MENÜ

Fenerbahçe'de şampiyonluk yolundaki kritik puan kaybının nedenini açıkladı! 'Plansızlığın bedeli'

Fenerbahçe, Süper Lig'in 35. haftasında deplasmanda karşılaştığı Konyaspor ile 0-0 berabere kalarak şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı. 'Teknik Analiz' köşemizde Sheriff Teknik Direktörü Bülent Bölükbaşı, Sarı-Lacivertli ekibin Konya'da kaybettiği 2 kritik puanın nedenlerini açıklarken müsabakayla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Fenerbahçe'de şampiyonluk yolundaki kritik puan kaybının nedenini açıkladı! 'Plansızlığın bedeli'

Süper Lig’in 35. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Konyaspor'a konuk oldu. Sarı-Lacivertli ekip, maç boyunca birçok gol pozisyonundan yararlanamazken maç 0-0 eşitlikle sonuçlandı ve şampiyonluk yolunda çok önemli 2 puan kaybetti.

Haberin Devamı

Taraftarlardan tam destek!

Süper Lig’de şampiyonluk yarışını sürdüren Fenerbahçe, düşme hattı sınırında bulunan Konyaspor ile Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda karşılaştı. Kendilerine ayrılan bölümleri dolduran iki ekip taraftarları, maçın başından sonuna kadar desteklerini bir an olsun bırakmadı. Sarı-Lacivertli taraftarlar, karşılaşma öncesi futbolcuları tek tek çağırıp, moral verdi. Konyasporlu taraftarlar da plakaları olan 42. dakikada telefonlarının ışıklarını yakarak, görsel bir şölen yaşattı. Konyasporlu futbolseverler, mücadelenin ilk yarısında verilen kararlara oldukça tepki gösterdi.

Fenerbahçede şampiyonluk yolundaki kritik puan kaybının nedenini açıkladı Plansızlığın bedeli

Stresli bekleyiş

Fenerbahçeli taraftarlar tezahüratlarıyla takımlarına itici güç olmaya çalıştı. Karşılaşmanın ikinci yarısında yaşanılan sakatlıklar Sarı-Lacivertli taraftarları karamsarlığa itti. Bir türlü gelmeyen gol sonrası adeta şoka giren taraftarlar, maçın bitimiyle takımlarını kendilerine ayrılan bölüme çağırarak destekte bulundu.

Haberin Devamı
Konyaspor - Fenerbahçe maçı (VİDEO)

Cengiz Ünder yokları oynadı!

Son haftalarda istenilen performansı bir türlü sergileyemeyen Cengiz Ünder, dün Konyaspor karşısında da etkisiz kaldı. 53. dakikada İrfan Can Kahveci’nin sakatlanmasıyla oyuna dahil olan milli futbolcu, ayağına aldığı topları kolayca harcadı. Yaptığı ortalarda da arkadaşlarını bulamayan Cengiz, vasatı aşamadı. Ayrıca 90+5. dakikada da kullandığı köşe atışını doğrudan auta atan Cengiz, taraftarları çılgına çevirdi.

Fenerbahçede şampiyonluk yolundaki kritik puan kaybının nedenini açıkladı Plansızlığın bedeli

Mert Hakan'la 45 dakika...

Fenerbahçe için Beşiktaş derbisinde İsmail Yüksek’in sezonu kapatması, ilk 11’de dengeleri değiştirdi. Bunun nedeni, İsmail Kartal’ın ideal kadrosundaki 3. yerlinin İsmail olmasıydı.

Konya deplasmanında nasıl bir tercih yapılacağı merakla bekleniyordu. Kartal’ın transferini çok istediği, kötü performansına rağmen arkasında durduğu Rade Krunic ilk adaydı. Ancak Boşnak oyuncunun oynaması, bir yerlinin daha 11’e girmesi için farklı bir bölgede de değişiklik gerektiriyordu.

Fenerbahçede şampiyonluk yolundaki kritik puan kaybının nedenini açıkladı Plansızlığın bedeli

Mecburen Çağlar

İsmail Kartal bunu yapmak istemedi, maç eksiğine rağmen Mert Hakan Yandaş’ı tercih etti. Ancak 29 yaşındaki oyuncu beklentilerin altında kaldı. Kötü bir performans sergiledi. Mert Hakan, ikinci yarı başlarken kenara geldi. İsmail Kartal, Batshuayi’yi oyuna sokmak için stoper tandemini de bozdu, Becao da yerini Çağlar Söyüncü’ye bıraktı.

Haberin Devamı

BÜLENT BÖLÜKBAŞI'NDAN TEKNİK BAKIŞ: 'PLANSIZLIĞIN BEDELİ!'

Fenerbahçede şampiyonluk yolundaki kritik puan kaybının nedenini açıkladı Plansızlığın bedeli

İşte Sheriff Teknik Direktörü Bülent Bölükbaşı'nın Konyaspor - Fenerbahçe maçına dair yaptığı değerlendirmeler: 

Konyaspor’un fikstürü belli. Fenerbahçe ve Galatasaray’dan alabilecekleri puanlar piyango. Asıl hedefleri Samsun ve Kayseri maçları. Bu yüzden oynayacakları oyun da öngörülüyor rahatlıkla. Beklemekten başka bir plan uygulayabilecek durumda değiller. Çünkü iki savunma arkası oyuncusu Ethemi ve Sambou cezalı. Fenerbahçe’nin bu deplasmanda kazanabilmesinin tek yolu da kalabalık hücum varyasyonları.

Zaten beklediğimiz gibi Fenerbahçe yüzde 70 topla oynadı. İsmail hocanın bu maça çift forvet başlaması gerekirdi öncelikle. Bunun yanı sıra rakip analizinde Nzonzi bariz bir fırsat tanıyor. Çünkü çok ağır bir orta saha oyuncusu. Orayı çok rahat delebilecek kaliteli oyuncular varken elinizde merkezi aşmayı denememek ayrı bir eksiklik. Kenarlarda zaten oyun tamamen İrfan’ın ayağına bakıyordu. O da çıkınca Fenerbahçe hücumda çok ama çok etkisiz kaldı. Yani oyuncu kalitesi bu kadar zirvedeyken oyun kalitesinin bu kadar yerlerde olması Fenerbahçe adına farkın 6’ya çıkmasındaki en büyük etken.

Haberin Devamı

Kazanma iştahı bile yok

Çünkü bir teknik direktör olarak izlerken plan görmek istiyorsunuz. Ancak Fenerbahçe’de ne bir duran top planı, ne bir hücum seti, ne de fiziksel güç var. Bunları da bir kenara bırakarak Galatasaray’ın Sivas karşısındaki kazanma iştahını izlediğinizde zaten konu kapanıyor. Galatasaray’da yapılan her şeyin bir nedenini ve sonucunu görürken Fenerbahçe’nin doğaçlama oyunu, sert savunmalar karşısında yaşadığı çaresizlikle yarışa havlu atıyor.

YORUM YAZ