MENÜ

Fırtına 'Kop'tu!

Olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin'i Ayhan'ın antrenörü Yücel Kop'un çalıştırdığı ve kazanılan ödülden pay istediğiyle ilgili haberi FANATİK gündeme getirmiş ancak Alptekin cephesi haberi yalanlanmıştı. Tüm gerçekleri, bir TV programına katılan Süreyya Ayhan Kop belgeleriyle ortaya koydu.

Fırtına 'Kop'tu!

Olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin’i 2012 Londra öncesi Süreyya Ayhan Kop’un antrenörü ve eşi Yücel Kop’un çalıştırdığı ve bu nedenle Kop’un kendisinden, aldığı ödülün yüzde 35’ini istediği ancak alamadığı için mahkemeye gideceği yönündeki haberi FANATİK, 18 Ocak 2013’te ‘Kop Deprem’i başlığı ve Hamit Turhan imzasıyla gündeme getirmişti. Ancak bu haberin ardından Aslı Çakır Alptekin’in eşi ve antrenörü olan İhsan Alptekin, haberin gerçek olmadığını iddia edip yalanlamıştı. Bu gelişmelerin ardından tüm gerçekler, bir TV programına katılan Süreyya Ayhan Kop’un belgelerle yaptığı açıklamalarla yeniden gün yüzüne çıktı.

‘1500’te koşmasını biz istedik’

Aslı Çakır Alptekin’e antrenörlük hizmeti vermesi karşılığında bir sözleşme imzaladıklarını belirten eski milli atlet Süreyya, “2009’da Aslı bize geldiği zaman 3 ay deneme süresi verdik. İdmanlarını takip ettik. ‘Her şeyde bize uyacaksınız’ diye anlaşma yaptık. Avrupa-olimpiyat şampiyonluğu garantisi verdik. Yetenekli olduğu için onunla çalışmayı kabul ettik. Branşını değiştirdik, 3 bin engel koşuyordu. 1500 koşmasına karar verdik” dedi.

‘Parasal anlaşma imzaladık’

Süreyya Kop, Aslı Çakır’ın parmak izi ve imzası olan sözleşmeyi göstererek şunları söyledi: “Aslı Alptekin ile bir sözleşmemiz var. ‘Olimpiyat ya da dünya şampiyonu olursan bize düşen hakkı vereceksin’ ibaresi sözleşmede. Parasal bir anlaşma. Teknik açıdan tüm programlarını, kamp programlarını antrenman programlarını eşimle birlikte antre ettik. Kontrat da imzaladık. Biz sadece arkada gölgeydik. Çünkü federasyon bizimle çalışmalarını istemiyor... Ama söz konusu parayı geçtim, vefa çok önemli. Bize vefasızlık yaptıklar”. Bu arada programda Aslı ile Süreyya’nın antrenman görüntüleri de yayınladı.

Alptekin’in avukatı: Davadan haberimiz yok

Programa telefonla bağlanan Aslı Çakır Alptekin’in avukatı Koray Akalp de Süreyya Ayhan’ın açtığı davadan haberi olmadığını belirterek, “Bu iddialar yeni değil. Bu iddialar nedeniyle müvekkilim olimpiyat mutluluğunu bile yaşayamadı. Bu konuyu burada değil, mahkemede konuşmamız gerekir” dedi. Akalp, Ayhan’ın Alptekin ile beraber çalışıp çalışmadığı konusu hakkında cevap verme yetkisi olmadığını söyleyerek konu hakkında yorum yapmadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