MENÜ

Fener'in cezası indiriliyor

UEFA Disiplin Komitesi; Fenerbahçe'ye 2+1 yıl, Beşiktaş'a ise 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası vermişti.

Fener'in cezası indiriliyor

İki kulübümüz, geçtiğimiz hafta içinde avukat orduları, şahitleri ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Nyon’a çıkarma yapmış, UEFA Tahkim Kurulu’na savunmalarını vermişlerdi. Müfettiş Palacios’un raporunu okuduktan sonra Fenerbahçe ve Beşiktaş heyetlerini de dinleyerek Soruşturma hakkındaki tüm bilgilere ulaşan Tahkim Kurulu üyeleri, kendi aralarında yaptıkları oylamayla sonuca vardı. FANATİK, şu an yazılma aşamasında olan bu kararı ele geçirdi. Üstelik bu bilgilere ulaştığımız kişi; ne Platini ya da UEFA yöneticisi, ne iki kulübümüzden herhangi bir yetkili, ne de UEFA’nın merkezi Nyon’da çalışan bir görevli... FANATİK, UEFA Tahkim Kurulu’nda görev alan, yani bu karara imza atan üyelerden biriyle (adı bizde saklı) temas kurdu ve o tarihi kararlara ulaştı.

İşte 5 madde halinde Tahkim’in kararı:

1-) Kurul, Fenerbahçe’nin cezasında kesin olarak indirime gidecek. Nasıl bir indirimin gerçekleşeceği ise henüz kesinleşmedi. Ceza 1+1’e de düşebilir, 1+0 ya da 0+1 de olabilir. Bu karar, yarınki son zirvede netlik kazanacak.

2-) Beşiktaş’ın cezası aynen kalacak. Zira kurul üyeleri, yapılan savunmayı çok da başarılı bulmamış. Hatta bazı üyelerin, bugünkü toplantıda cezanın artmasını dahi isteyeceği iddia ediliyor. Fakat bu çok küçük bir ihtimal.

3-) Fenerbahçe’nin cezasının kesin olarak indirilmesinin nedeni şu: Sarı-Lacivertli kafile, Tahkim Kurulu’na gerçek bir çıkarma yaptı. Suçlanan isimlerin, Fenerbahçeli olmamalarına karşın ifadeye gelmesi, Tahkim üyelerini çok etkilemiş.

4-) Tahkim Kurulu şunu da çok iyi biliyor; verecekleri kararlar ne olursa olsun, hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş mutlaka CAS’a gidecek. Bu durum, Tahkim Kurulu üyeleri tarafından normal bir statünün devamı olarak kabul ediliyor.

5-) Bir de son bilgi... Hemen herkes, UEFA Tahkim Kurulu’nun iki kulübümüz hakkındaki kararı 15 Temmuz 2013 Pazartesi günü (yarın) açıklayacağını düşünüyor. Görüştüğümüz üye ise şunu söylüyor: Pazartesiye yetişmez, salı kesin açıklanır...

Mehmet Demircan

Haberin Devamı
YORUM YAZ