MENÜ

(ÖZET) Fenerbahçe - Pendikspor maç sonucu 4-1 | İkinci yarıda farka gitti!

Fenerbahçe, Süper Lig'in 29. haftasında sahasında ağırladığı Pendikspor'u ilk yarıyı geride tamamlamasına rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle 4-1 mağlup etti. Konuk ekip, mücadeleyi 9 kişi tamamladı.

(ÖZET) Fenerbahçe - Pendikspor maç sonucu 4-1 | İkinci yarıda farka gitti!
MAÇ SONUCU | FENERBAHÇE 4-1 PENDİKSPOR

Fenerbahçe, sahasında ağırladığı Pendikspor'u ikinci yarıda bulduğu gollerle 4-1 mağlup etti. Sarı-Lacivertliler, 29 maç sonunda puanını 76 yaparken Pendikspor ise 29 maç sonunda 26 puanda kaldı. 

GOL | FENERBAHÇE 4-1 PENDİKSPOR

Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci, ceza sahası dışı sol çaprazdan yaptığı çok şık vuruşla takımı adına skoru 4-1'e getirdi.

GOL | FENERBAHÇE 3-1 PENDİKSPOR

Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu, duvar pası sonrası ceza sahası içi sol çaprazdan yaptığı vuruşla skoru 3-1'e getirdi.

Haberin Devamı
PENDİKSPOR 9 KİŞİ KALDI!

Pendikspor'da Arnaud Lusamba iki sarı kart sonunda kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

GOL | FENERBAHÇE 2-1 PENDİKSPOR

Fenerbahçe'de penaltı vuruşunu kullanan Michy Batshuayi, takımını öne geçirmeyi başardı.

FENERBAHÇE PENALTI KAZANDI

Badou Ndiaye'nin İrfan Can Kahveci'ye faulü sonrası Fenerbahçe serbest vuruş kazanmıştı. Yapılan VAR incelemesi sonucunda karar, penaltı olarak değiştirildi.

Haberin Devamı
Krunic direğe takıldı

Fenerbahçe'nin sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Mert Hakan Yandaş'ın ortasına Rade Krunic'in kafa vuruşu üst direkten dönerken devamında Fred'in şutunu da savunma engelledi.

PENDİKSPOR 10 KİŞİ KALDI!

Pendikspor'da Welinton, 61. dakikada gördüğü sarı kartın ardından 71. dakikada da sol taç çizgisinde Edin Dzeko'ya yaptığı faulün ardından ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

Dzeko kaleyi bulamadı

Fenerbahçe'nin sol kanattan Mert Hakan Yandaş ile kullandığı kornerde kaleci Erdem Canpolat'ın kontrol edemediği top kale alanı üzerinde Edin Dzeko'nun önünde kalırken tecrübeli oyuncunun yaptığı vuruş üstten dışarı gitti.

Haberin Devamı
GOL | FENERBAHÇE 1-1 PENDİKSPOR

Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş, ceza sahası dışı sol çaprazdan sağ ayağıyla uzak direğe yaptığı vuruş sonucunda çok şık bir gole imza attı ve takımına beraberliği getirdi.

Fenerbahçe'den ilk isabetli şut

Cengiz Ünder'in sağ kanattan ortasına kale alanı üzerinde Edin Dzeko'nun gelişine yaptığı vuruşu köşeden Erdem Canpolat çıkardı. Bu vuruş, Fenerbahçe'nin maçtaki ilk isabetli şutu oldu.

Fred'in kafası isabetli olmadı

Fenerbahçe'de sol kanatta topla buluşan Dusan Tadic'in ortasına Fred'in yaptığı kafa vuruşu üstten dışarı gitti.

Haberin Devamı
İKİNCİ YARI BAŞLADI

Fenerbahçe - Pendikspor maçında ikinci yarının ilk düdüğü çaldı. 

KARŞILAŞMANIN CANLI SKOR TAKİBİ İÇİN TIKLAYINIZ

İkinci yarı öncesi iki değişiklik birden

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ikinci yarı öncesi Jayden Oosterwolde ve Mert Müldür'ün yerine Alexander Djiku ve Bright Osayi-Samuel'i oyuna aldı.

İLK YARI SONUCU | FENERBAHÇE 0-1 PENDİKSPOR

Karşılaşmanın ilk yarısını Pendikspor, Fenerbahçe karşısında 1-0 önde tamamladı.

Haberin Devamı
Ferdi'ye sarı kart

Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu, Halil Akbunar'a yaptığı faulün ardından yere düşen rakibini tutarak kaldırmak istedi ve bu hareketi sonrası sarı kart gördü.

Umut Nayir savunmasına yardımcı

Fenerbahçe'nin ceza sahası dışı sağ çaprazdan Mert Hakan Yandaş ile kullandığı serbest vuruştaki orta arka direğe açılırken Dusan Tadic'in yeniden kale alanı içerisine havalandırdığı topu Umut Nayir kafa ile uzaklaştırdı. Sol kanattan yapılan ikinci ortada ise Serdar Aziz topa istediği kafa vuruşunu yapamadı.

