MENÜ

FENERBAHÇE AVRUPA'YA VEDA ETTİ (ÖZET) Fenerbahçe - Olympiakos maç sonucu: 1-0

Fenerbahçe Olympiakos maçıyla Konferans Ligi'nde heyecan devam etti... Yunanistan'daki ilk maçta 3-2 yenilen temsilcimiz Fenerbahçe Olympiakos ile sahasında karşı karşıya geldi. Mücadelenin normal süresi ve uzatma dakikaları Sarı-Lacivertliler'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Penaltı atışlarında ise Yunan temsilcisi 3-2 üstünlük sağladı ve yarı finalini alan takım oldu.

Fenerbahçe Olympiakos ile UEFA Konferans Ligi çeyrek final maçında karşı karşıya geldi. Maçla ilgili detaylar haberimizde...

Haberin Devamı
FENERBAHÇE, AVRUPA'YA VEDA ETTİ

Sarı-Lacivertliler penaltı atışlarında Yunan ekibine kaybetti. Tadic, Cengiz Ünder ve Bonucci penaltı atışlarını kaçırırken Olympiakos 3-2'lik üstünlük sağladı. Böylece Fenerbahçe, Avrupa'ya veda etti, Olympiakos yarı finalde Aston Villa'nın rakibi oldu.

YARI FİNALE ÇIKACAK TAKIMI PENALTILAR BELİRLEYECEK

Uzatmalarda da skor değişmedi, mücadele seri penaltı atışlarına gidiyor. Kazanan yarı final biletini alacak ve Aston Villa'nın rakibi olacak.

KIRMIZI KART!

Ntoi, hava topunda Cengiz'e yaptığı müdahale sonrasında ikinci sarısını gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Olympiakos 10 kişi.

Haberin Devamı
TADİC'İN ŞUTU AZ FARKLA DIŞARDA!

Zajc sağ kanattan ortaladı, Batshuayi kontrol edemedi, arkada Tadic sağ ayağıyla uzak köşeyi düşündü ancak top az farkla dışarda.

İKİNCİ UZATMA DEVRESİ BAŞLADI

İkinci uzatma devresinde ilk düdük çaldı.

İLK UZATMA DEVRESİ SONA ERDİ

15 dakikalık ilk uzatmadan da gol sesi çıkmadı.

Haberin Devamı
ÖNCE DİREK SONRA ÇİZGİDEN ÇIKTI!

Fourtinis orta alandan serbest vuruşu arka direğe kullandı, Iborra kafa vuruşu yapıldı Livakovic'in müdahalesi yetmedi, top direkten döndü, ardından Chiquinho kafayı vurdu, Djiku çizgiden çıkardı!

İLK UZATMA DEVRESİ BAŞLADI

Karşılaşmada 15 dakikalık ilk uzatma devresinde düdük çaldı. 

MÜCADELE UZATMALARA GİDİYOR

Karşılaşmanın normal süresinde son düdük çaldı. Fenerbahçe 90 dakika sonucunda 1-0 galip. Olympiakos da ilk maçı 3-2 kazandığı için mücadele uzatmalara gitti. 15'er dakikadan iki devre oynanacak. 

Haberin Devamı
ÖN DİREKTE SZYMANSKİ...

Tadic sol kanattan içeri çevirdi, ön direğe koşan Szymanski vurdu, top dışarda.

GOL OFSAYTA TAKILDI!

Savunma arkasına sarkan Batshuayi kalecinin sağından yerden vuruşla fileleri sarstı ancak ofsayt bayrağı havada. VAR kontrolü sonrasında da karar değişmedi, gol geçerli değil.

LİVAKOVİC GOLE İZİN VERMEDİ

Masouras bu kez ceza sahası sağ çaprazından vurdu, kaleci Livakovic ayaklarıyla çıkardı.

Haberin Devamı
ETKİSİZ ŞUT

Masouras çok uzaklardan şansını denedi ancak çerçeveyi bulamadı.

TOP ÜST AĞLARDA!

Ferdi soldan dribblingle topu sürdü, içeri girdi, vuramadı, seken topa Dzeko vurdu, savunmaya da çarpan top üst ağlarda kaldı.

İKİNCİ YARIDA İLK DÜDÜK

İkinci devre başladı. Haydi Fenerbahçe!

Haberin Devamı
BAKAN BAK TRİBÜNDE

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçında karşılaştığı Olympiakos karşılaşmasını tribünden takip etti.

İLK YARI SONA ERDİ

Mücadelenin ilk 45 dakikasında son düdük çaldı. Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 önde gidiyor.

İRFAN ÖNÜNÜ BOŞALTTI, VURDU, KALECİYİ GEÇEMEDİ!

İrfan Can Kahveci kalabalığın arasına daldı, imza çalımını attı, ardından önünü boşaltıp şutunu çekti, kaleci Tzolakis çıkardı. 

ASİST SZYMANSKİ'DEN GOL İRFAN CAN'DAN!

İrfan Can Kahveci affetmedi... Ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan milli oyuncu sol ayağıyla sağ köşeye çok sert vurdu ve fileleri sarstı. Asist Szymanski'den... Fenerbahçe 1-0 önde.

