MENÜ

Düelloda gülen yok: 2-2

Eskişehir'de dün gece adeta nefesleri kesen bir 90 dakika oynandı. Elazığ'ı konuk eden Kırmızı-Siyahlılar, Kamara'yla öne geçti. Gakgoşlar Köksal'la cevap verdi, Serdar'la 3 puan için heyecanlandı, ancak Necati'nin penaltısıyla puanlar paylaşıldı.

Düelloda gülen yok: 2-2

Haberin Devamı

Eskişehir’de zorlu bir Süper Lig maçı oynandı. Konuk ekip Elazığspor için ‘nereden nereye’ diyebiliriz. Bordo-Beyazlı ekip Yılmaz Vural’la inanlımaz bir çıkışla düşme hattından sıyrılmayı başardı. Tabii ki, herşey bitmedi, önlerinde çok zorlu maçlar olacak. Ama ilk 7 haftadaki gergin ve aşılması güç maçlardan oldukça iyi çıktılar. Dün gece Eskişehirspor vardı karşılarında. Ev sahibi ekipte Servet ve Mehmet Güven sakatlıkları nedeniyle oynayamadı. Elazığspor’da ise iki stoper Sedat ve Görkem iyileşmedikleri için kadroya giremedi. Karşılaşma öncesi kafamdaki soru işareti Eskişehirspor’un son haftalardaki gol kısırlığıydı. İlk 45 dakika çok ilginçti. Eskişehirspor ilk etkili atağında golü buldu. 12. dakikada Erkan’ın yaptığı ortada Kamara kafayla ağları sarstı: 1-0. Bu dakikadan sonra müthiş goller kaçıran bir Eskişehirspor izledik. 25’te Necati, 31 ve 32’de de üst üste Kamara inanılmaz iki gol kaçırdı. Tabii ki, burada İvesa’nın da hakkını vermek lazım. 45’te Aydın’ın pasında Köksal gelişine nefis vurdu, skora denge geldi: 1-1.

Heyecan fırtınası

Elazığspor’un ‘geliyorum’ diyen golü 74’teydi. Köksal’ın ara pasında Serdar, Boffin’in yanından topu ağlara yolladı: 1-2. Köksal’ın golüyle kendine gelen ve maça ortak olduktan sonra da 3 puanı kilitlenen bir Elazığspor izledik bu anlarda. Ancak 89’da ceza alanı içinde Mustafa Sarp, Kamara’yı düşürünce Eskişehir penaltı kazandı. Atışı kullanan Necati takımını beraberliğe taşıdı: 2-2. Penaltıya itiraz eden Yılmaz Vural hakem Kamil Abitoğlu tarafından saha dışına yollandı. Gerçekten beklenen renkte bir 90 dakikaydı ve iki takım da birer puana razı oldu.

‘İkinci yarı kötüydük’


Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, maç sonunda hayli üzgündü. Geriye düşmelerine rağmen bir puanı kurtarmalarının önemine dikkat çeken deneyimli hoca, “Ancak iyi oyunumuzu sürdüremedik. Golü bulmamıza rağmen oyun üstünlüğümüzü koruyamadık. Rakibimiz eşitliği yakalayınca moral de buldular ve ikinci gol geldi. Yakaladığımız net fırsatları değerlendiremedik. Bizim yapamadığımızı Elazığspor yaptı ve kazandı. Artık zaman daralıyor. Bu yüzden bunu unutup önümüze bakmalıyız” açıklamasını yaptı.

Vural tribüne gönderildi

Sanica Boru Elazığspor’un başına geçtikten sonra aldığı başarılı sonuçlarla takımına hayat veren tecrübeli hoca Yılmaz Vural, son dakika gelen penaltı golüyle çılgına döndü. Kamara’nın düşürüldüğü pozisyonda penaltı olmadığını savunan Vural, hakeme itirazlarını sürdürdü. Orta hakem Mustafa Kamil Abitoğlu da deneyimli teknik adamı tribüne yolladı. Agresif tavırlarıyla dikkat çeken Yılmaz Vural kaçan galibiyetin üzüntüsünü yaşadı.

Tunç Kayacı

YORUM YAZ