Halil'e sarı kart

Pendikspor'da Halil Akbunar, hızlı gelişebilecek Fenerbahçe atağında Ferdi Kadıoğlu'na yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

11 dakika uzatma

Fenerbahçe - Pendikspor maçının ilk yarısının sonuna 11 dakika uzatma eklendi.

Edin Dzeko ile bir şans daha

Mert Müldür'ün sağ kanattan kale alanına yaptığı ortada Edin Dzeko, iyi yükselerek kafa vuruşunu yapsa da top kaleyi bulmadı.

Dzeko'nun kafası kaleyi bulmadı

Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu'nun sol kanattan ortasına Edin Dzeko'nun kale alanında yaptığı kafa vuruşu üstten auta gitti. Dzeko'nun kafa vuruşu sırasında rakibiyle yaşadığı çarpışma nedeniyle kaşı açıldı ve bir süre oyun alanı içerisinde tedavisi gerçekleşti.

GOL | FENERBAHÇE 0-1 PENDİKSPOR

Pendikspor'da sol kanatta topla buluşan Mame Thiam'ın arka direğe ortasına hareketlenen Halil Akbunar, uçarak yaptığı kafa vuruşu ile takımını deplasmanda öne geçirdi.

KARŞILAŞMANIN CANLI SKOR TAKİBİ İÇİN TIKLAYINIZ

Cengiz, bu kez baraja takıldı

Fenerbahçe'nin kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazandığı serbest vuruşta Cengiz Ünder'in vuruşu Pendikspor barajından geri döndü.

Erdem ve Dzeko'ya sarı kart

Pendikspor'da kaleci Erdem Canpolat ve Fenerbahçe'de kaptan Edin Dzeko'nun ceza sahası içerisindeki tartışmaları sonucunda maçın hakemi Kadir Sağlam, iki oyuncuya da sarı kart gösterdi.

Bir sarı kart da Oosterwolde'ye

Fenerbahçe'de Jayden Oosterwolde, Umut Nayir ile ikili mücadelesi sonrası sarı kart gördü.

Murat Akça yetişemedi

Pendikspor'un kazandığı serbest vuruşta sağ çaprazdan yapılan ortaya arka direkteki Murat Akça yetişemedi ve top auta gitti.

Karşılaşmada ilk sarı kart

Fenerbahçe'de Mert Müldür, taç çizgisi üzerinde Nuno Sequeira'ya yaptığı geç müdahale sonrası karşılaşmadaki ilk sarı kartı gördü.

Pendikspor hızlı geldi

Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu'nun orta alandaki hatalı pası sonrası topla buluşan Mame Thiam, sol kanattaki Gökcan Kaya'yı gördü. Gökcan Kaya'nın sol çaprazdan arka direğe ortasına zorlukla yetişen Halil Akbunar'ın kafayla dokunduğu top auta gitti.

Cengiz'in frikiği yan ağlarda kaldı

Fenerbahçe'nin ceza sahası dışı sağ çaprazdan kazandığı serbest vuruşta Cengiz Ünder'in sol ayağıyla yaptığı vuruş yan ağlarda kaldı.

KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK

Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe'nin Pendikspor'u ağırladığı karşılaşma başladı.

KARŞILAŞMANIN CANLI SKOR TAKİBİ İÇİN TIKLAYINIZ

'ROTASYONLU BİR PLANLAMA YAPMAMIZ GEREKİYOR'

Pendikspor karşılaşmasın öncesi yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Yükü aynı oyunculara yüklemeden, rotasyonlu bir planlama yapmamız gerekiyor. Önümüzdeki 7 günde 3 maçımız var. Maça ve rakibe göre dinlenmiş oyuncuları kullanmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Fenerbahçe: Livakovic, Mert Müldür, Serdar Aziz, Oosterwolde, Ferdi, Krunic, Fred, Mert Hakan Yandaş, Cengiz, Tadic, Dzeko

Pendikspor: Erdem, Serkan, Murat, Welinton, Nuno, Lusamba, Ndiaye, Gökcan, Thiam, Halil, Umut.

Fenerbahçe - Pendikspor maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Pendikspor’la kozlarını paylaşacak. 29. hafta karşılaşması Ülker Stadyumu'nda oynanacak. Fenerbahçe - Pendikspor maçı 10 Mart Pazar günü saat 19.00’da başlayacak. Mücadele beIN Sports 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca maçın canlı anlatımı fanatik.com.tr'de olacak.

Fenerbahçe - Pendikspor maçının muhtemel 11'leri

Fenerbahçe: Livakovic, Mert, Djiku, Oosterwolde, Ferdi, Mert Hakan, Fred, Cengiz, Szymanski, Tadic, Dzeko.

Pendikspor: Erdem Canpolat, Erdem Özgenç, Rassoul, Welinton, Sequeira, Lusamba, N'Diaye, Halil, Gökcan, M. Thiam, Umut Nayir.

