Para aldığıma dair bir belge almadım” dedi.

"BENİ SAKİNLEŞTİRMEK İÇİN 'ÜNLÜ İSİMLER VAR' DEDİ"

Parayı neden iki ayrı şekilde verdiği sorulan Muslera, “Parayı iki ayrı seferde vermeyi ben tercih ettim. Daha sonra kazançlarımı bana vermedikleri için ben de bir daha para vermedim” dedi. Parayı vermeden önce Seçil Erzan’ın kendisine fonda olan isimlerden bahsetmediğini anlatan Fernando Muslera, “Zamanında parayı bana ödemedikleri için beni sakinleştirmek için fonun içinde benim de tanıdığım ünlü isimlerin olduğunu söyledi” dedi.

Haberin Devamı

“BİR ŞEYLERİN YOLUNDA GİTMEDİĞİNİ ANLADIM”

İfadesinin ardından soru sorulan Muslera’ya, “Seçil Erzan banka müdürü değil de yakın bir arkadaşı olsa bu parayı teslim eder miydi?” diye soruldu. Bu soruya Muslera, “Asla vermezdim” dedi. Parasını alamayacağını anlayınca Seçil Erzan’a, bankanın üst düzey yetkililerine şikayette bulunacağını söylediğini söyleyen Muslera, “Bir şeylerin yolunda gitmediği için ben artık anaparamı kurtarmaya çalışıyordum” dedi.Neden şikayette bulunmadığı sorulan Muslera, “Çünkü bunun için bana zaman kalmadı. Bunun bir yolsuzluk olduğunu farkettim" dedi.
Muslera bu sözlerin ardından salondan ayrıldı.

'EMRE BELÖZOĞLU, “5 GÜN İÇİNDE 4 MİLYON 290 BİN DOLAR VERDİM'

İfadesinin ardından duruşma salonundan ayrılan Fernando Muslera’nın ardından Emre Belözoğlu müşteki olarak ifade verdi. Bankadaki fondan kuzeni olan Volkan Bahçekapılı’nın telefonu ile haberdar olduğunu söyleyen Belözoğlu, “Volkan ile konuşmamızdan sonra aynı gün içinde ve 4 gün sonra 4 milyon 290 bin dolar verdim. Parayı çeşitli bankalardan ve evdeki paralardan verdim” dedi.

Haberin Devamı

İşte Arda Turan ve Emre Belözoğlunun ifadeleri: Evimi sattım, arkadaşlarımdan borç aldım | Tek telefonla 33 milyon

“HİÇ PARA ALMADIM”

Seçil Erzan’ın kendisine, ‘ne kadar çok para getirirseniz o kadar yüksek faiz alırsınız’ dediğini anlatan Belözoğlu, “Seçil hanım bize 10 milyonlardan 5 milyonlardan bahsediyordu. Benden daha fazla para istedi. Ben de en fazla bu kadar verebileceğimi söyledim” dedi. Emre Belözoğlu, verdiği paralar karşılığında Erzan’dan hiç para almadığını söyledi.

VOLKAN BAHÇEKAPILI EŞİNİN VE KAYINPEDERİNİN DE PARASI OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Volkan Bahçekapılı’nın kendisini ikna etmeye çalışıp çalışmadığı sorulan Belözoğlu, “Volkan eşinin, kendisinin ve kayınpederinin de bu fonda parasının olduğunu söyledi. Ama ben sonuç olarak Volkan’a değil Seçil hanıma güvenerek bankaya yatırım yaptım” dedi.

ARDA TURAN: NEFSİME YENİK DÜŞTÜM

Emre Belözoğlu’nun ifadesinin ardından Arda Turan’ın ifadesi alındı. İfadesine, “Hem kendi adıma hem de arkamdaki Seçil adına üzgünüm” diyerek başlayan Turan, “Kendisi bankanın yetkilileri ile birlikte tesise gelirdi. Tesise girip çıkan güven veren, hayatının baharında bir hanımefendiydi” dedi. Hem sinirli hem de üzgün olduğunu söyleyen Arda Turan, “Hayatım boyunca hiç faiz almamış biriyim. O da bana mevduat yerine fona koyalım bu faiz değil diyerek beni ikna etti. Nefsime yenik düştüm. Bana yüksek getirisi var demedi. 10 milyon dolar getirirsem fondan faydalanabileceğimi söyledi. Ama o dönem veremedim” dedi.

