MENÜ

Alexander Djiku neden Fenerbahçe'ye transfer olduğunu açıkladı! 'Ben böyle bir şey görmedim'

Alexander Djiku, Fransız ekibi Strazburg'da oynadıktan sonra Türkiye'nin yolunu tutarak Fenerbahçe formasını giymeye başladı. Ganalı stoper, sakatlanana kadarki süreçte oynadığı futbolla Sarı-Lacivertli taraftarların övgüsünü kazanmıştı. Hocası İsmail Kartal'ın da gözüne girmeyi başaran Djiku, Fransız basınına önemli açıklamalarda bulundu. Tecrübeli stoper, sakatlık süreciyle ilgili de bilgi paylaşırken Türkiye'deki ortamdan fazlasıyla etkilendiğini dile getirdi. İşte tüm detaylar..

Alexander Djiku neden Fenerbahçe'ye transfer olduğunu açıkladı! 'Ben böyle bir şey görmedim'

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon kadrosuna kattığı Ganalı stoperi Djiku, saha içerisinde Brezilyalı stoper Becao'yla kurduğu ortaklıkla adından sıkça söz ettirdi. Geçtiğimiz haftalarda hem Becao hem de Djiku'nun sakatlanmasının ardından Sarı-Lacivertli ekip, Süper Lig ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki ilk puanlarını kaybetmişti. Fransız basınına konuşan Ganalı stoper, Fenerbahçe'ye geldiği için çok mutlu olduğunu belirtirken Türkiye'nin futbol iklimine de övgüler yağdırdı. Detaylara göz atalım... 

Haberin Devamı

İşte Alexander Djiku'nin Foot Mercota'ya yaptığı açıklamalar:

Birkaç ay önce Strasbourg'dan ayrılıp Fenerbahçe'ye transfer oldunuz. Yazınızı nasıl geçirdiniz?

Bunu çok sessiz ve dingin bir şekilde deneyimledim. Kariyerimin geri kalanı için bunun çok önemli bir seçim olduğunu biliyordum. Bu nedenle lisanslı bir FFF temsilcisi olan kardeşim Jenhisghan (Djiku) ile mümkün olan en iyi seçimi yapmak için düşünmeye zaman ayırdık.

Alexander Djiku neden Fenerbahçeye transfer olduğunu açıkladı Ben böyle bir şey görmedim

Hala, eski kulübünüzden görüştüğünüz birileri var mı? 

Evet, tabii ki fırsat buldukça sık sık eski takım arkadaşlarımla konuşuyorum ve onları izlemeye çalışıyorum. Sezon başlangıcını takip ettim. Şu anda biraz daha az verimliler. Ama onlar için endişelenmiyorum çünkü bu kadroda ve bu kulüpte en azından ilk 10'a girecek kadar kaliteleri olduğunu biliyorum.

Haberin Devamı

Birçok kulüp senin peşindeydi. Fenerbahçe'ye neden evet dediniz?

Danışmanımla birlikte bu seçimi birkaç nedenden dolayı yaptık. Öncelikle bize sunulan spor projesi bizi heyecanlandırdı. Edin Dzeko, Dusan Tadic, Fred, Dominik Livakovic gibi harika isimlerle sözleşme imzalayarak ultra rekabetçi bir takım oluşturmak istediklerini bize anlattılar. Ayrıca kulübün bir Avrupa Kupası'nda da oynuyor olması benim tercihimde önemliydi. Zaten Strazburg'da oynamıştım ve kısa vadede bunu yeniden yaşamak istedim. Aynı zamanda çok fazla futbolcuyu Avrupa'nın dev takımlarına gönderen bir kulüp. F.Bahçe'den geçen birçok oyuncunun daha büyük kulüplerde yer aldığını gördük. Napoli'ye imza atan Kim Min-jae'yi, Real Madrid'e imza atan Arda Güler'i ve Sevilla FC'ye Simon Kjær'i örnek gösterebilirim. Bu nedenle, daha fazla gelişmek ve konfor bölgesinde kalmamak, kariyer geliştirme mantığı açısından doğru bir sıçrama tahtasıydı. Ben de reşit olacağım bir yaşa ulaştım. Benim için 200 Ligue 1 maçının ardından yurt dışına çıkmanın tam zamanıydı, bu kulüpteki heyecandan bahsetmiyorum bile, bu da gerçek bir artı. Taraftarlar gerçekten tutkulu ve formanızı sonuna kadar terletme isteği uyandırıyorlar. İşte tüm bu nedenlerden dolayı, mantıklı ve doğal olarak, Fenerbahçe'ye katılmayı seçtik.