SZYMANSKİ FRİKİKTE KALEYİ DÜŞÜNDÜ

Uzaklardan kazanılan serbest vuruşta Szymanski kaleyi düşündü fakat çerçeveyi bulamadı.

İLK ŞUT OLYMPİAKOS'TAN

Chiquinho kaleyi cepheden gören noktadan kaleyi düşündü ancak top üstten dışarı gidiyor.

MAÇ BAŞLADI!

Alman hakem Tobias Stieler ilk düdüğü çaldı, zorlu maç başladı. 

FENERBAHÇE TARİHİNE GEÇMEK İSTİYORUZ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal mücadele öncesinde şu ifadeleri kullandı: Kendi evimizde oynamanın avantajını kullanarak yarı finale yükselmek istiyoruz. Fenerbahçe tarihine geçmek istiyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. İlk maçın ardından rakibin güçlü yönlerini biliyoruz. Buna çalıştık. Oyuncularım motiveler. Herhangi bir sakatımız eksiğimiz yok. Bu akşam çok şükür ki tam kadro çıkacağız. Oyuncularıma, oyun gücümüze, taraftarlarımıza inanıyorum. Yarı finale kalabileceğimize inanıyorum. Sonuna kadar savaşacağız. Sezonu şampiyonluklarla kupalarla kapatacağız.

11'LER BELLİ OLDU!

 

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Djiku, Becao, Ferdi, İsmail, Fred, Szymanski, İrfan Can Kahveci, Tadic, Dzeko

Olympiakos: Tzolakis, Rodinei, Ntoi, Carmo, Ortega, Hezze, Chiquinho, Fortounis, Jovetic, Podence, El Kaabi.

FENERBAHÇE SOYUNMA ODASI HAZIR
FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

UEFA Konferans Ligi çeyrek final mücadelesinde Fenerbahçe, Yunan ekibi Olympiakos'u ağırlıyor. Olympiakos - Fenerbahçe mücadelesi Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda 18 Nisan Perşembe günü saat 22.00’da başlayacak. Fenerbahçe’nin Yunan ekibi Olympiakos’u konuk edeceği çeyrek final rövanş karşılaşmasının yayıncı kuruluşu belli oldu. UEFA Konferans Ligi yayın haklarını elinde bulunduran Acun Ilıcalı, maçın şifresiz yayınlanacağını açıkladı. Mücadele TV 8 ekranlarından naklen yayınlanacak.

FENERBAHÇE MAÇINI CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ. 

FENERBAHÇE STADI MAÇA HAZIR
FENERBAHÇE NASIL TUR ATLAR?

UEFA Konferans Ligi'nde Fenerbahçe ilk maçta Olympiakos'a 3-2 mağlup oldu. Temsilcimiz Fenerbahçe'ye tur için iki fark ve üstünde alınan bir galibiyet yetecek. Fenerbahçe tek farklı galibiyet alması durumunda maç uzatmalara gidecek. Her türlü Olympiakos galibiyeti veya beraberlik Fenerbahçe'yi kupa dışına itecek.

Fenerbahçe'den paylaşım
FENERBAHÇE'DEN MAÇ GÜNÜ PAYLAŞIMI
KARTAL: İYİ BİR TAKIMLA OYNAYACAĞIZ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ise, "İlk maçta 3-2 kaybederek ülkemize geri geldik. Yarın muhteşem taraftarımızın önünde yarı finale çıkmak için çalışacağız. İyi bir takımla oynayacağız. Köklü bir kulüp. Biz de iyi bir takımız. 3-2'nin rövanşında taraftarımızın da desteğiyle yarı finale çıkmak istiyoruz.

MENDİLİBAR: FAVORİ BİZİZ

UEFA Konferans Ligi Çeyrek Final rövanşında Fenerbahçe, Olympiakos'u konuk edecek. Karşılaşma öncesi Olympiakos Teknik Direktörü Jose Luis Mendilibar, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Oyuncularına kendilerine güvenmesi tavsiyesinde bulunduğunu dile getiren 63 yaşındaki teknik adam, "Türkiye ligini takip ediyorum. Şampiyonluk yarışında 2 takım var ve aralarında 2 puan fark var. Her birinin programını bilmiyorum. Bundan sonra kendi gücünü gösteren şampiyon olacak. Bugünkü maçta Fenerbahçe'ye çok saygımız çerçevesinde favori biziz. Sadece tur atlamayı değil iyi bir oyunla turu geçmeyi hedefliyoruz. Avrupa'da görev alan takımlar üst üste maç yapmaya hazır olmak zorunda. Bir maç oynayıp oynamamak sebep olmamalı. Kendisini oyuna ve maça veren bir takım bu tür durumlara takılmaz. En iyi antrenman maçtır" diyerek sözlerini noktaladı.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde Teknik Direktör İsmail Kartal yönetiminde ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık yapılan idman; koşu, ısınma ve çabukluk çalışmalarıyla başladı. Ardından 3 grup halinde 5’e 2 top kapma ve pas çalışmaları yapan oyuncular, antrenmanı taktiksel ve bireysel çalışmalarla noktaladı. Bu antrenmanla hazırlıklarını tamamlayan sarı-lacivertliler, tesislerde kampa girdi.

YORUM YAZ