MENÜ

Fenerbahçe'de 203 günde 4 kupa!

Fenerbahçe Alagöz Holding, 2023-24 sezonunda mücadele ettiği 4 kulvarda da zafere ulaştı, Türk basketbolunun gururu oldu. Sarı-Lacivertliler, 7 aydan kısa sürede Avrupa Süper Kupası, Euroleague, Türkiye Kupası ve Süper Lig şampiyonluğu olmak üzere 4 kupayı birden müzesine taşıdı.

Fenerbahçe'de 203 günde 4 kupa!

Avrupa’da üst üste ikinci kez Euroleague Kupasını kazanan ve bunu başaran ilk kadın Türk takımı olan Fenerbahçe, aynı zamanda FIBA Süper Kupa’yı da ülkemize getiren ilk takım oldu. Türkiye Kupası’nı 14. kez kazanarak bu kupayı en çok kazanan takım unvanını elinde bulunduran Potanın Kraliçeleri, ligi de namağlup şampiyonlukla noktalayarak, üst üste 6’ıncı toplamda ise 18. kupasını kazandı ve bu alanda da açık ara liderliğini korudu.

Haberin Devamı

SÜPER KUPA’YLA BAŞLAYAN ŞAMPİYONLUK SERİSİ

Başarılı coach Valerie Garnier yönetimindeki Fenerbahçe, 23 Eylül 2003 tarihinde FIBA Süper Kupa zaferiyle şampiyonluk serisine başladı. Kadınlar Euroleague Şampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding ile Kadınlar EuroCup Şampiyonu Asvel’i 109-52 mağlup eden Kanarya, bu sonuçla FIBA Kadınlar Süper Kupa’yı ülkemize getiren ilk takım olma başarısı gösterdi. Ardından ING Kadınlar Türkiye Kupası 4-5 Ocak tarihlerinde Balıkesir’de düzenlendi. Fenerbahçe final maçında ÇBK Mersin’i normal süresi 71-71 tamamlanan ve uzatma periyotuna giden mücadelede sonunda 79-76 yenerek Türkiye Kupası’nı 14. kez müzesine taşıdı.

EUROLEAGUE’DE 2 KEZ ŞAMPİYON OLAN İLK TÜRK TAKIMI

14-16 Nisan tarihlerinde Mersin’in ev sahipliği yaptığı Euroleague Final-Four’da rakip tanımayan Fenerbahçe yarı finalde ÇBK Mersin’i 89-80, finalde de Fransız temsilcisi Villeneuve d’Ascq LM’yi 106-73 mağlup etti, üst üste ikinci kez Euroleague kupasını havaya kaldırdı ve bunu başaran ilk kadın Türk takımı olarak tarihe geçti. Kanarya aynı zamanda Euroleague finalinde 100 sayı barajını geçen ilk takım oldu.

Haberin Devamı

SÜPER LİG’DE KUPAYA NAMAĞLUP ULAŞTI

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu 28’de 28 yaparak namağlup lider tamamlayan Fenerbahçe, çeyrek final serisinde Botaş’ı, yarı final serisinde Galatasaray Çağdaş Faktoring’e 2-0’la geçti. Sarı-Lacivertliler, final serisinde ise ÇBK Mersin’i 3-0’lık seriyle geçerek sezonu 35’te 35 yaparak namağlup şampiyon tamamladı. Kanarya ayrıca üst üste 6., toplamda da 18 lig şampiyonluğuna ulaştı.

YORUM YAZ