Haberin Devamı

Alexander Djiku neden Fenerbahçeye transfer olduğunu açıkladı Ben böyle bir şey görmedim

Orada nasıl hissediyorsun?

Kendimi çok iyi hissediyorum. Ailem de buraya çok iyi adapte oldu. Dolayısıyla, Avrupa'nın büyük başkentlerine çok benzeyen İstanbul şehrini yavaş yavaş keşfetmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Şampiyonluk hakkında ne düşünüyorsun? Ligue 1'den farkları neler?

Süper Lig'in küçümsenen bir lig olduğunu söyleyebilirim. Oldukça atletik bir lig bence. Yıllardır en büyük dört ligden gelen oyunculara verilen birçok niteliğin de olduğunun farkındayım. Bu nedenle, Portekiz veya Hollanda şampiyonası gibi Avrupa sahnesinde daha verimli olması gereken çok iyi bir lig. Ayrıca Fransa'ya kıyasla burada daha tecrübeli oyuncuların olduğunu da görüyorum. Ligue 1'de buradakinin aksine antrenman ve takas mantığına maruz kalan çok daha fazla genç oyuncu var. O zaman oyun açısından çok daha az kapalı olabiliyor. Gözlem süresi yok. Sürekli gol atma arzusu ve aynı zamanda çok fazla bireysellik var. İster küçük ister büyük takımlar bireyselliğe daha çok önem veriyorlar. Daha az çeşitli kolektif oyun sistemi var. Hırvatistan ve Galler'in önünde lider olarak Euro 2024'e katılmaya hak kazanan milli takımda da bu net bir şekilde hissediliyor.

Stadyumlardaki atmosfer insanların söylediği kadar iyi mi?

Açıkçası kariyerim boyunca harika atmosferlerde oynadım, özellikle de Bastia'da Furiani veya Strasbourg'da Meinau gibi oynadığım kulüplerde. Ancak ben böyle bir şey görmedim. Türklerin tutkulu olduğunu görüyoruz. Gerçekten inanılmaz bir coşku var. Bunu anlamak için yaşamak gerekir. Gerçekten güzel olan şey, tüm stadyumlarda harika atmosferlerin olması. Üstelik devlet tarafından finanse ediliyorlar, dolayısıyla nereye gidersek gidelim gerçekten çok iyiler. Başta Fenerbahçe olmak üzere her yerde çok sayıda taraftar var. Türkiye'nin en çok taraftara sahip kulübü olduğumuzu düşünüyorum. Dürüst olmak gerekirse atmosfer inanılmaz. 2005'tekinden sonra geçen yıl da Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapmalarının nedeni kesinlikle bu.

Haberin Devamı

Kişisel adaptasyonunuzu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Adaptasyonum çok iyi geçti çünkü takım arkadaşlarım tarafından çok iyi karşılandım. Antrenmanlarda onlara katıldım ve sezona başlamadan önce birkaç hazırlık maçı oynadım. Niteliklerimi göstermeyi başardım ve sezon başından itibaren maçlarda düzenli olarak oynadım. Bir kulübe geldiğinizde bu çok önemlidir. Umarım sahalara döndüğümde de aynı şeyi yaparım.

Alexander Djiku neden Fenerbahçeye transfer olduğunu açıkladı Ben böyle bir şey görmedim

Aslında şu anda sakatsınız. Güçlü bir başlangıç ​​yapan siz, bu sakatlıkla nasıl başa çıkıyorsunuz?

