MENÜ

(ÖZET) Fenerbahçe - Ankaragücü maçı sonucu: 2-1 | Fenerbahçe kendi sahasında hata yapmadı

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe, sahasında Emre Belözoğlu'nun takımı Ankaragücü'nü ağırladı. Heyecan dolu maçı Fenerbahçe 2-1'lik skorla kazandı ve ligdeki liderliğini sürdürdü.

(ÖZET) Fenerbahçe - Ankaragücü maçı sonucu: 2-1 | Fenerbahçe kendi sahasında hata yapmadı

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe, MKE Ankaragücü'nü konuk etti. Müsabaka Ülker Stadyumu'nda oynandı. Heyecan dolu maçı Fenerbahçe 2-1 kazandı ve hanesine 3 puanı yazdırdı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin gollerini 20'de ve 32'de Cengiz Ünder kaydetti. Ankaragücü'nün tek golü ise 13'te penaltıdan Tolga Ciğerci'den geldi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, ligdeki puanını 60 yaptı. Ankaragücü ise 28 puanda kaldı.

CANLI ANLATIM 

01' Maç başladı

05' Top az farkla dışarda! Fenerbahçe atağında Ferdi Kadıoğlu ceza sahası dışı sol çaprazından sağ ayağıyla uzak köşeye doğru vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

12' PENALTI | Ankaragücü penaltı kazandı! Savunma arkasına sarkan Cephas ceza sahası içi sol çaprazında kalesinden açılan Livakovic'in kayarak yaptığı müdahalenin ardından yerde kaldı ve hakem beyaz noktayı gösterdi.

(ÖZET) Fenerbahçe - Ankaragücü maçı sonucu: 2-1 | Fenerbahçe kendi sahasında hata yapmadı

13' GOL | Tolga Ciğerci penaltıda hata yapmadı! Penaltıyı kullanan Tolga Ciğerci  sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, top kaleci Livakovic'in sağından ağlarla buluştu. 

Haberin Devamı

(ÖZET) Fenerbahçe - Ankaragücü maçı sonucu: 2-1 | Fenerbahçe kendi sahasında hata yapmadı

20' GOL | Fenerbahçe'de Cengiz Ünder, skoru eşitledi! Sağ kanatta topla buluşan Cengiz Ünder sol  ayağıyla ortayı yaptı, direkt kaleye giden top uzak köşeden ağlarla buluştu. Cengiz Ünder, Fenerbahçe'nin bu sezon resmi maçlarda 100. golünü attı.

(ÖZET) Fenerbahçe - Ankaragücü maçı sonucu: 2-1 | Fenerbahçe kendi sahasında hata yapmadı

31' Son anda kaleci! Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Dzeko sol ayağıyla vuruşunu yaptı, kaleci Bahadır topu çıkardı.

32' GOL | Cengiz Ünder bir kez daha sahnede! Savunmadan seken topu penaltı  noktasının çok yakınında önünde bulan Cengiz Ünder sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, yerden giden top kaleci Bahadır'ın sağından ağlarla buluştu. 

(ÖZET) Fenerbahçe - Ankaragücü maçı sonucu: 2-1 | Fenerbahçe kendi sahasında hata yapmadı

35' DİREK | Ankaragücü beraberliğe çok yaklaştı! Başkent ekibi atağının Morutan uzak mesafeden çok sert vurdu, meşin yuvarlak üst direkten oyun döndü.

43' Tadic'in şutunu Bahadır kurtardı! Tadic’in ceza sahası dışında yaptığı sert vuruşta kaleci Bahadır, meşin yuvarlağın ağlarla buluşmasını son anda engelledi.

45+2' Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Fenerbahçe - Ankaragücü maçı (VİDEO)

46' İkinci yarı başladı.

53' Dzeko gole yaklaştı! Ceza sahasında bulunan Dzeko, sol kanattan yerden çevrilen topa yakın mesafeden gelişine vurdu, savunma topa son anda müdahale etti.

65' Mert Müldür'e savunma izin vermedi! Fenerbahçe'nin atağında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Mert Müldür yerden orta açmak istedi, savunmaya çarpan top kornere çıktı.

