MENÜ

Eboue: Irkçılık bu ülkeye yakışmıyor

Galatasaray'lı yıldız futbolcular Emmanuel Eboue ve Semih Kaya NTVSpor'un Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlediği programda Irmak Kazuk'un sorularını yanıtladı.

Eboue: Irkçılık bu ülkeye yakışmıyor

Galatasaraylı futbolcular Emmanuel Eboue ve Semih Kaya, NTV Spor'da Irmak Kazuk'un sorularına yanıt verdi.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe ile oynadıkları derbinin ardından ırkçılık tartışmaları ile ilgili Eboue şu yorumlarda bulundu:

Ben ve takım arkadaşlarım Kadıköy'e kazanmak için gitmiştik ama Tanrı buna izin vermedi. Bazen kazanmayı çok istersiniz fakat olmaz, bu sizin elinizde değildir. Futbolda herşey olabiliyor. Derbide yaşanan olaylarla (ırkçılık) ilgili hayal kırıklığı yaşadım, talihsiz olaylar yaşadık. Bu ligi herkes izliyor bu tür durumlar bu ülkeye yakışmıyor ve ligin kalitesini etkiler. Ama bunları unutmak zorundayız, aynı şeyler Beşiktaş maçında da olmuştu. Oyununuza bakmak zorundasınız ve futbolunuzu oynamalısınız. Böyle şeylerin bir daha yaşanmamasını umuyorum.

Eboue Drogba'yla ilgili ise şunları söyledi:

Drogba, sadece Fildişi Sahili için büyük bir isim değil, o bütün Afrika için büyük bir sembol. Drogba'nın Galatasaray'a geldiğini duyduğumda çok mutlu oldum. Kendisiyle milli takımda oynuyordum ama ilk defa bir kulüp takımda birlikte forma giydik. Kendisine buraya geldiğinde ilk günlerde çok yardımcı oldum. Drogba da Türkiye'ye çok çabuk uyum sağladı. Onun sahada bizimle olması bize güven ve güç veriyor.


Eboue ile ilgili konuşan Semih, "Eboue, takımımızın neşe kaynağı. Bizi üzgün görmek istemiyor ve bu nedenle de bizi sürekli neşelendiriyor" diye konuştu.

Kendisi açısından iyi bir sezon geçirdiğini söyleyen Semih, "Belirli zamanlarda bocalasamda zamanla hatalarımı telafi ettim. Takım olarak Şampiyonlar Ligi'nde ve Süper Lig'de hedeflerimize ulaştık. Gelecek sezon daha iyi bir Galatasaray olacak" dedi.

Altyapıda şanssız sakatlıklar yaşadım, formayı geç kazandım ama yılmadım. Bülent Korkmaz'ın üzerimde emeği büyüktür. Bülent Korkmaz zamanında ilk kez A takımda ve o zaman çok heyecanlanmıştım. Bu sezon kendi adıma iyi bir sezon geçirdim zaman zaman bocaladım ama toparlandım. Eksiklerim var, çalışıyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