MENÜ

İspanyollar'dan dikkat çeken Fenerbahçe manşeti: 'Türkiye'nin depremdeki kahramanı Volkan...'

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider olarak bitiren temsilcimiz Fenerbahçe, Son 16 Turu'nda İspanyol ekibi Sevilla ile eşleşti. Kura iki takım için de hatıralar barındırırken İspanyollar, eşleşmeyi Volkan Demirel üzerinden gördü. İşte detaylar...

İspanyollar'dan dikkat çeken Fenerbahçe manşeti: 'Türkiye'nin depremdeki kahramanı Volkan...'

UEFA Avrupa Ligi'nde B Grubu'nda bulunan Fenerbahçe, Rennes, AEK Larnaka ve Dinamo Kiev gibi takımlarla karşılaştı. Sarı-lacivertliler 14 puanla grubunu lider bitirerek adını direkt son 16 turuna yazdırdı. Son 16 turunda Sevilla ile eşleşen Fenerbahçe'de akıllara eski karşılaşmalar gelirken İspanyollar kurayı Volkan Demirel üzerinden gördü. İşte detaylar...

Haberin Devamı

EFSANELERİ GERİDE BIRAKTI

F.BAHÇE, SEVİLLA İLE EŞLEŞTİ

Geçtiğimiz Cuma günü UEFA Avrupa Ligi'nde çekilen kurada, Fenerbahçe, son 16 turunda İspanyol ekibi Sevilla ile eşleşti. İki takım arasındaki ilk maç 9 Mart'ta İspanya'da, rövanş maçı ise 16 Mart'ta Ülker Stadı'nda oynanacak.

İspanyollardan dikkat çeken Fenerbahçe manşeti: Türkiyenin depremdeki kahramanı Volkan...

5 GOLLÜ MAÇTA SEVİLLA’YA ŞOK
İspanya La Liga'nın 23. haftasında Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde eşleştiği Sevilla, Ramon Sanchez Pizjuan'da Osasuna'yı konuk etti.
Konuk ekip gol düellosuna sahne olan karşılaşmadan 3-2 galip ayrılarak sürprize imza attı. Osasuna'nın gollerini 18. dakikada David Garcia, 68'de Fernando (kendi kalesine) ve 85'te Ezzalzouli'den geldi. Ev sahibinin sayıları ise 63'te Gudelj ve 78'de En-Nesyri'den geldi.

SEVİLLA'DA KÖTÜ GİDİŞ SÜRÜYOR
Bu sonuçla beraber Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Sevilla ligde 25 puanla 14. sırada kalırken, Osasuna 33 puanla 7. sıraya yükseldi. Sevilla La Liga'da önümüzdeki hafta deplasmanda Atletico Madrid ile karşılaşacak. Osasuna ise Celta Vigo'yu konuk edecek.

Haberin Devamı

SEVİLLA EŞLEŞMESİ AKILLARA 2007-08 SEZONUNU GETİRDİ
Son 16 turunda İspanyol takımı Sevilla ile eşleşen Fenerbahçe'de 2007-2008 sezonundaki Şampiyonlar Ligi maçı akıllara geldi.

İspanyollardan dikkat çeken Fenerbahçe manşeti: Türkiyenin depremdeki kahramanı Volkan...

VOLKAN DEMİREL TARİH YAZMIŞTI
Sarı-lacivertliler tam 15 sene sonra yeniden Sevilla ile eşleşti. 2007-08 sezonunda Şampiyonlar Ligi son 16 turunda o dönemin üst üste 2 kez UEFA Kupası'nı kazanmış takımı Sevilla ile karşılaşan Fenerbahçe, Kadıköy'de 3-2 kazanmış, rövanşta 3-2 kaybetse de penaltılarda turlamıştı. Penaltılarda 3 atış kurtaran kaleci Volkan Demirel tarihi bir başarının kahramanı olmuştu.

SEVİLLA O TARİHTEN YANA 6 KEZ ŞAMPİYON OLDU
Sevilla ise o günden bugüne UEFA Avrupa Ligi'nde 2013-2014 sezonundan itibaren 3 kez üst üste olmak üzere toplamda 6 kez şampiyonluk yaşadı. İspanyol ekibi son olarak 2019/2020 sezonunda finalde Inter'i yenerek kupayı müzesine götürdü.

MONCHİ: TARAFTARI ATEŞLİ
Sevilla’nın dünyaca ünlü sportif direktörü Monchi, Sarı-Lacivertliler ile eşleşmelerini yorumladı. İspanyol futbol adamı, “Fenerbahçe, Avrupa’nın önemli takımlarından biri. Çok tecrübeli oyunculara ve çok ateşli bir taraftara sahipler. Kendi sahalarında oynadıklarında tribünler, takımı adeta ileri itiyor. Denk bir eşleşme oldu. PSV’yle oynadığımız tura fazlasıyla benzediğini söyleyebilirim” dedi.

Haberin Devamı

İspanyollardan dikkat çeken Fenerbahçe manşeti: Türkiyenin depremdeki kahramanı Volkan...

AS: ‘TÜRKİYE’NİN DEPREMDEKİ KAHRAMANI SEVİLLA’YI AĞLATMIŞTI’
Sevilla’nın Fenerbahçe ile eşleşmesi İspanyol basınında da büyük yankı uyandırdı.
İspanyol AS Gazetesi; ‘Türkiye’nin depremdeki kahramanı Demirel, Sevilla’yı ağlatmıştı’ başlığıyla duyurduğu haberinde şu ifadelere yer verdi;

İspanyollardan dikkat çeken Fenerbahçe manşeti: Türkiyenin depremdeki kahramanı Volkan...

‘DÜNYADAN YARDIM İSTEDİ’
‘Sevilla, Fenerbahçe ile bu kez Avrupa Ligi son 16 turunda karşılaşıyor. 15 yıl önce Şampiyonlar Ligi'nde Türk takımı, Sevilla'nın üç penaltısını penaltı atışlarında 2 kurtarış yapan kaleci Volkan Demirel'in muhteşem performansıyla Sevilla’yı eledi. Şimdi Hatayspor'un teknik direktörü olan Demirel, Türkiye ile Suriye’de yaklaşık 50.000 kişinin hayatını kaybettiği korkunç deprem sonrasında paylaşımlar yaparak, dünyadan yardım istemişti. ‘

Haberin Devamı

YORUM YAZ