MENÜ

Fenerbahçeli olsam

Şike davası; Balyoz, Ergenekon, Odatv, askeri casusluk davalarının bir parçası. Savcıları bile ortak. Yıldırım aleyhinde oy kullanmak şike iddialarının teyididir. Hem Aziz Yıldırım suçlu, hem Fenerbahçe temiz diyemezsin. Yıldırım hakkında vereceğin oy, kulübünü bağlar

Fenerbahçeli olsam

Cumhuriyet

Cumhuriyet Bayramı arifesinde Kayseri’de bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül rahatsızlandı, Kayseri’de katılacağı törenler iptal edildi. Bu yüzden... Cumhurbaşkanı’nın Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılıp katılmayacağı merak konusu oldu.

Halbuki...

Cumhurbaşkanı’nın Kayseri’de bulunduğu dakikalarda... Ankara’da, Cumhuriyet Koşusu yapıldı, Cumhurbaşkanlığı Koşusu yapıldı. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’ne üç adım mesafedeki Cumhuriyet Koşusu’nu, hatta kendi adına verilen Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nu seyredeceğine, taaa Kayseri’ye gitmeyi tercih etmişti.

Eski cumhurbaşkanlarımız Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer, Cumhuriyet’i temsil eden bu tür koşuları mutlaka onurlandırır, hipodroma gider, sahip çıkardı. Çünkü, Türkiye Jokey Kulübü, bir anlamda, Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir.

E Abdullah Gül hiç uğramadığına göre... Türkiye Jokey Kulübü’nün Cumhuriyet Koşusu’nun adını “Kayseri Koşusu” olarak değiştirmesinde fayda var. Belki, Kayseri’deki koşulara gider Abdullah Gül.


Doğma büyüme Göztepeliyim.
Fenerbahçeli olsam...
Başkan adayım Aziz Yıldırım olur.
Oy’umu tereddütsüz ona veririm.

Üç sebebi var.

Şike davası, müstakil bir dava değil aslında... Zamanlama itibariyle, paralel davalar zincirinin, Balyoz, Ergenekon, Odatv, askeri casusluk davalarının bir parçası... Hatta, savcıları bile ortak.

Bir...
Balyoz, Ergenekon gibi davaların hukuki değil, siyasi olduğunu düşünüyorsanız... Yani, sahte delillere, sahte tanıklara dayandığını, somut belge olmadığını düşünüyorsanız... Savunma makamının dikkate alınmadığını düşünüyorsanız... Medyanın kendini mahkeme yerine koyduğunu, henüz karar verilmeden, kararı yönlendirmek için asılsız, kasıtlı manşetler atıldığını düşünüyorsanız... Şike davası da birebir böyle oldu. Balyoz, Ergenekon gibi davalara inanmıyorsanız, şike davasına da inanmıyor olmanız gerekir.
Şike davasında da adaletli karar verilmediğini, siyasi karar verildiğini düşünüyor olmanız gerekir. Bu durumda, Aziz Yıldırım’ın sonuna kadar desteklenmesi gerekir.

İki...
Balyoz, Ergenekon gibi davaların siyasi değil, hukuki olduğunu düşünüyorsanız... Bazı oluşumların hükümeti hedef aldığını... Dışardan etkilerle hükümetin düşürülmeye çalışıldığını düşünüyorsanız... Hükümete karşı olan bazı unsurların, hükümete karşı güçbirliği yaptığını düşünüyorsanız... Şike davası da birebir böyle oldu. Hedef, Aziz Yıldırım’dı. Gelmiş geçmiş onca yönetim varken, onca kulüp varken, onca federasyon varken, sadece Aziz Yıldırım hedef alındı.
80 senelik futbol tarihimizde, şike iddiasına maruz kalan sanki bi tek Aziz Yıldırım’mış gibi bir hava estirildi. Aziz Yıldırım’a karşı bazı unsurlar, fırsat bu fırsat Aziz Yıldırım’ı devirmek için güçbirliği yaptı. Yani... Balyoz, Ergenekon gibi davalara inanıyorsanız, hükümetin arkasında durduğunuz gibi, Aziz Yıldırım’ın da arkasında durmanız gerekir. Çünkü, hükümet mağdursa, aynı gerekçelerle Aziz Yıldırım da mağdur.

Üç...
Şike davasında Yargıtay kararı belirleyici olacak ama... Fenerbahçe kongresi de “manevi Yargıtay”dır. Aziz Yıldırım’ın aleyhinde oy kullanmak, bir anlamda, şike davasındaki iddiaların teyididir. Aleyhinde oy kullanmak, Aziz Yıldırım’ın mahkumiyeti anlamına gelir. Hem Aziz Yıldırım suçlu, hem Fenerbahçe temiz diyemezsin. Aziz Yıldırım hakkında vereceğin oy, kulübünü bağlar.

Fenerbahçeli olsam...
Kişisel olarak sevip sevmememin önemi yok; bu iş bitmeden, Aziz Yıldırım’dan vazgeçmem.


Siyasi ofsayt

Avrupa Birliği Bakanımız Egemen Bağış, Galatasaray’ın Kopenhag karşısındaki başarısını tebrik ederken, rakibi karıştırdı, “Galatasaray’ın Estonya karşısındaki galibiyeti beni de sevindirdi” dedi.

Başbakanımız, Akdeniz Oyunları’nın açılışında “Akdeniz, beyaz deniz, White Sea olarak adlandırılır” dedi. Ancak, White Sea maalesef Rusya’nın kuzeyindeydi.

Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, 2020 Olimpiyatı’nın
ev sahibinin belirleneceği oylamaya katılmak üzere Arjantin’e gitti, “Brezilya’dan selam ve sevgiler” diye tweet attı.

Spor Bakanımız Suat Kılıç, hayatını kaybeden Selçuk Yula için başsağlığı mesajı yayınladı, “ruhun şad olsun Selçuk Yula” yazıp, fotoğraf paylaştı,
gel gör ki, fotoğraf Selçuk’un değil, Serkan Acar’ındı.

Spora siyaset karışmasın diyoruz ama...
Siyasetçiler karışmasa, sporun hiç “neşe”si olmayacak valla!

Yılmaz Özdil

Haberin Devamı
YORUM YAZ