Haberin Devamı

DERBİ DE FARK ETMEDİ

“33 MİLYONLUK KREDİYİ TEK TELEFONLA ÇEKTİRDİ”

Seçil Erzan’a toplamda 13 milyon 800 bin dolar para verdiğini 6 milyon 400 bin dolar aldığını söyleyen Turan, “7 milyon 500 bin dolar kaybettim. İleriki dönemde bana depremle ilgili sıkıntı olduğunu söyleyince kendisini baskı altına almadım. Ben ilk parayı verdiğimde bana imzalı kağıt verdi. Şubesine gittiğimde ekranını gösterdi. 33 milyonluk krediyi kendi bankasından bir telefonla çektirdi. Kimi zaman evimi sattım, kimi zaman arkadaşlarımdan borç aldım. Bir şekilde parça halinde toplamda 12-13 parça halinde Seçil Erzan'a düzenli olarak para yatırdım” dedi.

“BEN TÜRK EVLADIYIM, ÖRFÜME ADETİME BAĞLIYIM”

Parasını almak için Seçil Erzan’ı aradığında annesinin hasta olduğunu söylediğini anlatan Arda Turan, “Ben Türk evladıyım. Örf ve adetlerine bağlıyım. Para istemek için aradığımda annem hasta dediğinde tamam geçmiş olsun deyip kapattım” dedi. Tamamen bankaya güvenerek parayı verdiğini anlatan Turan, “Ben Seçil’e değil, bankanın şube müdürüne güvendim. Ben 7 milyon kaybetmeme rağmen kendisini tehdit etmedim. Hakaret etmedim” dedi.

“CUMHURBAŞKANINI DA ULAŞABİLİYORUZ AMA ARIYOR MUYUZ?”

Seçil Erzan ile aralarında geçen mesajlaşmalarda fona para sokmaya çalışması sorulan Arda Turan, “Seçil bana, arada para sokalım ki sistem çalışsın yüklü çıkaralım dedi” dedi. Arda Turan, “Fonda adı geçen Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’yu aradınız mı?” diye sorulması üzerine, “Hayır” dedi. “Neden aramadınız ulaşabilirdiniz?” diye sorulması üzerine Arda Turan, “Cumhurbaşkanına da ulaşabiliyoruz ama arıyor muyuz?” dedi.

 

 

İşte Arda Turan ve Emre Belözoğlunun ifadeleri: Evimi sattım, arkadaşlarımdan borç aldım | Tek telefonla 33 milyon

“BEN BİRAZ SAFIM”

Parasını kaybettiğini çok geç anladığını söyleyen Turan, “Ben bu konularda biraz safım. Saf olmasam bu kadar parayı verir miyim?” dedi. Arda Turan’ın bu ifadesi salonda gülüşmelere neden oldu. Şikayetçi olup olmadığı sorulan Arda Turan, “Maalesef şikayetçiyim” dedi. Sanık hakkında hükmün açıklanması kararını rızası olup olmadığı sorulan Arda Turan, “Ben paramı aldıktan sonra hiç yatmasın umurumda değil. Paramı alırsam yatmasın” dedi. Arda Turan avukatının uyarısı üzerine, “Bu soruya daha sonra yazılı şekilde cevap vereceğim” dedi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ile Buse Terim, Buse Terim'in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak'ın kardeşi Emrah Çolak gibi 18 isim şikayetçi olarak yer alıyordu. İlk duruşmanın ardından iş insanı Mert Zeydanlı, Deniz Güzel ve Nuray Şengüler'in iddianamelerinin de eklenmesiyle davadaki şikayetçi sayısı 21'e çıktı.

Fernando Muslera, Seçil Erzan’ın duruşmasına katılmak için mahkeme salonunda. pic.twitter.com/UHifTJokMY

— Fanatik (@fanatikcomtr) March 8, 2024

Seçil Erzan için "Özel Belgede Sahtecilik" ve "Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık" suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapis talep edilirken; diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları istendi.

İşte Arda Turan ve Emre Belözoğlunun ifadeleri: Evimi sattım, arkadaşlarımdan borç aldım | Tek telefonla 33 milyon

YORUM YAZ