MENÜ

İstanbul devi Umut Nayir'in peşinde! Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya açıkladı

Ümraniyespor'da muhteşem bir sezon geçiren ve transferin gözdesi olan Umur Nayir'le ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. 29 yaşındaki forvetin bonservisinin bulunduğu Eyüpspor'dan tecrübeli oyuncunun transferi ile ilgili resmi açıklama geldi.

İstanbul devi Umut Nayir'in peşinde! Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya açıkladı

Temmuz 2018'de Beşiktaş'ın 250 bin Euro bonservisle Ankaraspor'dan transfer ettiği Umut Nayir, Siyah Beyazlı ekipte istediği forma şansını bulamadı. Kiralık geçen Bursaspor ve Hajduk Split maceraları sonrası Giresunspor'a transfer olan Umut, Çotanaklar'da geçirdiği 1 sezonun ardından Eyüpspor'a transfer oldu. 1. Lig'de iddialı bir kadro kuran Eflatun Sarılılar, tecrübeli forveti Süper Lig ekiplerinden Ümraniyespor'a kiralarken 29 yaşındaki oyuncu burada muhteşem bir çıkışa imza attı ve transferin gözdesi oldu.

Haberin Devamı

A MİLLİ TAKIM'A YÜKSELDİ

Süper Lig'deki ilk sezonunda uzun süre ateş hattından kurtulma mücadelesi veren ancak 1. Lig'e düşen Ümraniye'nin skor yükünü Umut Nayir çekti. Ligde 27 maçta 17 gol, 3 asistle oynayan ve Stefan Kuntz'un dikkatini çekerek A Milli Takım'a davet edilen Umut, tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

İstanbul devi Umut Nayirin peşinde Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya açıkladı

TFF RESMEN AÇIKLADI!

'RECEP HOCAYA SÖYLEMİŞTİM'

A Milli Takım’a ilk kez seçilen Umut Nayir, kampta konuşmuş, Milli Takım'da önemli olanın aidiyet ve kararlılık olduğunu ifade ederken, hedefini daha önce dönemin Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar'a da söylediğini açıklamıştı.

'BANA BİÇİLEN ROLÜ İYİ OYNUYORUM'

Milli Takım'ı her zaman hedeflerinin ilk sırasında tuttuğunu belirten diyen Umut, “Forvet oyuncuları skor yaptıkça özgüvenleri yerine geliyor. Bu durum da skor yapmaya devam etmelerini sağlıyor. Aslında birbirini pekiştiren şeyler. Şuan milli takım kampında Enes ve Cenk ile birlikte 3 forvet olarak gözüküyoruz. Üçümüzün de performansının keskin olması milli takım adına fayda sağlayacaktır. Futbol bir organizasyon içidir. Bir forvet olarak da takım arkadaşlarınıza çok daha bağımlısınız. Sezon başında Ümraniyespor’a gelirken Recep Hoca’ya hedefim milli takım demiştim. Hocam da inşallah diye temennide bulunmuştu. Takımımda bana biçilen rolü iyi oynadığımı düşünüyorum. Performansımı yükselttim. Ümraniyespor bugün ligde alt sıralarda olmasına rağmen çoğu maçta takdir toplayan bir oyun sergiliyor. Ekibin bu oyunu da benim performansımı olumlu yönde etkiliyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İstanbul devi Umut Nayirin peşinde Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya açıkladı

YARIŞTA 5. sırada

29 gollü Enner Valencia, zirvede bulunurken Karagümrük'ün hücumcusu Diagne 23 golle 2. sırayı kaptı. 22 gollü Icardi, 3., 20 gollü Borini 4. sırada yer alırken 17 gol atan Umut Nayir, krallık yarışını 5. tamamladı.

LİGDEN ÇEKİLME KARARI!

SÜPER LİG'DE BİR İLKİ YAŞADI

Sezonu 30 puanla 17. sırada tamamlayan Ümraniyespor, 33. haftada kritik Sivasspor maçını mutlu bitirmiş, sahadan 4-1 galip ayrılmıştı. Kırmızı Beyazlılar'da 3 gol atan Umut Nayir, galibiyetin mimarı olurken kariyerinde de bir ilki yaşadı.

İstanbul devi Umut Nayirin peşinde Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya açıkladı

KARİYERİNDE BİR İLK!

Haberin Devamı

Rakip fileleri 3 kez havalandıran tecrübeli oyuncu kariyerinde ilk kez "hat-trick" yaptı. Milli oyuncu 7, 24 ve 76. dakikalarda attığı gollerle, takımının 4-1'lik skorla aldığı galibiyetin mimarı oldu. Kayode'nin 90+1'de attığı golün pasını da veren deneyimli forvet, karşılaşmayı 3 gol 1 asistle tamamladı.

TÜRKİYE'DEN İKİ TALİP DAHA!

KARİYER SEZONU!

17 golün yanı sıra 3 asisti bulunan başarılı oyuncu, böylece takımının kaydettiği 47 golün 20'sine doğrudan katkı yaptı. Bu sezon 31 maçta 17 gol atan milli oyuncu daha önce Süper Lig'de forma giydiği 87 maçta 16 gol atmıştı. Umut Nayir geçen sezon Giresunspor'da 32 maçta 7 gol 1 asistlik performans sergilemişti.

İstanbul devi Umut Nayirin peşinde Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya açıkladı

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Özellikle Beşiktaş'ın eski futbolcusuna yeniden Siyah Beyazlı formayı giydirmek için ısrarcı olduğu ifade edilirken Eyüpspor cephesinden transferle ilgili açıklama gelmişti. Eflatun Sarılılar'ın Asbaşkanı Fatih Kulaksız, Umut Nayir'in gelecek sezon takımda kalacağını duyurmuştu.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ!

'SÜPER LİG'DE BİZİMLE DEVAM EDECEK'

29 yaşındaki forveti satmayacaklarını vurgulayan Kulaksız, "Umut Nayir, bu sezon çok iyi bir sezon geçirdi. Onun için belirlediğimiz bir bonservis bedeli yok çünkü yeni sezonda inşallah bizimle birlikte görev yapacak" ifadelerini kullanmıştı. Bir açıklama da Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya'dan geldi.

Haberin Devamı

İstanbul devi Umut Nayirin peşinde Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya açıkladı

BAŞKAN ÖZKAYA, FENERBAHÇE'NİN İLGİSİNİ DOĞRULADI 

TRT Spor'a konuşan ve Umut Nayir'e Fenerbahçe'nin ilgisi olduğunu doğrulayan Özkaya, "Fenerbahçe Umut Nayir'i istedi mi?" sorusuna "Her oyuncumuzun isteği çok önemli. Arda Turan da mükemmel bir profesyonel. Kim gelirse gelsin bizim herkese kapımız açık." yanıtını verdi. Özkaya, kendisine tekrar yöneltilen "Fenerbahçe'nin bir ilgisi var diyebilir miyiz?" sorusuna ise "Aynen" cevabını verdi.

İstanbul devi Umut Nayirin peşinde Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya açıkladı

YORUM YAZ