Maça doğru

Trendyol Süper Lig’in 29. hafta maçında Fenerbahçe, bugün saat 19.00’da Ülker Stadyumu’nda Pendikspor ile karşılaşacak. Mücadele öncesi sarı-lacivertliler, 28 maçta 23 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle topladığı 73 puanla ikinci sırada bulunuyor. Kırmızı-beyazlılar ise 6 galibiyet, 8 beraberlik ve 14 mağlubiyetle 26 puanla 19. sırada yer alıyor. Ligde oynadığı son 3 maçta sahadan 3 puanla ayrılan Kanarya, rakibini yenerek şampiyonluk yarışında hata yapmak istemiyor.

Kadıköy maça hazır
İbrahim Üzülmez iddialı

Pendikspor teknik direktörü İbrahim Üzülmez, Süper Lig'de 29. hafta maçında Fenerbahçe ile oynayacakları maç hakkında değerlendirmelerde bulundu. Üzülmez, "İnşallah Fenerbahçe maçıyla beraber çıkışa geçeceğimize inanıyoruz.""Fenerbahçe maçı zor bir maç. Maçın favorisidir. Dünden beri Fenerbahçe'nin analizlerini yapmaya çalışıyoruz. Pazar günkü maçı bizim için çıkış maçı olarak görüyoruz." diye konuştu.

VAR hakemi belli oldu

Süper Lig'de bu akşam oynanacak olan "Fenerbahçe-Pendikspor" maçının Video Yardımcı Hakemi (VAR) Alper Çetin oldu.

Pendikspor'un maç günü paylaşımı
Fenerbahçe'nin maç günü paylaşımı
Kadir Sağlam düdük çalacak

Fenerbahçe ile Pendikspor arasında oynanacak mücadeleyi Kadir Sağlam yönetecek. Sağlam’ın yardımcılıklarını Mustafa Sönmez ile Candaş Elbil yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Burak Pakkan olacak.

Ligde 2. randevu

Süper Lig’de ilk sezonunu yaşayan Pendikspor, Fenerbahçe ile ligde ikinci kez rakip olacak. İki takım daha önce Türkiye Kupası’nda iki kez karşılaşırken, tarafların bu süreçte birer galibiyeti bulunuyor. Bu sezon ligin ilk yarısında Pendik’te oynanan müsabakayı sarı-lacivertliler 5-0’lık skorla kazandı.

Kartal: Takımıma çok güveniyorum

Özellikle Konferans Ligi’nde son oynanan US Gilloise karşılaşmasında sahaya çıkarttığı ilk 11’in yanı sıra hem oyun planı hem de değişikliklerde kusursuza yakın bir performans gösteren teknik direktör İsmail Kartal, Pendikspor maçında da galibiyet istiyor. Kartal, “Her kulvarda gücümüzü sahaya yansıtmak için büyük uğraş veriyoruz. Takımıma çok güveniyorum. Umarım kazanarak yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

17 maçlık yenilmezlik serisi

Ligde son olarak Hatayspor’u deplasmanda 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, oynadığı son 17 maçta ise yenilgi yüzü görmedi. Sarı-lacivertliler; Fatih Karagümrük, Sivasspor, Beşiktaş, Kayserispor, İstanbulspor, Konyaspor, Gaziantep FK, Başakşehir, Ankaragücü, Antalyaspor, Rizespor, Kasımpaşa ve Hatayspor’u mağlup ederken, Adana Demirspor, Galatasaray, Samsunspor ve Alanyaspor ile de berabere kaldı.

Sarı-lacivertlilerde eksikler

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan İrfan Can Kahveci, Joshua King ve Rodrigo Becao’nun yanı sıra sarı kart cezalısı olan İsmail Yüksek de müsabakada forma giyemeyecek.

5 futbolcu kart sınırında

Fenerbahçe’de, Pendikspor karşılaşması öncesi 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-lacivertlilerde; Michy Batshuayi, Dusan Tadic, Sebastian Szymanski, Cengiz Ünder ve Rodrigo Becao sarı kart ceza sınırında bulunan isimler. Bu futbolcular yarınki maçta sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak Trabzonspor karşısında takımını yalnız bırakacak.

Fenerbahçe’nin iç saha karnesi

Fenerbahçe, ligde bu sezon evinde 14 maça çıktı. Sarı-lacivertliler, 10 müsabakada galibiyet alırken, 3 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı. İsmail Kartal’ın öğrencileri, iç sahada ayrıca rakip filelere 40 gol gönderdi. Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’nde de sahasındaki 6 maçta 6 galibiyet elde etti.

Pendik 4 maçtır puan alamıyor

Geçtiğimiz hafta teknik direktörlük görevine İbrahim Üzülmez’i getiren Pendikspor, yeni hocasıyla da ilk maçını kaybederken ligde üst üste 4 maçtır puan alamıyor. Bu sezon dış sahada 14 maçta 11 puan toplayan İstanbul ekibi, deplasmanda son galibiyetini 4 Kasım 2023’te İstanbulspor’a (4-2) karşı aldı.

YORUM YAZ