Karmaşık olduğu doğru. Kulübümüz açısından sezona tarihi bir başlangıç ​​yaptık. Avrupa'nın en iyi defansı olurken, 19 maçta üst üste 19 galibiyet almayı başardık. Bu durum, Fenerbahçe için ilk kez gerçekleşti. İyi bir durumda olduğunuzda mutlaka durmak istemezsiniz. Ne yazık ki bunlar hayatın kaprisleri. Bu benim ilk sakatlığım değil ve kesinlikle son da olmayacak. Her durumda, döndüğümde nüksetmemek için mümkün olduğunca sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde iyileşmek için beslenme, fiziksel rehabilitasyon ve tıbbi bakım açısından elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Konferans Ligi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? 

Bu benim tutkularımın bir parçasıydı. Buraya geldiğimde aradığım şey buydu. Böylece Fenerbahce'de Avrupa Kupası'na dönmeyi başardım ve bundan çok mutluyum. Bunlar, Avrupa Kupası'nda oynayabilecek bir oyuncunun kariyerinde oldukça özel anlardır. Bundan çok gurur duyuyorum. Grubumuzun birincisi olduğumuz için şimdilik işler çok iyi gidiyor. Doğrudan 1/8 finallere kalabilmek için burayı devam ettirmemiz ve korumamız, sonrasında da mümkün olduğu kadar ileri gitmemiz gerekecek, çünkü biz Fenerbahce'de her konuda en iyi performansı göstermeliyiz.

Fenerbahçe'nin son üç maçı da başarısızlıkla sonuçlandı, bir yenilgiden bahsedebilir miyiz?

Yıl içinde böyle bir dönemin geleceğini biliyorduk çünkü bütün serilerin bir sonu vardı. Şu anda sakatlıklardan kurtulmuş değiliz. Yaklaşık dokuz veya on tane eksik oyuncumuz var ve Temmuz ortasından bu yana her 3 günde bir oynuyoruz, takım arkadaşlarımızın çoğunun hala her milli arada fazladan 2 maç oynadığı uluslararası aralardan bahsetmiyorum bile. Bazılarının Kasım ortası olmasına rağmen şimdiden 25’ten fazla maçı var. Dolayısıyla takımda son 3 maçı lehimize çevirecek güçteyiz. Ama endişelenmiyorum. Zafer yoluna çok hızlı bir şekilde döneceğiz çünkü teknik direktör İsmail Kartal'la birlikte çok çalışkan,  talepkar, kazanma zihniyetine sahip bir grubuz. Her gün, her antrenmanda videodaki, sahada küçük detayları mükemmelleştirerek Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşamaya odaklanıyoruz.

Ligue 1'de de yakından tanıdığımız Cengiz Ünder'le aynı takımdasınız. Onun için işler nasıl gidiyor?

Geldiğinde çok iyi başladı. İlk maçında Edin Dzeko'ya asist yaptı. Maalesef sonrasında sakatlandı. O da yavaş yavaş geri dönmeye başlıyor. Çok iyi bir asistçi, top sürme ve bitiricilik becerisine sahip, bu yüzden takıma fayda sağlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Alexander Djiku neden Fenerbahçeye transfer olduğunu açıkladı Ben böyle bir şey görmedim

Uluslararası bir aranın ortasındayız, gözünüzün Gana'da olacağını düşünüyoruz. Afrika Kupası'na birkaç hafta kala şu an sakat olmanız sizi endişelendiriyor mu?

Evet, ister antrenman ister maç sırasında olup biten her şeyi takip ediyorum. Sakatlığımla ilgili olarak süreç devam ederse Afrika Kupası başlamadan çok önce döneceğim. Bu konuda endişelenmiyorum. Sadece bir dizi maç oynamamız ve mümkün olan en iyi duruma geri dönmemiz gerekecek çünkü bu benim sezonumun en büyük hedeflerinden birisi.

Sizce favoriler kimler?

Benim için favoriler, oynadıkları Dünya Kupası'na göre son şampiyon Senegal ve Fas. Daha sonra ise futbolda her zaman sürprizler olur diye düşünüyorum.

Alexander Djiku neden Fenerbahçeye transfer olduğunu açıkladı Ben böyle bir şey görmedim

YORUM YAZ