MENÜ

Şampiyon Fransa: 0-0 (pen. 4-1)

U20 Dünya Kupası'nın son 16 turunda Milli Takımımız'ı saf dışı bırakan Fransa, şampiyonayı da zaferle noktaladı. Uruguay'ı golsüz biten maçta penaltılarla deviren Horozlar, büyük sevinç yaşadı, bu turnuvada ilk kez mutlu sona ulaştı

Şampiyon Fransa: 0-0 (pen. 4-1)

buldu. Ülkemizde düzenlenen şampiyonada Fransa, penaltılara giden maçta Uruguay’ı mağlup ederek tarihinde ilk kez bu zaferi yaşadı. Dün Türk Telekom Arena Stadyumu’nda oynanan mücadele büyük heyecana sahne oldu. Şampiyonluk parolasıyla maça çıkan iki takım da maça temkinli başladı. Güney Amerika ekibi rakibine karşı sert bir futbol anlayışını sahaya yansıtınca ilk 15 dakikalık bölüm kısır bir oyunla geçildi. Dakikalar 20’yi gösterirken, Fransa savunmasıyla kaleci Areola arasında bir anlaşmazlık yaşandı. Uruguay’ın golcüsü Nicolas Lopez pozisyonu iyi takip etse de istediği vuruşu çıkaramayınca takımını öne geçme fırsatından etti. Dakikalar 31’i gösterirken turnuvanın parlayan isimlerinden Florian Thauvin, sol taraftan şık bir vuruş yaptı, ancak kaleci De Amores yıldız isme geçit izni vermedi. Zaman zaman temponun yükseldiği maçta iki taraf da üretken olmak da zorlandı ve ilk 45 dakika 0-0 sona erdi.

Areola geçit vermedi
İkinci yarıda rakibine oranla daha istekli görünen Uruguay bir türlü aradığı golü bulamadı. 79. dakikada Güney Amerika ekibi adına belki de maçın kırılma anı yaşandı. Arrascaeta şık bir pasla topu Avenatti’ye gönderdi, ancak Fransız kaleci Areola harika bir kurtarışla Mavi-Beyazlı ekibe dur dedi. Kalan sürede Fransa Foulqier ile bir fırsattan yararlanamadı ve mücadele uzatmaya gitti. 30 dakikalık bu bölüm oldukça temposuz geçince mücadelede penaltı atışlarına geçildi. Uruguay iki penaltı atışından yararlanamayınca Fransa için büyük bir avantaj doğdu. Bunu iyi kullanan Horozlar, ilk dört atışın hepsini gole çevirdi ve mücadeleyi 4-1 kazanarak tarihinde ilk kez U20 Dünya Kupası’nda şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

Final maçına ilgi yüksekti
21 Haziran tarihinde başlayan U20 Dünya Kupası’nda en büyük hayal kırıklıklarından biri stadyumların boş kalması olmuştu. Finale kadar oynanan müsabakalarda seyirci ortalaması 5 bin 230 kişide kalırken, dün Fransa ile Uruguay arasındaki final müsabakasını 20.601 kişi takip etti. Turnuvanın en yüksek seyirci sayısına ulaşılması FIFA ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerini de mutlu ederken, Türkiye 2013’ü böylelikle yaklaşık 290 bin futbolseverler stadlardan takip etmiş oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