Haberin Devamı

85' Son anda defans! Ankaragücü atağında Tolga Ciğerci ceza sahası dışı sol çaprazından vuruşunu yaptı, savunma topa ayak koydu.

90+2'  Emre Mor gole çok yaklaştı! Kendi yarı alanından aldığı topla kat eden Emre Mor, orta alanda rakibinden sıyrılarak topla birlikte kat etti. Bu oyuncunun kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı kaleci kurtardı.

90+5' Heyecan dolu maçı Fenerbahçe 2-1 kazandı.

Fenerbahçe - Ankaragücü maçının 11'leri: 

Fenerbahçe: Livakovic, Mert, Serdar, Djiku, Ferdi, Krunic, İsmail, Cengiz, Szymanski, Tadic, Dzeko

Ankaragücü: Bahadır, Kitsiou, Uros, Mujakic, Hanousek, Ali Kaan, Pedrinho, Tolga, Morutan, Renaldo, Ali Sowe

DJIKU 6 MAÇ SONRA 11’DE

Fenerbahçe'de Alexander Djiku, 6 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Son olarak Galatasaray derbisinde yer alan 29 yaşındaki savunmacı, sonrasında ülkesinin milli takımında görev almıştı. Geçtiğimiz hafta oynanan Başakşehir mücadelesinin kadrosuna dahil edilen Djiku, forma giymemişti.

İRFAN CAN EĞRİBAYAT KADRODA YOK

Sarı-lacivertli ekipte İrfan Can Eğribayat, MKE Ankaragücü karşısında kadroda yer almadı. 28 yaşındaki futbolcunun, gribal enfeksiyon sebebiyle kadroya dahil edilmediği öğrenildi. MKE Ankaragücü mücadelesinde yedek kaleci olarak Furkan Akyüz yer aldı.

CRESPO 4 MAÇ SONRA KADRODA

Fenerbahçe'de Portekizli futbolcu Miguel Crespo, 4 maç sonra kadroya dahil edildi. Sakatlığı sebebiyle takımını yalnız bırakan Crespo, son olarak 7-1 galip gelinen Konyaspor karşılaşmasında kadroda yer almıştı ancak forma giyememişti.

SARI-LACİVERTLİLERDE 8 EKSİK

Fenerbahçe, MKE Ankaragücü maçına 8 oyuncusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertli ekipte Afrika Uluslar Kupası'nda yer alan Bright Osayi-Samuel ile sakatlığı devam eden Luan Peres ve Fred'in yanı sıra gribal enfeksiyonu bulunan İrfan Can Eğribayat ve cezalı olan Jayden Oosterwolde görev alamadı. Bu oyuncuların yanı sıra hazır olmayan Rodrigo Becao ile Miha Zajc şans bulamadı. Ryan Kent ise teknik heyet tercihiyle kadroya dahil edilmedi.

BONUCCİ YEDEK

Fenerbahçe'de Leonardo Bonucci, bir maçlık aranın ardından MKE Ankaragücü karşılaşmasıyla takıma dahil oldu. Samsunspor mücadelesinin ardından sakatlık yaşayan ve Başakşehir deplasmanında forma giyemeyen Bonucci, Ankaragücü maçına yedek soyundu.

TEKNİK DİREKTÖRLER ESKİ TAKIMLARINA KARŞI

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, eski takımlarına karşı rakip oldular. İlk teknik adamlık deneyimini Fenerbahçe ile 2020-2021 sezonunun yaşayan Emre Belözoğlu, şampiyonluğu 2 puanla kaçırmıştı. İsmail Kartal ise MKE Ankaragücü'nü 1’inci Lig’deyken 2017-2018 sezonunda çalıştırıp Süper Lig'e çıkarmıştı. 

İsmail Kartal ile Emre Belözoğlu, teknik direktörlük kariyerlerinde ise 2’nci kez rakip oldular. Kartal ile Belözoğlu, 2021-2022 sezonunda Kadıköy'de oynanan maçta karşılaşmıştı. Belözoğlu'nun başında bulunduğu Başakşehir, İsmail Kartal'lı Fenerbahçe'yi 1-0 yenmişti.

YORUM YAZ