MENÜ

(ÖZET) MKE Ankaragücü - Fenerbahçe maç sonucu: 3-0 | Fenerbahçe, Başkent'te Türkiye Kupası'na veda etti

Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesinde MKE Ankaragücü ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçı ev sahibi MKE Ankaragücü 3-0'lık skorla kazandı ve adını yarı finale yazdırdı. Bu sonucun ardından Fenerbahçe, Türkiye Kupası'na veda etti.

(ÖZET) MKE Ankaragücü - Fenerbahçe maç sonucu: 3-0 | Fenerbahçe, Başkent'te Türkiye Kupası'na veda etti
Ankaragücü tur atladı!

MKE Ankaragücü, Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesinde Fenerbahçe'yi konuk etti. Kritik maç Eryaman Stadyumu'nda oynandı. Müsabakayı MKE Ankaragücü 3-0 kazandı ve yarı finale yükselen taraf oldu. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, Türkiye Kupası'na veda etti.

Ankaragücü'ne galibiyeti getiren golleri 10. dakikada Morutan. 33. dakikada Chatzigiovanis ve 87. dakikada Rodriguez'den geldi.

Ankaragücü'nden bir gol daha

89. dakikada sol kanattan savunma arkasına sarkan Macheda ceza sahasına girip içeriye pasını aktardı, penaltı noktası yakınında bulunan Garry Rodrigues'in tek vuruşunun ardından top ağlarla buluştu.

Gol iptal edildi

Karşılaşmanın 69. dakikasında soldan kullanılan serbest vuruşta Chatzigiovanis ortayı yaptı, arka direkte bulunan Mert Çetin'in kafa vuruşunda top uzak köşeden ağlarla buluştu. Pozisyonun ardından ofsayt bayrağı kalktı.

Haberin Devamı
İrfan Can'dan kritik kurtarış

59. dakikada Ankaragücü üçüncü gole çok yaklaştı. Ferdi'nin kısa düşen pasının ardından topu kontrol eden Morutan meşin yuvarlağı önce sola ardından sağa çekip vuruşunu yaptı, kaleci İrfan Can Eğribayat topu çıkardı. Ardından Ferdi, topu uzaklaştırdı.

Serdar gole yaklaştı, karar ofsayt

48. dakikada Fenerbahçe'nin atağında sol kanatta topla buluşan Ferdi Kadıoğlu ortayı yaptı, Batshuayi'nin kafayla çevirdiği topa arka direkte Serdar Dursun dokunamadı. Pozisyonun ardından ofsayt bayrağı kaldırıldı.

İkinci yarı başladı

Müsabakanın ikinci yarısı başladı

Haberin Devamı
İlk yarı sona erdi

Karşılaşmanın ilk yarısı Ankaragücü'nün 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Szymanski'nin şutu yandan auta gitti

38. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Szymanski sert vurdu, top yandan auta gitti.

Fark 2'ye çıktı

32. dakikada Ankaragücü, farkı ikiye çıkardı. Hızlı gelişen hücumda ceza alanına doğru yönelen Chatzigiovanis ceza sahası yayı üzerinden sağ çaprazdan vuruşunu yaptı, yerden giden top uzak köşeden ağlarla buluştu.

Haberin Devamı
Top üstten auta gitti

Müsabakanın 26. dakikasında Fenerbahçe'nin ceza sahası dışı hafif sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta Bonucci sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, top üstten auta gitti.

Ankaragücü 2. gole yaklaştı

İlk golden 2 dakikada sonra Morutan ile verkaç yapan Chatzigiovanis ceza sahası içi sol çaprazından vuruşunu yaptı, kaleci İrfan Can Eğribayat topu çıkardı. Topu takip eden Ali Sowe yakın mesafeden dokundu fakat meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Gol perdesi açıldı

Müsabakanın 10. dakikasında Ankragücü öne geçti. Ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Morutan, vuruşunu yaptı, Ali Kaan'a da çarpan top uzak köşeden ağlarla buluştu.

Haberin Devamı
Son anda kaleci

Karşılaşmanın 8. dakikasında Fenerbahçe'de Szymanski, ceza sahası dışından kaleye doğru sert bir vuruş yaptı, meşin yuvarlağı kaleci son anda kornere çeldi.

Fenerbahçe gole yaklaştı

4. dakikada sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında yapılan ortaya Cengiz Ünder'in arka direkte bomboş pozisyonda gelişine yaptığı vuruş, auta gitti.

Maç başladı

Ziraat Türkiye Kupası'nın çeyrek final etabında heyecan başladı. Ankaragücü - Fenerbahçe maçında ilk düdük geldi. 

Haberin Devamı
'Turu geçmek istiyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, MKE Ankaragücü maçı öncesi konuştu.

İsmail Kartal, "Bizim hedefimiz bütün kupaları kazanmak. Bunları kazanmak istiyorsak, bu maçları kazanıp yolumuza devam etmeliyiz. Ankaragücü iyi bir takım. İyi hazırlandıklarını düşünüyorum. Biz de iyi hazırlandık. Oyuncularıma güveniyorum. Turu geçip İstanbul'a dönmek istiyoruz." dedi.

Eryaman Stadyumu'nun zemini için gelen soruya cevap veren İsmail Kartal, "Hocalarım, yardımcılarım biraz önce sahaya girdiklerinde kontrol ettiler, zeminin biraz daha toparlanmış olduğunu söylediler. İnşallah futbol oynamamızı engellemez. Engelleyecekmiş gibi durmuyor. İnşallah istediğimizi alarak güzel ve mutlu bir şekilde evimize dönebiliriz" sözlerini sarf etti.

