MENÜ

Fener demeye bin şahit: 2-3

Grup liderliğini daha önce garantileyen Fenerbahçe, yedeklerden kurulu kadrosuyla çıktığı son maçta PTT 1. Lig ekibi 1461 Trabzon'a evinde 3-2 yenilirken tel tel döküldü. 1461 ise Galatasaray'dan sonra bir büyüğü daha devirmenin sevincini yaşadı.

Fener demeye bin şahit: 2-3

Haberin Devamı

Tam bir prosedür maçıydı. Bu yüzden, tribünlerin neredeyse tamamının dolu olmasına alışkın gözler, büyük boşluklara alışmakta zorlandı. Yedek ağırlıklı kadronun neler yapabileceğini görmek isteyen Aykut Hoca hem kadroda rotasyon yaptı hem de oyuncu değişiklikleri hakkını genç oyuncuları sahaya sürmekten yana kullandı. Yedek kalecisi bile PAF takımından Erten’di. Sarı-Lacivertliler ilk yarıda genelde topun arkasında olan takımdı. Ancak hücumda yeteri kadar etkin olamadı. 1461 özellikle ikinci yarının başında arka arkaya pozisyonlar buldu. Defansif anlamda oyunun kontrolünü son dakikalara doğru iyiden iyiye kaybeden Fenerbahçe, rakibine çok fazla pozisyon da verdi. Serkan, bunların bazılarında başarılı olsa da, takımını mağlup olmaktan kurtaramadı.

Perdeyi Caner açtı, Jebrin kapadı


32’de Krasiç rakiplerinden sıyrılmaya çalışırken top Caner’de kaldı. Tecrübeli oyuncu, sert bir şutla topu ağlara gönderdi: 1-0. 36’da sol kanattan gelişen 1461 Trabzon atağında Mehmet Topal’ın müdahalesi yetersiz kalınca Mustafa Tiryaki beraberliği getiren vuruşu yaptı: 1-1. 40’ta Caner’in ceza sahasına ortasına yükselen Selçuk Şahin’in kafa vuruşu, Fenerbahçe’yi tekrar öne geçirdi: 2-1. 67’de Mustafa’nın vuruşunda Serkan Kırıntılı mükemmel uzanarak gole izin vermedi. Pozisyonun hemen sonrasında ise defansın arkasına sarkan Yusuf, Serkan’ın önde olduğunu görünce aşırtma bir vuruşla skora denge getirdi: 2-2. 86’da orta sahada topu kapan 1461 takımı, Jebrin’in köşeye giden şutu ile golü bulup maçı kazandı: 2-3. Karadeniz ekibi böylece Galatasaray’dan sonra Fenerbahçe’yi de evinde devirmiş oldu.

Nasıl oynadılar?

Krasic: Sırp oyuncu Fenerbahçe’ye geldiğinden beri ilk kez bu kadar istekliydi. Daha önceki maçlarda sürekli kendini yere bırakan Krasic, 1461 Trabzonspor karşısında ayakta kalan, mücadele eden, kaçmayan bir görüntü sergiledi. Sırp oyuncu 40 metre adam kovalayıp top çalarken Fener’in ilk golünde de pay sahibi oldu. 1461 defansını bozdu ve Caner’in müsait durumda düzgün vuruş yapmasını sağladı. Krasiç, fizik ve nefes olarak bayağı mesafe almış. Aykut Kocaman bu oyuncuyu artık lig ve Avrupa maçlarında da kullanabilir.

Salih Uçan:
Mehmet Topuz ve Selçuk’lu kadroda Salih, Semih’in arkasında oynasaydı, sanki daha yararlı olurdu. Belki Aykut Kocaman, onu defansın önünde görmek istedi. Genç oyuncu bu pozisyonda da üzerine düşeni yaptı. Kenarlara destek verirken, fırsat buldukça hücuma da çıkmayı ihmal etmedi. Salih orta sahada hem ofansif, hem de defansif anlamda oynayabilecek kapasitede olduğunu gösterdi.

Serkan Kırıntılı: Uzun süredir görev almamasına rağmen üst düzey bir performans sergiledi. Özellikle ikinci yarıda dört net gol vuruşunu önlemeyi başardı. İkinci golde hatalı bir çıkış yapmasına rağmen Volkan ve Mert kadar hazır olduğunun mesajını verdi. Ancak defans ve orta sahanın zincirleme hatasına Serkan da iyi yer tutmayarak ortak olunca üçüncü golü kalesinde gördü.

Mehmet Topal: Fenerbahçe’de defansın göbeğinde ilk kez oynadı. 1461 Trabzonspor birinci yarıda göbekten pek fazla zorlamasa da golde bariz hatası vardı. Defanstan topu oyuna olumlu sokma girişimlerinde zaman zaman pas hataları yaptı. İkinci bölümde daha soğukkanlı ve etkili bir çizgiye gelse de Serdar’la uyum sıkıntısı yaşadı. Aynı zamanda pozisyon hataları yaparak arkaya adam kaçırdı.

Mehmet Topuz:
Uzun süreli sakatlıktan geldiği belli. Henüz fizik olarak hazır değil. Top ayağındayken zaman zaman olumlu hareketler yaptı. Oynadıkça ve buna bağlı olarak kondisyon sorununu giderdiğinde Aykut Kocaman’ın yararlanacağı isimler arasına girebilir. İkinci yarıda yorulması henüz tam olarak toparlanmadığının işaretiydi.

Yalçın Türk

YORUM YAZ