MENÜ

Ferguson: Bir tek korkum var, o da Ronaldo

Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur mücadelesi rövanş maçında Real Madrid'i ağırlayacak olan Manchester United'da Alex Ferguson maç öncesi açıklamalarda bulundu.

Ferguson: Bir tek korkum var, o da Ronaldo

Bu akşam Old Trafford'da Real Madrid'i konuk edecek United'da, Sir Alex Ferguson maç ile ilgili açıklamalarda bulundu. 2003-2009 yılları arasında Ronaldo ile birlikte çalışan Ferguson onu "durdurulamaz" olarak tanımladı ve maç hakkında şunları söyledi: Bir maçta karşınızda Ronaldo varsa ne beklersiniz? Ben size söyleyeyim. Problem. İyi defans yapmamız lazım. Her hafta yaptığı işi Ronaldo, yarın akşam (bu akşam) bu kadar kolay yapamamalı. Ancak Ronaldo'dan çekinmek de sorunu düzeltmiyor. Hatta daha da karmaşık hale getiriyor. Kendi oyunumuzu unutmamalıyız.

"MADRID KONTRA ATAĞIN EN İYİSİ"
Real Madrid'in son maçlarını izlediğini belirten Ferguson, "Bir kez daha gördüm ki, Real Madrid dünyada kontra atağa çıkan en iyi takım. Bunu Nou Camp'ta geçen hafta herkese gösterdiler. Bizim amacımız bu atakları durdurmak olacak." dedi.

Bir gazetecinin 10 yıl önce bu statta (Old Trafford'da) hat trick yapan Brezilyalı Ronaldo ile Cristiano'yu karşılaştırmasını istemesi üzerine Sir Alex Ferguson, "Yaşlı olan, daha şişman olan Ronaldo merkezde oynayan bir forvetti. Zamanının en iyisiydi. Ancak Cristiano tam bir atlet. Hava toplarında iyi. İnanılmaz bir hızlanması var. İki ayağını da müthiş kullanıyor. Ancak ikisinin tarzı çok farklı. Zaten bizi ilgilendiren 10 yıl önce ne olduğu değil. Yarın (bugün) ne olacağı" dedi.

"TARİHİ BİR MAÇ OLACAK"
Ferguson son olarak maçın önemine de değindi ve şunları söyledi: Sadece dünkü antrenmanımıza gelen gazeteci sayısına bakın. Bütün dünya bu maçı bekliyor. Bu bizim için de ayrı bir motivasyon kaynağı. Herkes bu maçı izleyecek. Dünyadaki futbolcuların çoğu bu maçta oynamak isterdi. Buna eminim. Müthiş bir karşılaşma olacak. Bence iki takım da gol atacak. Benim temennim 5-4 kazanmamız ve turu bizim geçmemiz...

Haberin Devamı
YORUM YAZ