Emre Belözoğlu'ndan Fenerbahçe sözleri

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe ile oynayacakları maç öncesinde açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin kendisi için çok özel bir camia olduğunu söyleyen Belözoğlu, "Fenerbahçe benim için her zaman çok özel. Bugün Ankaragücü için mücadele edecek olsam da her zaman Fenerbahçe için en iyisini isterim. Bugün bize moral getirecek bir oyun ve mücadeleye ihtiyacımız var. Fenerbahçe'nin çok güçlü bir kadrosu var ancak ne olursa olsun biz sahada mücadelemizi vereceğiz." dedi.

İlk 11'ler belli oldu

Ankaragücü - Fenerbahçe karşılaşması öncesi iki takımın ilk 11'leri açıklandı.

Ankaragücü: Ertaç, Kitsiou, Uros, Mert, Mujakic, Ali Kaan, Tolga, Saponara, Morutan, Tasos, Ali Sowe

Yedekler: Bahadır, Atakan, Kazımcan, Arda, Pedrinho, Flips, Rodrigues, Bassogog, Renaldo, Macheda

Fenerbahçe: İrfan Can, Mert, Serdar, Bonucci, Osayi, Krunic, Zajc, Szymanski, Cengiz, Tadic, Batshuayi

Yedekler: Livakovic, Becao, Djiku, Oosterwolde, Ferdi, İsmail, Efekan, Mert Hakan, Serdar Dursun, Dzeko

Kupa golcüsü göreve hazır! 

Michy Batshuayi, ligde son haftalarda kritik gollere imza attı. Belçikalı forvet, Türkiye Kupası’nda ise inanılmaz bir istatistiğe sahip. Fenerbahçe, önceki turlarda Adanaspor’a 6 ve Gaziantep’e 2 olmak üzere toplam 8 gole imza attı. Bu sayıların 6’sının altında Batshuayi’nin imzası vardı. Yıldız futbolcu Adana karşısında 4 golle kariyerinin en müthiş gecelerinden birini yaşarken, Gaziantep maçında da turu getiren isim oldu. Kupada her 30 dakikada 1 gollük inanılmaz bir istatistiği bulunan 30 yaşındaki forvet, Ankaragücü mücadelesi öncesinde de göreve hazır.

Ankaragücü'nden maç öncesi açıklama
Ankaragücü moral arıyor

Ankaragücü için ligde işler yolunda gitmiyor. Başkent temsilcisi son olarak Kayseri karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen 3-2 mağlup oldu. Teknik direktör Emre Belözoğlu maçın ardından istifa sinyali verse de daha sonra yaptığı açıklamada yola devam edeceğini söyledi. Ankaragücü ligde son 5 maçta 4 yenilgi ve 1 beraberlikle adeta dibe vurdu. Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’yi saf dışı bırakıp yarı final bileti almak, tüm camiaya büyük moral verecek. Yeni bir sayfa açmak isteyen Başkent’in Sarı-Lacivertliler’i, taraftar desteğini de arkasına alarak sürpriz yapmaya çalışacak.

 

Ankaragücü'nden maç günü paylaşımı
4 YILDIZ İSİM KADRODA YOK

Fenerbahçe'nin 22 kişilik kamp kadrosunda 4 önemli isim yer almadı. Sarı-Lacivertliler'de sakatlıkları süren İrfan Can Kahveci ve Joshua King'in yanı sıra sakatlıktan dönüş sürecinde olan Fred de kadroya dahil edilmedi. Fenerbahçe'de ayrıca Çağlar Söyüncü de Ankara'ya götürülmeyen isimler arasında yer aldı.

Maçın VAR hakemi belli oldu

MKE Ankaragücü - Fenerbahçe maçında VAR hakemi olarak Emre Malok görev yapacak.

Ankaragücü'nde Fenerbahçe maçı öncesi sakatlık şoku!

Bu akşam Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesinde karşı karşıya gelecek olan MKE Ankaragücü'ne kötü haber geldi. Başkent temsilcisinde sakatlık yaşayan Efkan Bekiroğlu, maç kadrosundan çıkarıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbol A Takım futbolcularımızdan Efkan Bekiroğlu'nun Mondihome Kayserispor maçı sonrası çekilen MR’ında Grade 2 zorlama ve kanama tespit edilmiş olup tedavisine başlanmıştır. Efkan Bekiroğlu sakatlığı sebebiyle Fenerbahçe karşılaşması kadrosunda yer almayacaktır" ifadeleri yer aldı.

 

Fenerbahçe'den maç günü paylaşımı
Fenerbahçe'nin rakibi Ankaragücü Türkiye Kupası'nda belalı!

Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası tarihinde en zorlandığı rakiplerinden biri Ankaragücü. İki takım arasındaki 16 kupa mücadelesinin 8’ini Kanarya, 7’sini ise Başkent ekibi kazandı, 1 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. İstanbul’un Sarı-Lacivertliler’i 23 gol atarken, Ankara’nın Sarı-Lacivertliler’i buna 22 golle karşılık verdi. Kupadaki 9 eşleşmenin 5’inde Fenerbahçe adını bir üst tura yazdırırken, 4’ünde ise Ankaragücü, güçlü rakibini saf dışı bırakmayı başardı.

 

MAÇIN MUHTEMEL 11'LERİ

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Mert Müldür, Leonardo Bonucci, Jayden Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Sebastian Szymanski, Cengiz Ünder, Dusan Tadic, Michy Batshuayi

MKE Ankaragücü: Ertaç, Atakan, Radakovic, Mert, Mujakic, Pedrinho, Tolga, Efkan, Tasos, Bassogog, Ali Sowe.

Ankaragücü - Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

 

Ankaragücü-Fenerbahçe maçı 27 Şubat Salı günü saat 20:45'te ATV'de canlı yayınlanacak. Müsabaka, tek maç eleme usulüne göre oynanacak.

YORUM YAZ