MENÜ

Farmar ipten aldı: 89-86

Bamberg karşısında ecel terleri döken Anadolu Efes, son topu savunarak maçı uzatmaya götürdü. Tam 29 sayıyla sahanın yıldızı olan Jordan Farmar, bitime 24 saniye kala attığı çok zor bir üçlükle işi bitirdi. Efes, 7 yıl sonra Play-Off'a kaldı.

Farmar ipten aldı: 89-86

‘Euroleague’de kolay maç yok’... Belki klişe bir söz ama Beşiktaş ve Fenerbahçe hariç son derece geçerliliği olan bir cümle. Özellikle de Alman takımları için. Bamberg’in hiç galibiyeti yok, fakat inanılmaz mücadeleci bir takım. Önceki hafta Real Madrid’e İspanya’da son saniye üçlüğü ile yenilmişlerdi. Bir önceki hafta Malaga’ya yine son saniye üçlüğü ile mağlup olmuşlardı. Dün de Efes’e kök söktürdüler. Anadolu Efes, kazanması halinde 2006 yılından sonra ilk kez çeyrek finali garantileyecekti. Fazlasıyla terledi ama sonunda zoru başardı: 89-86. Maça oldukça istekli başlayan Efes, 9. dakikada 23-11’le 12 sayılık farkı yakaladı. Bu sefer kolay olacak gibi düşünürken, evdeki hesap çarşıya uymadı. ‘Alman disiplini’ derler ya. Şartlar ne olursa olsun, düzenden çıkmadı Bamberg. Bunda Efes’in yaptığı 19 top kaybının ve 15 serbest atışın tam 8 tanesini kaçırmasının da rolü büyüktü. Maça tam anlamıyla konsantre olduğu söylenemez temsilcimizin.

Bamberg pes etmedi

Nitekim Brose, Messey, Nachbar ve Zirbes’le 19’da 36-36 ile beraberliği yakaladı. Farmar’ın müthiş oyunuyla 1 dakikada gelen 7-0’lık seri ilk yarının skorunu belirledi: 44-37. Ama ikinci yarı tam bir kâbus oldu.

Müthiş üçlük

Bamberg ne zaman öne geçse, cevabı Farmar ve Savanovic verdi. 37’de konuk ekip Nachbar’ın üçlüğüyle 72-71 öne geçti. Savanovic yine üçlükle yanıtladı. Top kayıpları devam etti, son topu iyi savunan Efes, kazaya kurban gitmedi: 76-76. Uzatma da kâbus gibi geçti. Ama skor 84-83’ken Farmar’ın zor bir açıdan attığı üçlük, Anadolu Efes’i 7 yıl aradan sonra çeyrek finale taşıdı: 89-86.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