MENÜ

Fenerbahçe'de şok

Herkes şampiyonluğa çok inanmıştı... Burhan Felek'te futbol tribünlerini aratmayacak bir atmosfer vardı. Ancak hesaplar tutmadı. Fenerbahçe, deplasmanda 3-2 yenildiği Polonya ekibi Fakro'ya rövanşta da kaybedince kupayı elinden kaçırdı, Avrupa ikincisi oldu

Fenerbahçe'de şok

Avrupa CEV Kupası finalinde Polonya ekibi Fakro şampiyonluk sevinci yaşarken, Fenerbahçe üzülen taraf oldu. İlk maçta deplasmanda rakibine 3-2 yenilen Sarı-Lacivertliler, Burhan Felek Salonu’nda taraftarının büyük desteği altında çıktığı mücadeleyi de aynı skorla kaybederek şampiyonluk hedefini gerçekleştiremedi. Çok iyi takım oyunu oynayan Polonya ekibi, oyunu kontrolünde tuttu, deplasmandaki maç gibi yine 3-2 galip gelerek kupanın sahibi oldu. Fenerbahçe ise bütün gayretine rağmen, özellikle ilk setlerde çok savunma hatası yaparak kupanın ikinciliğiyle yetindi.

Yine basit hatalar

Oyuna iyi başlayamayan sporcularımızın servis karşılamada arka arkaya hataları Fakro’ya avantaj sağladı. Takımımız iyi blok yapan rakibini geçmekte güçlük çekince ilk seti 18-25 Fakro kazandı. Daha dengeli geçen ikinci sete Fenerbahçe Okuniewska’nın blokları, Kim ve İpek’in smaçları ile seti 25-19 kazanıp durumu 1-1 yaptı. Üçüncü set Fenerbahçe için kâbus gibi geçti. Başta libero Maj olmak üzere müthiş bir savunma yapan Fakro, yakaladığı 8-0’lık seriyi iyi kullanıp, bu seti farklı kazandı: 25-15. İki takımın da iyi ve hatalı hareketlerinin çoğaldığı 4. setin sayılarını önde sürdüren Fenerbahçe, Kim, Okinewska ve Seda’nın sayılarıyla seti 25-22 kazanıp 2-2 beraberliği sağladı. Final setinde Kanarya yine çok hata yapınca Fakro, seti 15-11, maçı da 3-2 kazanıp şampiyonluğa ulaşan taraf oldu.

Gözyaşlarını tutamadılar

Karşılaşmanın sona ermesiyle birlikte Polonya temsilcisi salonda büyük bir sevinç yaşadı. Fenerbahçeli oyuncuların bazıları büyük üzüntü yaşadı. Libero Nihan, kaptan Seda ve Brezilyalı smaçör Paula gibi isimler gözyaşlarına hakim olamadı. Mücadele boyunca Sarı-Lacivertlilere büyük destek olan taraftarlar, karşılaşmanın ardından da, üzüntü yaşayan oyuncularına tezahüratlarla moral vermeye çalıştı. Taraftarlar, tribüne çağırdıkları oyuncuları alkışladı.

Zeki Kuban

Haberin Devamı
YORUM YAZ